Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobry den,
    rozumiem vam, co sa tyka silnych liekov, umeleho oplodnenia... Neviem, ci je dobre zachadzat az tak daleko, aby si clovek "splnil sen" mat dieta. Casto to obnasa mnohe rizika, a eticke nezrovnalosti...
    Pri anovulacnych cykloch sa vacsinou nedaju najst dve fazy z pohladu teploty. I ked moze ist o spominany cyklus, kedy folikul nedozreje, no zlte teliesko sa napriek tomu vytvori, a tym ze ono produkuje progesteron, jeho zvysena hladina sposobi aj zvysenie teploty. V takom pripade sice realne ide o anovulacny cyklus, pretoze vajicko sa neuvolnilo, ale zaznam bude pravdepodobne dvojfazovy... No nepredpokladam, ze by sa to dialo stale a pravidelne v kazdom cykle.
    Mnohokrat sa stava, ze ak manzelia rezignuju, povedia si, ze to nebudu silit, vysadia lieky, a nechaju cele "snazilkovanie" na spontanny priebeh, mnohokrat sa to zrazu podari, napriek pesimistickym odhadom lekarov, v tych najnepravdepodobnejsich cykloch... To ma len utvrdzuje v tom, ze dieta je zazrak... :)
    Drzim vam palce, verim, ze sancu mate (myslim, ze aj v tejto chvili, ak ste este stale nedostali menstruaciu, nebolo by zle skusit tehot. test :)
    Pekne dni
    Eva
  2.  
    Dobry den,
    dakujem za odpoved.
    S vahou problem nemam (175/63 kg), bola som niekolkokrat v Lubochni v Endokrinolog. ustave a problem je v nadoblicke, preto nie je ovulacia, neprodukuje nejaky hormon. Inak mam vsetko ok. Brala som cca 3 roky vtedy Diane 35 a hormony sa mi ustalili (mala som velmi vysoky testosteron, vyse 6), mam ich aj teraz v norme, aj ked na hrane.
    No to viem, ze folikul nemusi dozriet, ale to ako pisete sa tazko zisti, to uz zistia asi len pri umelom oplodneni, ked ich idu "napichovat" tie vajicka ... Myslite si, ze pri anovulacnych cykloch moze byt toto tiez problem? Lebo ja mam taku situaciu, ze folikul mi narastol a praskol len pri clostilbegyte a este po drilingu vajecnikov. Inak ked som chodila na sledovania, tak nic ... je pravda, ze som si nemeriavala teplotu, prisla som len v tie dni, kedy je predpokladana ovulacia a vtedy nebola ... teraz, ked pijem vitex a meriam si aj teplotu, tak mi graf pekne ovulaciu vyhodnoti ... napriklad tento mesiac mam uz 40 DC a menzes nikde, aj ked podbrusok ma pobolieva, aj prsia a stale nic ... ovulku mi vyhodilo na 23 DC. Teploty su pekne dvojfazove. Ja dufam, ze nebudem stracat cas ... nechcem to urychlit a zbytocne "bezat" na umele, ked by sa to mohlo s vitexom podarit a velmi vela zien s nim ma dobre skusenosti ... uz som unavena z tych lekarov, ciest do BA a silnych liekov ... :(
  3.  
    Dobry den,
    sledovanie bazalnej telesnej teploty ma vyznam aj pri nepravidelnych cykloch. Aj pri vasej diagnoze je stale sanca na pocatie, i ked pravdepodobne bude treba trochu pomoct liekmi, ci prirodnou liecbou, pripadne kombinaciou oboch.
    Co sa tyka caju, neviem vam odpovedat, ako dlho je mozne pit ho, skuste sa informovat u niekoho, kto ma skusenost s bylinkami.
    Ohladne vitaminov by som vam skor odporucala Prenatal /je to komplex viacerych vit. a mineralov potrebnych pre spravne fungovanie cyklu v relativne idealnych mnozstvach, na prirodnej baze, a moze sa uzivat aj dlhodobo/. Ak mate problem aj s nadvahou, mozete pridat aj chrom. (a ak ste este neabsolvovali vysetrenie na cukrovku, mozno by nebolo zle ani to, niekedy diagnoza PCO suvisi aj so spracovavanim inzulinu/.

Pokial sa da podla teploty /a najlepsie i hlienu/ vyhodnotit priebeh ovulacie, predpoklada sa, ze ovulacia aj naozaj prebehla. Niekedy sa moze stat, ze folikul nedozreje, a predtym, ako by sa z neho uvolnilo vajicko odumrie, pricom z neho vznikne zlte teliesko. V takch pripadoch sa moze podla bazalnej telesnej teploty a hlienu zdat, ze ovulacia prebehla, no v skutocnosti sa ziadne vajicko neuvolnilo. No takyto pripad je velmi tazke zaznamenat i folikulometriou.
    Pekny den a drzim palce
    Eva
  4.  
    Dobrý deň,
    mala som stanovené anovulačné cykly (jemne PCO + nadoblička neprodukuje nejaký hormón). Chodila som do centra pre asist. reprodukciu, vyskúšala som aj jednu insemináciu, ale zatiaľ nič. Na Clostilbegyt reagujem zväčša každý druhý mesiac. Začala som piť vitex jahňací, pijem ho asi 3 mesiac a 2 mes. si meriam bazálnu teplotu. Grafy mi vyhodnotili zakaždým ovuláciu... Je možné sa na to spoliehať, že ovulácia prebehla, keď mám takúto diagnózu? Niekde som čítala, vraj pri nepravidelných cykloch sa merania neodporúčajú ...
    Ešte sa chcem spýtať, je možné piť čaj z vitexu (1 lyžička ráno) dlhodobo a zároveň je možné aj dlhodobé úžívanie vit. E a kys. listovej?
    Ďakujem za odpoveď.
    Lucia

TOPlist TOPlist