Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobry den Jarka,

dakujem velmi pekne za radu. Nakoniec som sa rozhodla agnucaston vyskusat, a vyzera to tak, ze naozaj pomaha, uz po dvoch tyzdnoch uzivania spinenie ustupilo. tak dufam, ze bude len lepsie a pomoze aj konecne otehotniet :) a vam gratulujem a prajem vela zdravicka :)

Sasinka
    • Jarka
    • 13.1.2012 18:35:49

Dobry den Sasinka 12.
    Ja som mala rovnaky problem ako Vy, ktory trval skoro 2 roky. Uzivala som Sarapis aj rozne vitaminy nic nepomahalo, iba mi z nich bolo zle. Nakoniec som dala na radu kamaratky, ktora mi poradila Agnus castus, ktore som uzivala v kvapkach a ked som isla na Slovensko, tak mi gynekolog odporucil Agnucaston, ktory je lacnejsi ako Sarapis a dokonca ako som nemala s uzivani ziadne problemy a dokonca som sa citila ovela lepsie a mala som vela energie.
    Agnucaston som uzivala 1,5 mesiaca a momentalne som v 18 t.t. Dufam, ze vsetko dobre dopadne a snad som Vam trosku pomohla
    Prajem vela trpezlivosti.
    Jarka
  2.  
    Dobry den,
    prepacte, ze odpovedam tak neskoro...
    Podobne problemy sa po vysadeni HAK objavuju. Predpokladam, ze vase cykly su anovulacne, teda ani spinenie nie je klasickou menstruaciou, a aj sanca na pocatie je naozaj velmi mala.
    Sarapis by vam naozaj mohol pomoct, no bolo by dobre pridat k nemu aj nejake vitaminy a mineraly, pretoze HAK mnohe odburava a niekedy moze byt problem aj tam. Teda bolo by fajn nasadit k Sarapisu aj Prenatal, ten je u nas taky najkomplexnejsi /alebo ak mate moznost skusit zo zahranicia, dobry je Optivite/.
    Okrem toho by som vam odporucala sledovat sa podla Symptotermalnej metody /sledovanie bazalnej telesnej teploty, a hlienu/, takto by sme zistili ci a kedy prebieha ovulacia, aka dlha je poovulacna faza, a teda ci su vobec splnene zakladne predpoklady plodnosti, a tiez ktore dni su idealne na pocatie. Ak by ste mali zaujem, ozvite sa mi na eva@elep.sk, poslem vam materialy a viac informacii.
    Pekny den
    Eva
  3.  
    Dobrý deň,
    chcela by som Vás poprosiť o radu. Začiatkom júna som vysadila HAK a odvtedy som nemala normálny menzes, len neustály hnedý výtok. tehotenské testy negatívne.skoro po dvoch mesiacoch som navštívila doktora, urobil mi vyšetrenia s tým, že je všetko v poriadku, že môže ísť len o hormonálnu nerovnváhu po vysadení a mám počkať na normálnu menštruáciu. lenže tá mi este stále neprišla, je to len taký silnejši hnedý výtok(neviem či to môžem považovať za menzes), a potom tento výtok len slabší mám každy deň už ďalšie 2 mesiace v kuse a neviem už čo mám robiť.gyn. mi dal nejaké čípky, ale nepomohlo. Existuje niečo na to, aby som ten výtok nemala? Bol mi odporúčaný sarapis na upravenie cyklu, ale neviem či mi to pomôže aj s tým výtokom. Chcela by som aj v najbližšej budúcnosti otehotnieť, ale tento výtok mi bráni mať aj sex.a už vôbec si neviem určiť plodné a neplodné dní. Ďakujem za odpoveď.
  4.  
    Dobry den,
    vyzera to tak, ze vase spinenie z 18. a 19.dna bolo ovulacne, neviem, ci je to mozne, no podla teplot by ste mohli byt aj tehotna, no neda sa to este potvrdit, skuste si urobit tehot. test, pripadne ak nebudu teploty klesat skuste ho este zopakovat...
    Ak by ste neboli tehotna, odporucila by som vam Sarapis, no hovorite, ze vam nerobil dobre. Predpokladam, ze ste mozno alergicka na vcelie produkty, a teda asi ani iny pripravok s obsahom materskej kasicky by vam nerobil dobre /alebo ak uznate za vhodne, vyskusajte, materska kasicka je velmi dobra v takychto pripadoch, nemusi ist len o Sarapis, ktory je vyrobeny na jej baze, ale tiez akykolvek iny pripravok, skuste sa spytat v lekarni, kde zijete... Potom by bolo fajn Professional Prenatal Formula: http://www.nextag.com/Life-Time-Professional-Pre-546480864/prices-html /tento prípravok sa ale u nás nedá zohnať, no pokiaľ by ste mali možnosť v zahraničí.../, alebo ako alternativa u nás, sa dá zohnať Pre-Natal: http://www.magister.sk/-p-1684.html . Dalo by sa to aj kombinovat multivit. komplex s materskou kasickou.
    Neviem ako je to u lekarov v Britanii, no bolo by dobre, keby vam urobil hormonalny profil, u nas sa to zvykne robit /ci je hladina jednotlivych hormonov v urcitych fazach cyklu v poriadku/.
    Ak by ste mali pochabnosti ohladne stitnej zlazy, je vhodne to vysetrit, no podla bazalnej telesnej teploty a nezda, ze by islo o jej znizenu funkciu.
    Pekny den
    Eva
    • Jarka
    • 7.6.2011 16:06:00

Dobry den,

uz sa na Vas obraciam 2x. Uz rok aj 7 mesiacov spinim pred menzesom asi 5 dni, potom krvacanie a zase spinenie asi 3 dni.
    Vzdy spinenie zacne krvacanim, ktore trva asi 10 min. a potom to postupne prejde do spinenia. Tento posledny cyklus som uzivala vit.B6 100- 150mg denne. Spinenie neprestalo, trva este dlhsie ako ked som vit. B6 neuzivala, ale je slabsie.
    Britski lekari mi odmietli pomoct. Dali mi na vyber: bud sa vratim na antikoncepciu, alebo zostanem tehotna, ale ako???
    Bola som na sono, vsetky vytery su v poriadku vratane vyteru z krcka maternice. Ani ziadne cysty nemam. Gynekolog povedal, ze podla neho som ok.
    Zacala som si merat BT, tak by som Vas chcela poprosit o vyhodnotenie. Niesom si ista, ci moja stitna zlaza vobec pracuje tak, ako ma.
    Skusala som uzivat Sarapis, ale ten mi nerobil dobre.
    Neviem, co robim zle. Som z toho zufala.
    Tu su moje teploty:
    12 den cyklu 36,6
    13 den cyklu 36,6
    14. den cyklu 36,5
    15. den cyklu 36,6
    16. den cyklu 36,5
    17. den cyklu 36,6
    18. den cyklu 36,7 - spinenie
    19. den cyklu 36,8- spinenie
    20. den cyklu 36,8
    21. den cyklu 36,9
    22. den cyklu 36,8