Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobry den,
    neviem ake testy pouzivate, tie zo slin, resp. hlienu su menej spolahlive ako tie z mocu /tie by mali byt spolahlivejsie/.
    Ovulaciu vsak mat mozete napriek tomu, ze sa neobjavuje tzv. plodny hlien. No je vtedy tazsie pocat, pretoze husty hlien komplikuje spermiam cestu. Plodny typ hlienu /riedky, elasticky, priesvitny, mokro.../ ma strukturu, ktora nielen spermiam ulahcuje cestu, teda su rychlejsie, ale ich aj vyzivuje a teda dlhsie v tele zeny preziju a pockaju si na ovulaciu /uvolnenie vajicka/. Preto niekedy je vacsia sanca na pocatie ked maju manzelia styk par dni pred ovulaciou, ked je kvalitny hlien, ako presne v den ovulacie, ked uz kvalita hlienu moze byt zhorsena. Sem patria taktiez zeny, ktore pocnu zo styku este v case krvacania, ci spinenia ku koncu menstruacie /pri kratsich stykoch/, napriek tomu, ze normalne v case okolo ovulacie sa im to nedarilo.
    Preto vam odporucam vyuzit najma dni plodneho typu hlienu, pocitu mokra... Co sa tyka upravy kvality hlienu, jednou moznostou je lubrikacny gel na podporu pocatia... http://www.otehotnenie.sk/product/conceive-plus-gel-na-podporu-pocatia-75-ml-16/
    Alebo komplexne je velmi dobry Sarapis, ktory nielen upravuje kvalitu hlienu, ale podporuje plodnost a upravuje cyklus vo vseobecnosti... http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-od-a-po-z/sarapis-60-kps/
    ...je to prírodný produkt na báze materskej kašičky, pôvodne určený ženám v prechode, ale keďže ich problémy tiež súvisia so stratou plodnosti, je veľmi efektívny aj u žien v plodnom veku pri nepravidelnostiach v cykle.
    Odporúča sa začať užívať spolu s novým cyklom v dávkovaní prvých 10dní 3x1, nasledujúcich 10dní 2x1, a potom až do vysadenia 1x1. Väčšinou sa odporúča užívať ho aspoň 3-4cykly. Materská kašička sa však neodporúča počas tehotenstva, preto je vhodné po zistení tehotenstva ho vysadiť /prípadne nahradiť iným kvalitným prípravkom odporúčaným pre tehotné/.
    Ak by ste sa rozhodli sledovat si aj teplotu, a zistit tak, ci u vas naozaj prebieha ovulacia a kedy, ci je poovulacna faza dostatocne dlha na uhniezdenie oplodneneho vajicka..., mozete sa mi ozvat na eva@elep.sk, poslem vam k tomu nejake materialy, pomozem v zaciatkoch...
    Pekne dni
    Eva
  2.  
    Včera to je 17 deň sa u mňa predsa objavil pozitívny ovulačný test, samozrejme bez konkretného hlienu - môj mal vodnatú jemne bielu konzistenciu avšak sa nenaťahoval, no neviem či veriť testom - že ovulácia prebehla alebo hlienu že ovulácia neprebehla. Mávala som problémy zhruba dva roky s vag. mykózami a hlien bol vždy všelijaký a môj gyn. momentálne tvrdí že keď sú výsledky (stery) v norme tak sa tým netreba trápiť. Existuje niečo na jeho úpravu? Viem že k otehotneniu musí prispieť aj adekvátny ovulačný hlien.
  3.  
    Dobrý deň, už 4 mesiac si kontrolujem na základe ovulačných testov plodné dni a pri vystriedaní 3 značiek mi ešte ani jeden nevyšiel pozitívne (Testovanie začínam 8. deň a končím 17 dňom) Hlien je u mňa na 15. deň priesvitný a vodnatý avšak nemá konzistenciu ako bielko a nenaťahuje sa. Môžem aj tento hlien považovať za plodné obdobie? Môže mať tento hlien inú konzistenciu u niektorých žien? (Do tohto dňa je biely a po tomto dni sa pomaly vytráca. ) Teplotu som si nemerala ale určite chcem skúsiť aj túto alternatívu. Problém je v tom, že mám už min. 3 roky pravidelný 29-dňový cyklus bez väčších problémov a myslela som si, že práve preto problém s ovuláciou mať nebudem, avšak opak je asi pravdou. Samozrejme s manželom sa pokúšame aj napriek tomu otehotnieť.

TOPlist TOPlist