Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobry den,
    prepacte, ze odpovedam neskorsie...
    Sarapis http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-od-a-po-z/sarapis-60-kps/ je prírodný produkt na báze materskej kašičky, pôvodne určený ženám v prechode, ale keďže ich problémy tiež súvisia so stratou plodnosti, je veľmi efektívny aj u žien v plodnom veku pri nepravidelnostiach v cykle. Nie je na lekarsky predpis, mal by sa dat bezne kupit vo vacsine lekarni.
    Odporúča sa začať užívať spolu s novým cyklom v dávkovaní prvých 10dní 3x1, nasledujúcich 10dní 2x1, a potom až do vysadenia 1x1. Väčšinou sa odporúča užívať ho aspoň 3-4cykly. Materská kašička sa však neodporúča pri alergii na včelie produkty, a počas tehotenstva, preto je vhodné po zistení tehotenstva ho vysadiť /prípadne nahradiť iným kvalitným prípravkom odporúčaným pre tehotné/.
    Vas problem s akne a cyklom pravdepodobne navzajom suvisi, neviem, ci sa u vas neobjavuje aj nadmerne ochlpenie, ci nadvaha. Spolu s akne, nepravidelnym cyklom, a mnohokrat cystami na vajecnikoch su to caste priznaky Polycystickeho ovarialneho syndromu. (No nemusia sa vzdy objavovat vsetky priznaky.)
    Sarapis by vam mohol pomoct, i ked neviem presne ako vyzera vas cyklus (akym sposobom sa prejavuje jeho nepravidelnost), no mohol by pozitivne ovplyvnit aj problem s akne. Pripadne by nebol zly aj Prenatal, mozno aj uzivanie oboch naraz. Ak by ste mali zaujem, mozete sa mi ozvat na eva@elep.sk, mohli by sme konkretnejsie o vasom cykle, pripadne ak by ste mali zaujem sledovat sa podla Symptotermalnej metody, aby sme konkretnejsie videli, co sa v cykle deje... mozem vam dat konretnejsie info o metode, pomoct pri vyhodnocovani...
    Pekny den
    Eva
  2.  
    Pekny den prajem mam navas jednu prozbu citala som vela diskusii atd. a zaujal ma ten Sarapis je to na predpis alebo si ho mozem kupit v lekarni ? Ako to vlastne ucinkuje , podotknem ze som nikdy nebrala ziadnu antikoncepciu ale casto sa mi stava ze mam nepravidelny ciklus a niekedy mam pocit ze mozu to byt hormoni pretoze sa uz pomali 6 rok trapim s pokoškov- akne . Pred 2 rokmi som brala antibiotika proti akne v kuse trvalo to 2 rokyale aj tak sa mi to nezlepsilo mohlo to nejak ovplivnit moj organizmus snazime sa o babetko ale nejak to neprichadza ... vopred dakujem za pomoc .
  3.  
    Dobry den,
    mate pravdu, toto byva castym vedlajsim ucinkom HAK. Mate teraz dve moznosti, bud budete cakat a skusite nejake doplnky, napr. Prenatal (multivit. pripravok povodne pre zeny tehotne a dojciace, ale mame s nim dobre skusenosti pri uprave cyklu). Synteticke hormony totiz sposobuje nedostatok mnohych vit. a mineralov. Prenatal obsahuje relativne idealnu kombinaciu vit. a mineralov potrebnych na dobre fungovanie cyklu.
    Ak by to nezafungovalo /cca po mesiaci/, mozeme doplnit aj Sarapis http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-od-a-po-z/sarapis-60-kps/ - prírodný produkt na báze materskej kašičky, pôvodne určený ženám v prechode, ale keďže ich problémy tiež súvisia so stratou plodnosti, je veľmi efektívny aj u žien v plodnom veku pri nepravidelnostiach v cykle.
    Odporúča sa začať užívať spolu s novým cyklom v dávkovaní prvých 10dní 3x1, nasledujúcich 10dní 2x1, a potom až do vysadenia 1x1. Väčšinou sa odporúča užívať ho aspoň 3-4cykly. Ak novy cyklus este nenabehne, mozete zacat kedykolvek.

Druhou moznostou je, ist k lekarovi, a dat si pichnut "vyvolavacku", a nieco nasadit az potom, spolu so zaciatkom cyklu.

Pripadne sa skuste ozvat na eva@elep.sk, ako sa to vyvija, resp. co dalej...
    Pekny den
    Eva
    • Sanya
    • 20.4.2012 01:26:44

Dobry deň,
    VEĽMI VÁS PROSÍM O POMOC alebo radu.
    23.októbra som vysadila antikoncepciu (Claira) a odvtedy až do teraz som nedostala menštruáciu. Mám len výtok. Čítala som, že je to normálne, kým sa telo dostane do normálu, a že to môže trvať aj pol roka....ale vyplašila som sa nejakými článkami... Nechcela som do toho zasahovať už nijak umelo (antikoncepcia mi stačila, je riadne svinstvo), čakala som že to príde samo, príroda to najlepšie vie.
    Čo s tým? Mám ešte čakať? Alebo pomôcť tomu zase nejako umelo? Prípadne nejaké vitamíny?
  4.  
    Dobry vecer,
    vasu odpoved som vam poslala mailom...
    S pozdravom Eva
  5.  
    Dobry vecer pani Eva,
    beriem Sarapis, ako ste mi radili uz mesiac, ale stale sa nic nedeje.. pri merani bazalnej teploty som nezaregistrovala ziadne zmeny, pus minus 0,1 stupna, hlienovy priznak velmi slaby, skor ziadny.. Viete mi prosim poradit - pomoct, ako dalej? Mozem pomoct nejako mojmu organizmu sa "prebudit"? Mam nadalej brat Sarapis? je to prosim Vas normalne, alebo by bolo vhodne ist na nejake specialne vysetrenie? Nechcela som ist na vyvolavaciu injekciu, chcela som pomoct organizmu prirodzenou cestou.. Mate skusenost, ze po uzivani antikoncepcie zostala nejaka zena neplodna?
    Dakujem Vam velmi vopred za pomoc..
    Gabika
  6.  
    Dobry vecer,
    dakujem Vam pekne za radu.. Citala som si prispevky od pisateliek na tejto stranke, a vidim, ze nie som sama, kto ma takyto problem po vysadeni HAK.. Cloveka to velmi povzbudi, hlavne ked ma strach a nevie, co sa s jeho organizmom deje.. Chcela by som skusit sledovat sa pomocou Symptotermalnej metody.. napisali by ste mi prosim blizsie podrobnosti? moja mailova adresa: gbednarova@kpmg.sk
    Pekny den a dakujem Vam,
    Gabika
  7.  
    Mila Gabika,
    casto sa stava, ze po vysadeni HAK sa cyklus skomplikuje, najma ak aj predtym boli problemy. Tie sa hormonalnou antikoncepciou totiz vacsinou nevyriesia, len zakryju a potom opat vypuknu, casto v este rozsiahlejsej forme.
    Duphaston, by som vam zatial neodporucala, pokial sa nasadi len tak, ze nevieme ako je to s ovulaciou, cyklus sa sice upravi, ale vacsinou je anovulacny, t.j.ovulacia neprebieha a krvacanie je sposobene len kolisanim hladiny hormonov vplyvom Duphastonu. Mozete skusit nasadit Sarapis v davkovani 10dni 3x1, potom 10dni 2x1, a potom uz len 1x1, uvidime, co sa bude diat, ako na to organizmus zareaguje. Mozno by bolo dobre pridat aj Prenatal /prirodny multivit. komplex pre tehotne a dojciace zeny, no obsahuje taky komplex vit. a mineralov, ze pomaha aj pri uprave cyklu/.
    Mozete sa mi po case opat ozvat, co sa deje, najlepsie na mail /eva@elep.sk/, a dohodli by sme sa, ako by bolo dobre dalej pokracovat... Asi by bolo fajn sledovat sa podla Symptotermalnej metody, aby sme zistili, co sa v organizme deje, kde moze byt problem...
    Pekny den
    Eva
  8.  
    Dobry den,
    s manzelom by sme chceli velmi babatko, na zaciatku marca som vysadila Novynette. Odvtedy som nedostala menstruaciu. HAK som uzivala 2 roky.. Velmi by sme chceli babo, avsak menstruacia nikde.. Predtym, ako som zacala uzivat HAK, mala som vzdy nepravidelny cyklus. Viete mi prosim poradit? Pisali ste o uzivani Sarapisu, avsak mozem ho zacat uzivat aj teraz, ked vobec nemam cyklus - nemenstruujem? Alebo by bol vhodnejsi Duphaston?
    Dakujem Vam za radu a pomoc,
    Gabika

TOPlist TOPlist