Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobry den Melanie,
    ano je mozne otehotniet zo styku jeden den po urceni ovulacie prostrednictvom pravidiel sledovania bazalnej telesnej teploty. Vacsinou to funguje tak, ze po prvom dni vzostupu BTT /ktory sa povazuje za den ovulacie/, su este dva dni plodne. Realne nemusia byt, no este stale je tam minimalna sanca, teda podla pravidiel metody sa kvoli spolahlivosti povazuju za plodne.
    Pekny den
    Eva
  2.  
    Mila Niqi, skuste si merat bazalnu telesnu teplotu a sledovat hlien podla pravidiel na http://www.elep.sk/meranie-bazalnej-telesnej-teploty... Pripadne sa mi ozvite na eva@elep.sk, pomozem vam s tym, naucim vas to vyhodnocovat, aby ste sama vedeli, kedy su v danom cykle plodne a kedy neplodne dni
    Pekny den
    Eva
  3.  
    Dobry den, prosim vas, chcela by som sa spytat ci je mozne otehotniet den po ovulacii/vyhodbotenej grafom na zaklade BT/ak sme mali pohl.styk vecer. Je tam nejaka pravdepodobnost? Dakujem za odpoved
    • Niqi
    • 26.8.2011 10:26:36

Dobry den. No takze ja som dostala menstruaciu 25.8.2011. Som trochu sklamana ale nevadi. Mozno to vynde nabuduce. Ale zase neviem kedy mam plodne dni.
  4.  
    Dobry den,
    predpokladam, ze uz je moja odpoved asi zbytocna a odpoved vam dal tehotensky test, alebo menstruacia...
    Neviem, na zaklade akych pravidiel bola vyhodnotena BTT, no samozrejme treba brat do uvahy aj ine symptomy ako len teplotu. Podla pravidiel Symptotermalnej metody /STM/ sa da urcit ovulacia s presnostou +-1den.
    Pokial nastane tehotenstvo, teplota sa drzi na vyssej urovni - okolo 37°C - nielen ten cca 10den, ale aj nadalej...
    Dajte vediet ako to dopadlo, a pripadne sa ozvite na eva@elep.sk, mozem pozriet vas cyklus podla pravidiel STM.
    Pekny den
    Eva
  5.  
    Dobry den, chcela by som sa opytat, tento mesiac prvy krat meriam bazalnu teplotu. Nieco som tu vycitala z odpovedi, ze na 10 den po ovulacii by sa mala bazalna teplota zvysit, ak prislo k otehotneniu. Graf bt mi urcil, ze ovulacia prebehla na 19. den cyklu, co sa mi nezda ako prilis doveryhodne, pretoze ja mam cyklus ako hodinky, 27-28 dnovy.Aj ovulaciu citim vzdy na 13-14 den, aj take bolesti, priezracny hlien tahavy, zvysena chut na milovanie, pricom na ten 19. den som skoro nijake priznaky uz nemala, mozno este nejaky slaby hlien, ale to uz koncilo. No a tu je kamen urazu. Na 10. den po ovulacii, kedy si ja myslim, ze k nej nastalo, a nie podla grafu, som mala najvyssiu teplotu a to 37,2, inokedy najviac 36,5. Je mozne, aby som mala ja pravdu a nie graf? :) Menzes mam dostat az pozajtra. Dakujem vopred za odpoved.
  6.  
    Dobry den,
    na urcenie ovulacie podla bazalnej telesnej teploty je potrebne mat viac merani - min. 6 z predovulacnej fazy, a aspon 3 z poovulacnej fazy na potvrdenie, ze ovulacia skutocne prebehla.
    Ak by ste mali zaujem o viac informacii, pripadne pomoc pri nauceni sa symptotermalnej metody, mozete sa mi ozvat na eva@elep.sk, poslem vam viac informacii...
    Pekny den
    Eva
    • Niqi
    • 11.8.2011 17:56:17

Ahojte. Chcela by som sa spytat. Ja mam nepravidelnu mens.poslednu som mala 23.jula. Ako zistim ze mam plodne dni? Dnes som si merala BT a mala som 37,3. Ale tri dni pred tym som mala 36,9. Co to znamena? Dakujem

TOPlist TOPlist