Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobry den,
    dlhe spinenie pred menstruaciou byva vo vacsne pripadov sposobene znizenou hladinou progesteronu, ako ste predpokladali. No niekedy moze ist aj o zvysenu hladinu prolaktinu. Moze sa to objavit aj u zien, ktore nikdy nadojcili... nemavate niekedy pocit naplnenych prsnikov, nestava sa vam, ze po zatlaceni vytlacite z bradavky kvapku tekutiny?
    S tymito problemami moze suvisiet aj zhorsena kvalita hlienu. Sarapis vacsinou v takychto pripadoch pomaha, uz ho uzivate dlhsie, a zabral tak, ze posunul ovulaciu na skorsie obdobie, co znamena, ze v case predtym ste pravdepodobne mali skratenu poovulacnu fazu, co je tiez priznakom spominaneho. Ak vsak nezabral na spinenie, problem je bud v prolaktine, alebo niekde inde... Na prolaktin, a tiez ine problemy s menstruaciou a predmenstruacnym syndromom velmi dobre zabera vit.B6 vo vyssich davkach (200-600mg/den), dobre je k nemu pridat aj Magnezium (500-1000mg/den). Neviem ako ste na tom so Sarapisom, ci chcete este pokracovat v uzivani, ak by ste ho uz chceli vysadit, bolo by fajn nahradit ho Prenatalom (od Jamieson) - to je vlastne multivit. komplex velmi dobreho zlozenia, ktory sa nam overil pri problemoch s cyklom. Poskytuje totiz organizmu vsetko to, co potrebuje pre dobre fungovanie cyklu. Ak by ste sa pren rozhodli, zratajte si denne davky B6 a Mg, pretoze nejake male mnozstva obsahuje ak Prenatal.
    Podla toho, co pisete predpokladam, ze si sledujete cyklus, tak mozno by nebolo zle, ak by ste mali moznost, ze by ste mi aspon niektore poslali, aby som mohla lahsie upresnit pricinu vasich problemov. Ak by ste mali zaujem, mozete sa mi ozvat na eva@elep.sk (mozem vam aj poslat zaznam. harok v elektronickej forme).
    Pekny den
    Eva
  2.  
    Dobrý deň, mám 22 rokov, pred dvoma rokmi som brala dva roky antikoncepciu a spomínam to preto, lebo už pri nej sa mi stávalo, že mi pred ms(ale aj týždeň) začalo špinenie, potom mi lekár predpísal silnejšiu, ale už ani neviem či sa to upravilo, lebo tú som brala len dva mesaice až som nakoniec HAK vysadila úplne, teraz však asi pol roka je to tu zas špienie pred menštruáciou aj viac ako týždeň a dosť silné, po menštruácii vôbec. Tento mesiac som bola u doktora na folikulometrii, kde sa potvrdilo, že ovulácia prebehla(avšak podľa grafu pri skôr vyššej teplote ako nižšej)...O týždeň idem na krv(sama som si to vyžiadala) či mám dosť progesterónu, ale keď teraz nad tým uvažujem, kedže som to mala aj pri HAK tak to asi nesúvisí s tým, kedže vtedy sa asi tožlté teliesko netvorí..ale ja som len laik a to sú už asi moje výplody fantázie...a keby som mala málo progesterónu, tak mám špinenie asi aj po menštruácii... Ešte napíšem, žeberiem 4 mesiac Sarapis a posunulo mi to ovuláciu z 26(aj viac, mávam dlhé cykly) na 15 ty deň. Čím si myslíte že môže byť to špinenie spôsobené? Na to sarapis nezabral... A výstelku maternice mi gyn tiež zvykne "pochváliť"...Ľutujem, že som niekedy brala HAK ani predtým som nemala pekné cykly ale oveľa lepšie než teraz...pamatám si že som mávala aj plodný hlien a terazje to biedne...Je to špinenie znakomniečoho čo mibráni otehotnieť? Na bábatku pracujeme skoro rok

TOPlist TOPlist