Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".
RE Katuskaa: Ak by ste mali zaujem o viac informacii, pripadne pomoc pri nauceni sa symptotermalnej metody, prostrednictvom ktorej dokazete nielen urcit najidealnejsie dni na pocatie, ale tiez zistit, ci je vsetko v cykle v poriadku, mozete sa mi ozvat na eva@elep.sk, poslem vam viac informacii... Pekny den Eva
RE Niqi: Dobry den, na urcenie ovulacie podla bazalnej telesnej teploty je potrebne mat viac merani - min. 6 z predovulacnej fazy, a aspon 3 z poovulacnej fazy na potvrdenie, ze ovulacia skutocne prebehla. Ak by ste mali zaujem o viac informacii, pripadne pomoc pri nauceni sa symptotermalnej metody, mozete sa mi ozvat na eva@elep.sk, poslem vam viac informacii... Pekny den Eva
Snazime sa o babatko,ale nedari sa nam.mam nepravidelny ciklus ktory trva niekedy aj 45 dni.neviete mi poradit ako si vypocitat plodne dni? strasne by sme chceli mimco,co mam robit?!
Ahojte. Vedel by mi niekto poradit? Chcela by som otehotniet ale nejde to. Poslednu mens.som mala 23.jula a chcela by som vediet kedy mam plodne dni. Dnes rano som si merala BT a mala som 37,3. Ale asi 4 dni dozadu som mala 36,9. Co to znamena? Dakujem
Veľmi pekne Vám ďakujem za Váš odpoveď :)) Určite vyskúšam B6, magnézium, prenatal, lebo chcem už zabudnúť na ten problém /prolaktín/ a byť mamičkou. Pani Evička, mala by som záujem naučiť sa používať Symptotermálnu metódu. Neviem ako to začať, písali ste, že by ste mi poslali niejaké materiály, aj niečo naskenované aj k mojmu problému/prolaktín/. Za Váš odpoveď vopred ďakujem. Dobrú noc, Zuzka-20@azet.sk
Mila Zuzka-20, Rozumiem, ze vas vas problem trapi, najma ak po namahavej liecbe necitite efekt. Urcite vam neodporucam uzivat spominany liek ak ma take vedlajsie symptomy ako spominate. Zvysena hladina prolaktinu moze niekedy sekundarne suvisiet so stitnou zlazou /vacsinou jej znizenou funkciou/, teda by som vam odporucala skusit si ju dat vysetrit. Okrem toho je na upravu hladiny prolaktinu dobre uzivat vit. B6 vo vyssich davkach 200-600mg/den. V niektorych pripadoch to dokaze nahradit aj liecbu syntetickym hormonom /teda mozno by stalo za to na cas vysadit liek od lekarky a vyskusat len toto/. Pre regulaciu prolaktinu je prospesne tiez magnezium, pripadne zladit uzivanie B6 s multivit.komplexom Prenatal https://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-od-a-po-z/prenatal-100tbl-jamieson/ , ktory obsahuje komplex vit. a mineralo idealneho zlozenia pre tehotne a dojciace zeny a teda aj ako pripravu na tehotenstvo. Mame s tymto pripravkom dobre skusenosti aj pri uprave cyklu, teda predpokladam, ze by mohol spolu s vit.B6 zharmonizovat hormonalne procesy suvisiace s plodnostou. Vhodne by tiez bolo obmedzit kofein a cukor /ak je to potrebne/. Okrem toho by som vam odporucila sledovat si cyklus podla Symptotermalnej metody /sledovanie bazalnej telesnej teploty a hlienu/, na zaklade coho dokazeme zistit, ako vas cyklus vyzera, kde je problem, ako sa prejavuje efekt liecby, a tiez vam to pomoze upresnit dni idealne pre pocatie. Ak by ste mali zaujem naucit sa pouzivat tuto metodu, /viac info o nej je na nasej stranke/, ozvite sa mi na eva@elep.sk, pomozem vam s tym, poslem nejake materialy, a tiez mam aj nieco viac (naskenovane) k vasmu problemu, poslala by som vam aj to /no pripomente sa mi potom prosim, aby som vedela o co ide :-))... Pekny den Eva
Dobrý deň. Už 1 rok a 2 mesiace sa snažíme s priatelom o babätko, zatiaľ neúspešne. Moja gynekologička zistila zvýšený prolaktín 18, začala som brať medocriptine /30tbl./ po 2 mes, som bola na odbere, vysledok prolaktín 15...teraz som dostala ďalšie 2 balíčky medocriptine, ale je mi z toho zle, je mi na vracanie. Týždeň som brala 2x1, potom sme boli na dovolenke, vynechala som 6 dni, lebo som bála, že bude mi zle, a keď som došla domov, naraňajkovala som, potom som si dala tabletku...išla som na nakupy, a z ničoho nič tak mi prišlo zle, že kamoška ma musela zobrať domov, vracala som, hlava sa mi krutila....odvtedy neberem, ale nutkanie na vracanie ostalo.v buduci tyždeň idem k doktorke, aby mi vypisala niečo iné. Prosím Vás poraďte mi, čo by som mala robiť, aby sa znížil prolaktín, /aká je normalna hodnota?/už veĺmi túžim po babätku, som z toho už zúfala, keď uvidím tehotnú alebo malé babätko plačem.......dá sa otehotnieť aj pri zvýšenom prolaktíne? mám veľmi výsokú hodnotu? ďakujem za Vašu odpoveď.
P.S. minulý rok po 2 mes, snaženia som potratila v 6 týž.možem mať z toho "bordel" v tele????žiadne dieta ešte nemám.
Mila dajka7, asi by bolo najlepsie, keby ste mi poslali blizsie informacie, namerane hodnoty... na eva@elep.sk /pripadne sa mi ozvite a poslem vam najprv elektronicky zaznam.harok/. Dakujem Eva
Dobrý deň prajem s manželom sa pokúšame o dieťa 5 mesiacov no zatiaľ bez výsledkov. Žiaľ mám nepravidelnú menštruláciu( Tu sú cykly od začiatku roka: 22.01.-18.02.-28 dní, 18.02.-24.03.-35 dní,24.03.-27.04.-35dní, 27.04.-26.05.-35dní, 26.05.-02.07.-38 dní no v tento posledný cyklus som užívala tabletky na oddialenie menštrulácie od 22.06.-29.06.-dovolenka. Druhý mesiac si meriam BT počas plodných dní a robím si LH testy, v prílohe Vám zasielam namerané hodnoty. Od poslednej menštrulácie 02.07. sme na odporúčanie gynekológa počkali s pohlavným stykom až do plodných dní. No lekár mi odporúčal milovať sa od 14 dňa, lenže teplota ani testy nič neukazovali a podľa priemernej dĺžky troch po sebe nasledujúcich cyklov mi ovolúcia nastáva až okolo 19 dňa, aj to sa kontrolná časť sfarbila len slabo aj keď som robila testy každý deň až do 25.07.Po prípade by som Vám mohla zaslať aj kraf s nameranou teplotou. Tak neviem, viete nám poradiť ako sa zorientovať. Trpím celiakiou a chudokrvnosťou, možno aj to vplýva na dĺžku cyklu. Užívam acidum folikum denne 1 až 2 tabletky-dlhodobo. Ďakujem
Dobry den, casto sa stava, ze ma zena po vysadeni HAK problemy s pocatim. HAK totiz uplne "vypne" organizmus - ten uz neriadi hormonalne cely cyklus, vsetko je riadene umelymi hormonmi cez HAK. Preto po vysadeni nastavaju problemy a niekedy organizmu moze naozaj dlho trvat kym znovu nabehne na normalny cyklus... Je preto vhodne trochu mu pomoct...
Odporucala by som vam urcite uzivat multivit.doplnok Prenatal https://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-od-a-po-z/prenatal-100tbl-jamieson/ , pripadne aj Sarapis http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-od-a-po-z/sarapis-60-kps/ - je to prírodný produkt na báze materskej kašičky, pôvodne určený ženám v prechode, ale keďže ich problémy tiež súvisia so stratou plodnosti, je veľmi efektívny aj u žien v plodnom veku pri nepravidelnostiach v cykle. (Odporúča sa začať užívať spolu s novým cyklom v dávkovaní prvých 10dní 3x1, nasledujúcich 10dní 2x1, a potom až do vysadenia 1x1. Väčšinou sa odporúča užívať ho aspoň 3-4cykly. Materská kašička sa však neodporúča počas tehotenstva, preto je vhodné po zistení tehotenstva ho vysadiť /prípadne nahradiť iným kvalitným prípravkom odporúčaným pre tehotné/.) Je vhodne sledovat si cyklus podla Symptotermalnej metody /viac na www.elep.sk/, prostrednictvom ktorej dokazeme nielen zistit ci je vsetko v poriadku, pripadne kde moze byt problem, ale tiez urcit ktore dni su najidealnejsie na pocatie... Ak by ste mali zaujem naucit sa pouzivat tuto metodu, mozem vam zaslat nejake materialy, blizsie info, pomoct v zaciatkoch..., alebo je moznost zakupenia si pristroja - cyklotest. Je to vlastne minipocitac, ktorym si odmeriate teplotu, pripadne aj zaznamenate hlien /alebo vysledok LHtestu/, a on vam sam vyrata, ci mate prave plodny, alebo neplodny den. Taktiez sa to da cez USB napojit na pocitac, a vytlacit, ci poslat vas cyklus na zaznam. harku, a takto vam mozem vyhodnotit, ci je v cykle vsetko v poriadku... /blizsie info, i material k STM na eva@elep.sk/ Pekne dni Eva