Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Mila Magdalena,
    je mi luto, ze na zaklade vasho detstva povazujete velku rodinu za defekt - osobne tento nazor nezdielam, i ked vam rozumiem, no budem sa velmi snazit, aby moje deti nemali take pocity v suvislosti s velkou rodinou ako vy :-)
    STM funguje, i ked musim priznat, ze ani sterilizacia nie je 100%, nie este STM, kde velmi zalezi aj na ludskom faktore, ktory moze urobit chybu - a ako pisete, nejde o fazulky, ale o zivot. No je to vsetko diskutabilne /rovnako ako tema "velka rodina"/, ci by sme mali dieta vnimat ako nasu chybu, alebo dar, na ktory Niekto vyuzil nasu nedokonalost, no mozno prave tento dar nas obohati tak ako to ani neocakavame...
    Co sa tyka aplikacie STM po porode, zekladne informacie su na nasej webstranke, v casti "dojcenie a STM", no neda sa nic dopredu bohuzial naucit, pretoze nevieme predpokladat, ako bude prebiehat navrat plodnosti vo vasom pripade /napriek tomu, ze uz to bude druhy porod, moze vsetko prebiehat inak/.
    Najlepsie bude, ak sa mi po porode ozvete na eva@elep.sk, a mozeme spolu riesit vasu aktualnu situaciu, ako casto to budete potrebovat.
    Pekny den
    Eva
  2.  
    Dobry den,

o tejto metode som sa dozvedela po prvom porode...chcela som tak velmi ju dodzriavat...aj manzela neveriaceho som "ukecala" a bum..po polroku som znovu tehotna...chcem verit, ze funguje...ale mam priserny strach...nechcem tretie dieta...aspon teraz 3-4 roky....potom mozno este jedno...rozdiel medzi detmi bude cca 16 mesiacov...bojim sa..hlavne obdobie po porode..pocas dojcenia....a zaciatky...bojim sa hlavne toho, ze urobim chybu...a nejde tu o fazulky...ide o zivot...neviem co robit...kolkokrat si poviem, ako je dobre tym, co to neriesia...vela krestanov-na moje prekvapenie strasne vela..uziva kondomy, antikoncepcne tabletky, prerusovany styk..a nad mojimi planmi s STM krutia hlavou...ak zlyham.....tiez nebudu mat dovod verit STM...a mat vela deti sama povazujem za akysi defekt...pochadzam z velkej rodiny...a viem ake to bolo... :((( nechcem to zazit..ani urobit mojim detom... :(
  3.  
    Dobry den,
    daju sa presne urcit aj neplodne dni pred ovulaciou, no zalezi dost na skusenosti, teda u zaciatocnikov je to prisnejsie /z dovodu spolahlivosti/. A aj tie po ovulacie sa neurcuju spatne, ale da sa to urobit aktualne v dany den uz vieme, ze zacalo neplodne obdobie...
    Rada vam pomozem, naucim tuto metodu pouzivat, poslem nejake materialy... ak budete mat zaujem, ozvite sa mi na eva@elep.sk
    Pekny den
    Eva
  4.  
    Chcela by som sa naucit symptotermalnu metodu. Podstatu rozumiem a kym som sa nevydala, tak som myslela, ze svoje telo poznam. Sledovala som si predovsetkym hlien a vzdy som vedela povedat, kedy v cykle som mala ovulaciu. Nikdy som sa vsak nezamyslela nad tym, ze to bolo prevazne ked som sa na to pozrela spatne. Teraz po svadbe ked je obraz hlienu dost ovplyvneny pohl. stykom som z toho riadne zmatena. A okrem toho sa chcem spytat, ci sa daju presne urcit neplodne dni aj pred ovulaciou, alebo az tie po nej.
    Dakujem za pomoc
  5.  
    Mila dadkaK,
    to, ci ste, alebo nie ste plodna /ci vas partner/ sa neda len tak otestovat nejakym testom, a nie je to ani konstantny stav. Pokial mavate menstruaciu, da sa predpokladat, ze plodna ste, pokial by ste si chceli byt ista, ze je vsetko ok, a ako funguje vas cyklus, kedy mavate ovulaciu... mozete sa sledovat podla Symptotermalnej metody /viac na www.elep.sk, ak by ste sa ju chceli naucit ozvite sa na eva@elep.sk/. Co sa tyka manzela, pokial je nejaky problem, robi sa spermiogram, no je to neprijemne vysetrenie, preto sa neodporuca len tak preventivne. Okrem toho, ako som spomenula, nie je to konstantny stav, teda ak je tento cyklus vsetko ok, nemusi tak byt aj buduci a naopak. Stres, choroba, cestovanie, zla zivotosprava moze veci skomplikovat u zeny aj muza. A zase naopak, ak je aj problem, ci u zeny, alebo muza, casto staci odstranit stres, liecit inu chorobu, ktora moze neplodnost sposobit, ci zlepsit stravu, uzivat vitaminy... a plodnost bude opat v poriadku.
    Co sa tyka DMO, to skuste prekonzultovat radsej s vasim lekarom.
    Pekne dni
    Eva
  6.  
    mam priatela s ktorym som teda budem tri roky a chceme spolu stravit zivot a mat babo
    problem je ze som bohuzial po DMO hoci to na mne vobec nevidno co je super ako sa ubezpecim
    ze mojmu babu ked raz ho budem mat ze sa mu nestane to co mne a este nieco kde sa da spravit test na plodnost bojim sa co ak som neplodna alebo moj partner :((((
  7.  
    Dobry den,
    samozrejme pomozem vam s vyhodnotenim /ozvite sa mi na eva@elep.sk, poslem vam elektronicky zaznam. harok/. No pokial sledujete priesvitny hlien, mozete ocakavat, ze cyklus by mohol nabehnut, a pred menstruaciou moze byt uz samozrejme aj ovulacia, teda sanca na pocatie tu uz je, teda aktualne sa povazujte za plodnu, merajte si bazalnu telesnu teplotu, pokial je to mozne, a sledujte hlien. Podla zaznamov potom zistime, ci a kedy ovulacia prebehla, a teda ci ste este v plodnej faze, alebo uz v neplodnej...
    Pekny den
    Eva
  8.  
    Dobrý deň,

som 9 týždňov po pôrode a radi by sme s manželom využili symtotermálnu metódu, vzhľadom k tomu, že ďalšie bábätko by sme chceli trošku neskôr. Dieťatko som kvôli problémom kojila necelé tri týždne :( teraz je na umelej výžive. Menštruáciu som ešte nedostala, ale spozorovala som priesvitný ťahavý hlien, ktorý popisujete ako ovulačný ( asi pred týždňom). Záznam si zatiaľ nerobím žiadny lebo si myslím že najrozumnejšie bude počkať do prvej menštruácie. Chcela by som sa spýtať či by ste mi môj prvý záznam pomohli vyhodnotiť vzhľadom k mojim laickým znalostiam :)

Ďakujem

TOPlist TOPlist