Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobry den,
    diagnoza PCOS je komplikovana tym, ze sa nepozna pricina, teda neda sa odstranit, odstranuju sa len symptomy. Taktiez je relativne aka je sanca u ktorej zeny, su zeny s PCOS, ktore namaju problem s pocatim, ale viacere priznaky, a su take, ktore sice nemaju ine priznaky, no pocat sa im dlhodobo nedari, kombinacie su rozne.
    Polycystický ovariálny syndróm /PCOS/ je charakterizovaný vysokou hladinou luteinizačného hormónu /LH/, čo spôsobuje, že folikul predčasne prestane rásť. Toto môže sekundárne spôsobovať sekréciu vysokej hladiny "mužských" hormónov /androgénov/.
    Podľa novších výskumov však PCOS môže spôsobovať aj vysoká hladina inzulínu, čo následne zvyšuje hladinu LH. Preto by som vám odporúčala /ak ste toto vyšetrenie ešte neabsolvovali/, aj vyšetrenie na cukrovku.
    Neviem, ako sa tento syndrom prejavuje na vasom cykle, ci mate tiez problemy s cyklom, ake vysetrenia vam robil lekar /napr. hormonalny profil/, alebo ci len zaznamenal nejake cysty...
    Ci je lepsie skusit najprv lieky, alebo laparoskopiu je relativne, a kazdy moze mat iny nazor podla svojej skusenosti. Fakt je, ze ak sa urobi drilling, je sanca, ze cykly budu ok aj bez liekov. Synteticke hormony mozno pomozu, ale mozno nie (a predsa bude potrebny drilling), a maju samozrejme aj vedlajsie ucinky.
    Osobne by som skusila najprv drilling, potom nasadila multivit. pripravok Prenatal /od Jamieson/, ktory obsahuje najkomplexnejsie zlozenie vit. a mineralov potrebnych na fungovanie zdraveho cyklu, a cakala, co sa bude diat.
    Mozete si potom skusit sledovat cyklus posla STM /Symptotermalny metoda - bazalna telesna teplota a hlien/, a uvidite, ci a kedy prebieha ovulacia, aka dlha je poovulacna faza... teda aka je sanca, a ktore su dni idealne na pocatie. A ak sa nepodari, da sa nasadit hormonalna liecba po drillingu, kedy je podla mojho nazoru aj jej efektivnost vyssia.
    Pekny den
    Eva
    PS: ak by ste mali zaujem o konkretnejsie informacie o STM, alebo dalsie otazky, ozvite sa na eva@elep.sk
  2.  
    ahoj, ja som skúšala clostylbegyt, nepomohol, v oktobri som bola na drilingu vaječníkov, a teraz zas beriem clostylbegyt plus lutenyl..uvidíme ako to dopadne.
    • dana
    • 5.12.2011 21:10:23

Ahoj ja by som najskor skúsila ten clostilbegyt vlastne tu hormonálnu liečbu a potom ked to nepomože tak íst dalej :)
  3.  
    Dobrý deň. Po 3 mesačnom neúspešnom snažení mi bol stanovený syndróm PCO na oboch vaječníkoch. Je možné, že otehotniem? Akú liečbu by som mala podstúpiť? Jeden gynekolog ma hneď posiela na laparoskopiu spojenú s drillingom vaječníkov a druhý by uprednostnil Clostilbegyt a Duphaston. Mám najskôr skúsiť hormonálnu liečbu a až potom drilling ak to nepôjde? Vraj existuje nejaká diéta pri PCO - mali by sa jesť iba potraviny s nízkym glykemickým indexom. Moja výška 170cm a váha tak 67 kg- takže obézna nie som. Budem velmi rada, ak mi napísete vás názor. Dakujem

TOPlist TOPlist