Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobry den,
    my vyucujeme Symptotermalnu metodu /STM/, ktora v sebe zahrna nielen sledovanie hlienu, ale aj bazalnej telesnej teploty, a prave preto je spolahlivejsia. No v case dojcenia je aj tak vsetko zalozene najma na sledovani hlienu.
    Mozem vam preto ponuknut postup ako to funguje pri STM, ak by ste mali zaujem, mozem vam poslat aj viac informacii, ak sa mi ozvete na eva@elep.sk
    Pokial spinite /neviem ako dlho/, treba sa povazovat za plodnu, spinenie je v tomto case akoby velmi plodny hlien.
    Potom mozu nastat dve rozne situacie podla toho, ako dlho bude spinenie trvat, resp, ci zostane pri spineni, alebo nastane aj krvacanie.
    Ak sa spusti krvacanie, pojde o navrat plodnosti, a mozeme opat ocakavat cykly /i ked mozu byt nepravidelne s velmi skratenou poovulacnou fazou/. V prvom cykle sa teda treba povazovat za plodnu uz od zaciatku, a cakat na ovulaciu /vzostup bazalnej telesnej teploty, vrchol hlienu/ podla beznych pravidiel metody, pricom jeden plodny den v prvom ovulacnom cykle po porode treba este priratat.
    Ak pojde len o 2-3dnove spinenie, posledny den povazujeme za vrchol hlienu, a po nom este 4 plodne dni. Takto sa aj nadalej pocas dojcenia vyhodnocuje kratke spinenie, ci hlien - ak je neplodny obraz hlienu /napr. sucho , nic, u niektorych zien husty biely hlien/ zena sa moze povazovat za neplodnu, no ak sa kvalita zmeni na redsi, priesvitny, pocit mokra... povazuje sa za plodnu, pricom posledny den tohoto plodneho hlienu je vrcholom, a za nim 4 plodne dni. Niekedy moze ist aj o spinenie ovulacne, preto je dolezite povazovat sa za plodnu aj v dnoch spinenia.
    Su to skor vseobecne informacie /viac najdete aj na nasej stranke v casti "dojcenie a stm"/, no najlepsie je konkretne aplikovat pravidla presne na vas pripad, kedze navrat plodnosti moze byt u roznych zien rozny /dokonca aj po roznych porodoch u jednej zeny to moze byt rozne/, teda ak by ste mali zaujem, ozvite sa, poslem vam zaznam. harok, a mozeme sa bavit o konkretnej vasej situacii.
    Pekny den
    Eva
  2.  
    Dobrý deň
    som dva mesiace po pôrode a chceli by sme aj s manželom žiť podľa Bilingsovej ovulačnej metódy, no keďže našu dcérku dojčím je veľmi ťažké rozpoznať nejaký hlien, vlastne nepozorujem takmer žiadny, len trochu špiním. Preto by som chcela vedieť ako sa správne na tento systém nastaviť a či sa to dá aj počas dojčenia nejak rozpoznať.
    Ďakujem
  3.  
    Dobry den,
    niekedy je to naozaj tazke, no teraz vas vase mensie babatko naozaj velmi potrebuje aj ked ho este nevidite. Ste s nim spojena ovela viac ako so syncekom, ktoreho sice vidite, no babatko vas potrebuje, i ked bude treba ist lezat. Treba byt opatrna a posluchat lekarov. Pokial je babatko v poriadku a napriek tomu sa objavuje spinenie, moze ist len o polyp, no moze sa jednat aj napr. o problem s ulozenim placenty... Neda sa to takto na dialku...
    Drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo
    Eva
  4.  
    dobry den pani EVA prosim Vas o radu som zufala.......v 10tt som zacala krvacat krv tmava lezaala som 4 dni v nemocnici zastavilo s ato babo bolo ok ..potom doma chvilu klud popar dnoch zase slabe spinenie navsteva lekara oddych lieky beriem stale dupuk,magnezko,ascorutin a mam sa setrit... teraz v piatok som zacala velmi spinit tmavy hnedy az cierny vytok lialo sa to...opat navsteva u dr.vsetko ok nic tam nie je babenko v poriadku 12+3tt nasledne lezanie doma a dnes cely den zase tmavy vytok a obas z tmavou krvou.ale nic ma neboli......stale lezim mam pockat do pondelka a ist kdr alebo do nemocky???je to pre mna tazke mam 2 rocneho syna ktory odlucenie zle znasa a ja taktiez som nestastna nikto mi nepovie kde je chyba bojim sa o babo dakujem
  5.  
    Dobry den,
    Duphaston /"umely progesteron"/, ci Utrogestan /"prirodny progesteron"/ sa bezne pouzivaju v zaciatkoch tehotenstva, ak je riziko potratu. Pomahaju totiz prve tri mesiace zltemu teliesku, kedze placenta sa v tom case este len vyvija, a az potom preberie svoju ulohu.
    Lekar pravdepodobne nasadil Duphaston preventivne, kedze ste predtym uzivali Utrogestan. Predpokladal, ze podobne rizika ake existovali vtedy na nasadenie lieku, by sa mohli objavit aj teraz, a chcel im predist. (Pripadne ak pred tehotenstvom bol spontanny potrat rizika potratu su opat vyssie...)
    Ide o vec nazoru, opatrnosti..., ci je nutne ich uzivat, pokial je aktualne vsetko v poriadku, no uskodit babatku by urcite nemali.
    Drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo
    Eva
  6.  
    Dobry den prajem....chcela by som pocuvat Vas nazor na duphaston v tehotenstve...nakolko aj pri prvom tehotenstve som mala utrogestan nemala som ziadne problemy ziadne ktvacanie a ani som nikdy nepotratila teraz som tiez otehotnela na prvy krat zatial bez problemov som v 7tt.a lekar mi dal so 12 tt brat dupik 2x1 hovorim ze som nemala problemy ani nic podobne a z eon to dava preventivne..no moc sa mi nepaci ze len tak preventivne ma pcha hormonmi neviem ci v tom mam pokracovat alebo vysadit dakujem pekne za skoru odpoved...a keby som ho mala vysadit ci nahodou nenastanu komlikacie s nedostatku hormonov ktore som doteraz do sebatlacila
  7.  
    Dobry den,
    u niektorych zien je pri dojceni hladina prolaktinu tak vysoka, ze velmi blokuje ine hormony podielajuce sa pri dobrom fungovani plodneho /ovulacneho/ cyklu. A naopak su aj take zeny, ktore maju pravidelny plodny cyklus napriek castemu dojceniu.
    Pokial sa teda snazite otehotniet, asi nie su pre vas dolezite rady, ako sa vyhnut pocatiu v prvom cykle po porode pri dojceni. Pokial nechcete dojcenie obmedzit, mozno by vam na obnovu cyklu pomohol prirodny doplnok vyzivy Prenatal - komplex vit. a mineralov pre tehotne a dojciace zeny, mozno by mohol pomoct organizmu rychlejsie sa dopracovat k cyklu.
    Pokial uz sldujete obcasny vyskyt redsieho hlienu, je to dobre znamenie, znamena to, ze organizmus na tom uz pracuje, ze par dni to aj vyzera, ze pride ovulacia, no nasledne sa to opat zablokuje, znamena to, ze este nie je hladina potrebnych hormonov dostatocne vysoka. No postupne sa budu tieto obdobia plodneho hlienu objavovat castejsie, resp. pride opat taketo obdobie, kedy sa uz moze potvrdit priebeh ovulacie /ak sa meria aj bazalna telesna teplota potvrdi sa jej vzostup/. No casto sa pri dojceni stava, ze prvy cyklus je anovulacny, teda najprv nastane krvacanie, ktoremu nepredchadza ovulacia, a az nasledujuci cyklus je ovulacny. Je to individualne, tak ako nevieme presne povedat, ci len odstavenie zobudi vas cyklus.
    Pekny den
    Eva
    • magic
    • 3.7.2011 19:03:14

Dobry den,
    Mam 15 mesacne dieta, ktore stale dojcim na poziadanie cez den aj v noci a preto som este od porodu nedostala menstruaciu. Asi po 3 mesiacoch od porodu som krvacala asi 2 hodiny, odvtedy nic. Bazalnu teplotu som zacala opat merat len pred par dnami, nakolko sa objavuje poslednu dobu aj hlien. No z toho som tiez zmatena... plodny hlien niekedy pozorujem aj 10 dni... Mozte mi prosim pomoct ako postupovat? Ukoncit dojcenie zatial neplanujem. Je naozaj moja jedina sanca ako sa dopracovat k dalsiumu babu, len ukoncenie dojcenia, ako mi to odporuca gynekolog?

TOPlist TOPlist