Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobry den,
    najprv by som vas rada upozornila, ze "tabletka PO" nie je len obycajna tabletka, ako Paralen. Okrem mnohych zdravotnych vedlajsich ucinkov pre zenu je najma abortivna, t.j. jej primarny ucinok je potratovy - teda ak nahodou prislo k pocatiu noveho cloviecika, tabletka by mala zariadit, aby sa oplodnene vajicko neuhniezdilo, ale vylucilo. Teda ak bol pohl. styk v case ovulacie a prislo k pocatiu, nastane mikropotrat v ranom stadiu tehotenstva. Aby bola co najspolahlivejsia, obsahuje velke mnozstva syntetickych hormonov, ktore maju viacere vedlajsie ucinky, preto sa nemozme cudovat, ze tym najminimalnejsim vedlajsim ucinkom bude rozhadzanie cyklu. Casto nielen kratkodobe, viacere zeny hovoria, ze sa im niekolko mesiacov po uziti "tabletky PO" cyklus nevratil do povodnych kolaji. A samozrejme ani "tabletka PO" nie je 100%. Preto mnohi bojovali proti volnemu predaju tejto "neskodnej tabletky", aby ochranili nielen nenarodene deti ale aj zeny. Pretoze to nie je typ lieciva, ktory lieci.
    Krvacanie, ktore ste vtedy mali bola reakcia na hladinu hormonov, ktore ste do seba dali. Pravdepodobne neslo o pravu menstruaciu, ale mali by ste to povazovat za zaciatok noveho cyklu, a neocakavat menstruaciu, ktoru ste mali dostat povodne. Cyklus sa podanim tabletky zmenil, neviem vam presne povedat v akej faze sa mozete nachadzat, to sa da len ak by ste sa sledovali podla Symptotermalnej metody /bazalnu telesnu teplotu, a hlien/, alebo sonom. Nezostava vam teda pravdepodobne ine, len cakat, ci pride menstruacia, alebo skusat tehot. test, resp. navstivit lekara.
    Pekny den
    Eva
  2.  
    Pekný deň prajem!
    Chcem sa spýtať že či nemá niekto skúsenosť podobnú ako ja. Poslednú menštruáciu som mala 22.10.2011 ktorá mi trvala cca do 26-27.10.2011. 1.11 sme mali s priateľom chránený pohlavný styk,lenže sa stala nehoda a kondóm sa zvliekol dopolovice dole :( Tabletku PO som si dala do 24 hodín čiže 2.11.2011 a nato 8.11 som dostala podobné dačo ako krámy. Fakt boli totálne skoro také isté len trocha boli slabšie. A teraz som vlastne mala dostať okolo 22-23 keďže tak som mala nastavený cyklus, lenže dnes je to už 6 deň čo mi meškajú krámy :( Test si idem dnes robiť,alebo najneskôr zajtra, no ajtak sa bojím, keďže bábo si nemôžeme ešte dovoliť. Príznaky že by som bola tehu nemám žiadne. Mohla mi ten cyklus posunúť tá tabletka? a teraz vlastne som mla čakať tú menštruáciu či keď som dostala toho 8meho to môžem brať že som vtedy mala?? Bola by som rada ak by sa našiel niekto ochotný a poradil mi :( Ďakujem vopred!!

TOPlist TOPlist