Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    RE: mimusaa2335
    Dobry den,
    mate pravdu, vit. B6 je pri zvysenej hladine prolaktinu velmi napomocny. Uziva sa vacsinou vo vyssich davkach (max.200-600mg/den). Pripadne sa uziva spolu s multivit. komplexom Prenatal /obsahuje vsetky mineraly a vitaminy potrebne pre dobre fungovanie cyklu/.
    Co sa tyka nadvahy, niekedy je naozaj vedlajsim symptomom syntetickych hormonov priberanie na vahe. A na druhej strane aj nadvaha moze negativne ovplyvnovat plodnost, potom ide o zacarovany kruh, ked vlastne ani nevieme, co je pricinou neplodnosti. Neviem, ci mate za sebou aj vysetrenie na cukrovku, asi by nebolo zle skontrolovat aj to. A potom sa snazit zdravo stravovat, co najviac hybat, a pripadne pridat aj chrom (max. 150mcg/den), (pomaha telu udrziavat normalnu hladinu glukozy v krvi, cim ovplyvnuje chut na jedlo, a pomaha pri chudnuti).
    Teda vyskusat nejaky cas Prenatal, B6, prip. chrom, snazit sa zdravo stravovat, a najma vylucit stres (casto sa stava, ze ked manzelia rezignuju, a prestanu sa snazit, prave vtedy sa to zrazu podari...).
    Drzim palce /a pripadne sa ozvite, ci to pomohlo, mozete aj na eva@elep.sk/
    Eva
  2.  
    sarkozyova eva...........Dobry den pani evka...uz nevedela som ako a rozhodla som sa tu napisat mam 27 rokou v roku 2011 som sa vydala z manzelom sa snazime o babetko ale marne uz dlsi cas mam zvyseny prolaktin--najvysia je do tych 100 ale vecinou klesa na 80...uz dlsie roky som uzivala s prestavkami medocriptin.Chodim aj na endokronologicke vysetrenia tam mi nezistili stitnu zlazu.Uz aj na vlastnu zodpovednost som isla na vysetrenie do Lubochne.Tam mi to iste povedali ako doma.Este mi aj to povedali ze by som mala obmedzit sledke a vylepsit si stravu.Meriam 165cm a vaha je 85kg.Vraj ze to moze byt aj tento problem.Ale ja sladke malo co jem a vobec sa neprezieram.Ja som od vtedy pribrala co beriem lieky.Menstuaciu mam niekedy 3x do roka.Bola som aj na ct a aj inych vysetreniach...Uz neviem co mam robyt.Teraz beriem Norprolac poradte mi prosim!!!!Chcem sa este spytat raz ste pisali jednej znamej zuzke ze mala by brat nejake vytaminy b6 a aaj nieco ine??Co to je??Dakujem Mirka
  3.  
    RE: maco
    Dobrý deň,
    ako som pisala aj v predoslej odpovedi, zvysena hladina prolaktinu sa velmi dobre da upravovat aj vit. B6. Myslim, ze ak aj uzivate Duphaston, nie je Sarapis potrebny. Skor si myslim, ze by vam mohol pomoct Prenatal, pripadne vit. B6 (max.200-600mg/den) - pokial uz neuzivate Parlodel. Alebo aspon samotny Prenatal. Mam sice skusenosti, ze zeny uzivali Sarapis spolu s Duphastonom, no skor predpokladam, ze vas problem je v prilis skorom nasadeni Duphastonu. Ak nie je ovulacia skor ako 14.den a nasadi sa Duphaston, je velmi pravdepodobne, ze k ovulacii nepride, pretoze Duphaston ju zablokuje. Niekedy, ak zena vobec nemava menstruaciu, alebo z inych podobnych dovodov sa nasadzuje Duphaston aj pred ovulaciou na par mesiacov a predpoklada sa, ze sa cyklus rozbehne, tak predpokladajme, ze ten vas uz bude rozbehnuty...
    Odporucala by som vam preto sledovat sa podla Symptotermalnej metody /STM - sledovanie bazalnej telesnej teploty a hlienu/. Takto by sme vedeli zistit ci a kedy prebieha ovulacia a podla toho by som vam povedala, kedy je vhodny cas nasadit Duphaston.
    Ak by ste mali zaujem, mozete sa mi ozvat na eva@elep.sk, poslem vam nejake materialy ohladne STM, a dohodneme sa, ako dalej.
    Pekny den
    Eva

PS:
    Tiez by som nesuhlasila s umelym oplodnenim, je to nielen neprijemne a neprirodzene, s mnohymi vedlajsimi ucinkami na zene, s malou spolahlivostou, ale najma je to neeticke - odkial ma lekar pravo rozhodovat, ktore embryo vyhodi, zmrazi a ktore vlozi do zeny, resp. ktore potom v jej lone usmrti, ak sa ich uchyti viac??? Visi nad tym viacero otaznikov...
  4.  
    Mila Katka, vas cyklus este moze byt ovplyvneny dojcenim, niekedy trva aj dlhsie, ze po odstaveni dietatka zostane zvysena hladina prolaktinu v tele, a to moze sposobovat urcite nepravidelnosti v cykle.
    Na zvysenu hladinu prolaktinu velmi dobre vplyva vit. B6. Odporucala by som vam preto nasadit tento vitamin (max.200-600mg/den). Spolu s multivit. komplexom Prenatal /od Jamieson/.
    Bolo by tiez fajn zistit, podla sledovania bazalnej telesnej teploty a hlienu/STM/, ako sa vyvija cyklus, kedy je ovulacia a aka dlha je poovulacna faza. Teda necham to na vas, ak sa s dietatkom az tak neponahlate, skuste zacat uzivat spominane, a uvidite, ci sa nieco zmeni. Ak by to nepomahalo, bolo by fajn zacat sa sledovat, aby sme vedeli cyklus diagnostikovat.
    Pobolievanie bruska vacsinou predchadza ovulacii, alebo ju sprevadza. Teda mozete to skusit aj takto. Pripadne si vsimajte hlien, ak budete sledovat plodny typ hlienu /elsticky, riedky, priehladny, mokro.../ povazujte tieto dni za velmi plodne.
    Pre konkretnejsie informacie /ohladne STM, ci ine.../ sa mozete ozvat aj na eva@elep.sk
    Pekny den
    Eva
    • maco
    • 7.12.2011 17:19:44

Dobrý deň, nedarí sa mi dlhšiu dobu otehotnieť chodím na endo,kde mi zistili vysokú hladinu prolaktinu.ten sme znížili parlodolom,ktorý stale beriem. Teraz som začala brať duphaston od 14 dňa cyklu. Chcem sa spýtať či môžem spolu s duphastonom brať aj sarapis,či toho už nebude veľa.mám 39 rokov,partner nechce ísť na umelé oplodnenie,tak to beriem ako poslednú šancu na bábätko.cyklus mám celkom normálny,sem-tam spinenie pred menzesom. Ďakujem za odpoveď.
  5.  
    Dobry den,

rada by som spytala na ovulaciu. Som nieco cez rok po prvom tehotenstve a s manzelom by sme sa chceli pokusit o druhe babatko. Po porode som prvu menstruaciu dostala asi po roku nakolko som do toho obdobia dojcila. Krvacanie bolo v poriadku ako pred otehotneim iba cyklus nebol pravidelny ale to byvalo aj predtym. Zacala som si vsak vsimat, ze v strede cyklu ma zacalo pobolievat brucho. Dala som si to do spojitosti s moznou ovulacou. Zaujimalo by ma ci k ovulacii prichadza pocas tych bolesti alebo prichadza bolest az po ovulacii, teda ci je mozne otehotniet aj pocas prebiehajucich bolesti :).
    Taktiez prestavam rozumiet svojej menstruacii. Doposial som krvacala ako inokedy. Minuly cyklus som 2 dni pred spinila potom prislo krvacanie a teraz mam menstruaciu(ak sa to tak da nazvat)taku, ze uz 4 den spinim. Krvacanie neprichadza. Mohla by som byt tehotna? Test som si zatial nerobila. Spinenie byva hnede, niekedy je to taky krvavejsi hlien.
    Dakujem Vam velmi pekne Katka
  6.  
    Treba ist k odbornemu lekarovi - diabetologovi, neviem ako je to s vymennymi listkami, ci vam da odporucanie gynekolog, alebo vseobecny lekar.
    Eva
    • kafan
    • 22.11.2011 13:41:10

dakujem za odpoved, skusim sa informovat o liekoch, co ste mi napisali.
    A to vysetrenie na cukrovku mi moze urobit moja gynekologycka alebo mam ist k vseobecnemu lekarovi? Dakujem
  7.  
    Dobry den,
    PCO je komplikovana diagnoza, pretoze u niektorych zien sposobuje neplodnost, ine otehotneju bez tazkosti. Preto aj otazka ci je, alebo nie je potrebna hormonalna liecba je relativna. Asi by som sa najprv snazila vycerpat ine moznosti a hormony volila az nakoniec.
    Neda sa len tak tvrdit s cim suvisel vas potrat, no nepredpokladam, ze by suvisel s vasou diagnozou, pri nej je najma problem s pocatim.

Polycystický ovariálny syndróm /PCOS/ je charakterizovaný vysokou hladinou luteinizačného hormónu /LH/, čo spôsobuje, že folikul predčasne prestane rásť. Toto môže sekundárne spôsobovať sekréciu vysokej hladiny "mužských" hormónov /androgénov/.
    Podľa novších výskumov však PCOS môže spôsobovať aj vysoká hladina inzulínu, čo následne zvyšuje hladinu LH. Tak ako ste sa aj vy docitali, preto by som vám odporúčala /ak ste toto vyšetrenie ešte neabsolvovali/, aj vyšetrenie na cukrovku.
    Dobrým východiskom je tiež používanie kvalitného multivit. prípravku ako napr.:
    Professional Prenatal Formula: http://www.nextag.com/Life-Time-Professional-Pre-546480864/prices-html /tento prípravok sa ale u nás nedá zohnať, no pokiaľ by ste mali možnosť niekde v zahraničí.../, alebo u nás sa dá zohnať Prenatal: http://www.magister.sk/-p-1684.html K tomu by bolo vhodné doplniť ešte Magnézium /do 1000mg denne/, v súvislosti s nadváhou /ak je príznakom/ aj chróm /chromium pocolinate 400mcg denne/, a vanádium /30mg denne/. !Diabetici by sa mali pred užívaním chrómu poradiť s lekárom, pretože je natoľko efektívny, že možno bude nutné zmeniť ich dávkovanie liekov.
    Citlivosť buniek na inzulín tiež zlepšujú esenciálne "omega-3" mastné kyseliny /dajú sa kúpiť v kapsuliach/.
    Teda pokial nemate nadvahu, nemusite sladke jedla obmedzovat, i ked obmedzit jedla, ktore zvysuju hladinu krvneho cukru nemusi byt na skodu.
    Co sa tyka velkosti folikulu, mate pravdu, ze pokial ovulacia nastava az cca 30.den, nemozeme 15.den ocakavat taku velkost folikulu ako keby mala byt ovulacia 16.den. No je potrebne zistit, ci skustocne k tej ovulacii dochadza, aj ked neskorsie. Ak by to bolo mozne, rada by som videla vase sledovane cykly, ci skutocne nie su dvojfazove, alebo niekde predsa len najdeme ovulaciu. (Cykly mi mozete poslat na eva@elep.sk, pripadne vam mozem zaslaz zaznam. harok, ktory podla nich vyplnite.../
    Myslim, ze by bolo dobre, keby ste sa sledovali aj nadalej, a uvidime, ako sa bude cyklus vyvijat aj po nasadeni nejakych doplnkov.
    Pekny den
    Eva
    • kafan
    • 21.11.2011 16:06:48

Dobrý den,
    uz viac ako rok sa s manzelom pokusame o babo a nedari sa nam.
    Najskor som 3 mesiace po svadbe otehotnela - ale potratila som v 8 tyzdni. (na ultrazvuku bol zarodok velky cca 3mm). Podstupila som kyretaz a tri mesiace sme cakali.
    A teraz sa pokusame 7 mesiacov a nic. Zacala som si merat bazalnu teplotu, ale teplota mi pocas celeho cyklu kolisala, ziadnu dvojfazovu krivku BT som nemala - to sa opakuje uz treti cyklus. Takze som sla k lekarke, podla hormonalneho profilu mi stanovila diagnozu PCO a teraz chodim na folikulometriu. Momentalne mam na 15. den cyklu 12 mm folikul.
    Este som zabudla napisat, ze cykly mam nepravidelne od 30-42 dni, mam 29 rokov a netrpim nadvahou ani podvahou. HA som nikdy nebrala a ani teraz neberiem ziadne lieky, zatial som len na pozorovani.
    A teraz moje otazky:
    1. Ako sa da PCO liecit?
    2. Je u mna potrebna hormonalna liecba, ak som prvy krat spontanne otehotnela, cize ovulaciu asi niekedy mam?
    3. Moze mat spontanny potrat, ktory som prekonala nieco spolocne so syndromom PCO?
    4. Mozete mi vy odporucit nejake lieky, myslim skor doplnky na prirodnej baze, ktore by mi pomohli, dali cyklus do normalu a navodili ovulaciu?
    Popripade citala som, ze PCO je nejaka metabolicka porucha spojena so zlym vstrebavanim cukrov - nemala by som vylucit sladke veci z jedalnicka?
    5. 12mm folikul na 15. den cyklu je podla Vas malo? Mne bolo povedane, ze hej, ale ked mam dlhsi cyklus, tak ten folikul moze este dorast, nie?
    Dakujem za odpoved

TOPlist TOPlist