Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dakujem za odpoved, po dalsej menstruacii skusim ten Sarapis.
  2.  
    Dobry den,
    co sa tyka hematologie, treba samozrejem postupovat podla rady lekarov...
    Hovorite, ze mate "nejasny" hlien a vela spinenia. Podla teploty ovulacia prebieha, a viete si aj urcit kedy. To je dobre, pretoze viete najst tie najidealnejsie dni na pocatie, no kvalita hlienu je pre uspesne pocatie tiez velmi dolezita... A spominane spinenie moze signalizovat problem znizenej hladiny progesteronu /po vysadeni dlhodobeho uzivania HAK bohuzial bezny problem/.
    Odporucala by som vam uzivat matersku kasicku - dobru skusenost mame s pripravkom Sarapis http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-od-a-po-z/sarapis-60-kps/ - prírodný produkt na báze materskej kašičky, pôvodne určený ženám v prechode, ale keďže ich problémy tiež súvisia so stratou plodnosti, je veľmi efektívny aj u žien v plodnom veku pri nepravidelnostiach v cykle.
    Odporúča sa začať užívať spolu s novým cyklom v dávkovaní prvých 10dní 3x1, nasledujúcich 10dní 2x1, a potom až do vysadenia 1x1. Väčšinou sa odporúča užívať ho aspoň 3-4cykly. Materská kašička sa však neodporúča počas tehotenstva, preto je vhodné po zistení tehotenstva ho vysadiť /prípadne nahradiť iným kvalitným prípravkom odporúčaným pre tehotné/.
    Co sa tyka hlienu, je dobre sledovat ho a podla neho sa snazit urcit najplodnejsie dni. Otehotnieť možno aj zo styku niekoľko dní pred ovuláciou, pretože spermie dokážu v tele ženy prežiť za priaznivých podmienok aj niekoľko dní /podľa niektorých údajov dokonca až 7/ a počkať si na ovuláciu. Vodnatý hlien pre ne vytvára veľmi priateľské prostredie, pretože sa v ňom ľahšie pohybujú a dokonca ich aj vyživuje. Preto sa dni s vodnatým, elastickým hlienom, pocitom mokra... považujú za veľmi plodné i v prípade, že ešte neprebieha ovulácia.
    Ak by ste mali este otazky, alebo potrebovali akukolvek pomoc v tejto suvislosti, ozvite sa mi kedykolvek na eva@elep.sk
    Pekny den
    Eva
  3.  
    Dobry den, dnes som nasla vasu stranku a rozhodla som sa poprosit o radu. Od juna sa snazime s manzelom o nase prve babatko, mam 31, on 38 rokov. V septembri som v 5. tyzdni potratila a na maternici mi nasli maly myom. Dovod potratu sa nezistil, nakolko ked som prisla na pohotovost, uz v maternici nic nebolo, preto mi nerobili ani kyret ... U gynekologicky som bola odvtedy 2x, chce mat ten myom pod kontrolou, povedala, ze mohol sa zviditelnit prave pod vplyvom tehotenskych hormonov. Doporucila pockat s dalsim pokusom o babatko aspon 3 mesiace, takze sme sa znova zacali pokusat v januari. Po poslednej predhliadke sa gynekologicke zdalo, ze myom sa zvascil, ale kedze nepamatala, ci ho zobrala na ultrazvuku z rovnakeho uhla, tak to nevedela naisto a mam prist na kontrolu znova o tri mesiace. Co sa tyka odstranenia myomu, tak povedala, ze by to malo ist dobre laparoskopicky, ale kedze nie je na takom mieste, ze by tehotenstvu prekazal, tak ma zatial do zakroku nenuti. Medzitym som bola odoslana aj na hematologiu, kedze niekedy je dovod potratov aj tam. Bola mi zistena mutacia faktor II protrombin, co moze spolu s tehotenstvom zvysovat riziko vzniku zrazenin a tym aj potratov, takze pri dalsom otehotneni by som mala byt od zaciatku sledovana, ci nepotrebujem injekcie na riedenie krvi ...
    Inak som dost "proti"medicinsky clovek, k lekarom chodim len na preventivku, takze tieto vysledky ma vobec netesia, snazim sa uz niekolko rokov vyhybat vsetkej chemii, aby som si ocistila telo pre babatko ... Bazalnu teplotu si meriam uz asi 5 rokov, odkedy som vysadila HAK, trvalo asi 2 roky, kym sa mi cyklus po hormonoch ako tak ustalil (uz som x krat olutovala, ze som tie tabletky brala), momentalne mam cyklus 32-36 dnovy, hlienovy priznak je niekedy matuci, sledovanie krcku mi tiez nejak nejde, ale podla teploty viem jednoznacne urcit ovulaciu, mam pekny dvojfazovy graf. Problemom je, ze aj ked je po ovulacii teplota zvysena cca 14 dni, tak niekedy okolo 10 dna zacinam spinit, co vacsinou prejde do menstruacie (iba pocas tehotenstva to spinenie po par dnoch ustalo, ale naplno sa rozbehlo o tyzden neskor). Snazime sa zit zdravo, jest vela zeleniny a ovocia, pohyb podla moznosti, na myom som vyskusala akupunkturu (nov-dec 2010), bylinkove kupele (3 mesiace, 2 krat denne, bylinky som si namiesala sama podla referencii, co sa odporuca pri liecbe myomu), ja viem, ze takato liecba je dlhsi beh ako operativny zakrok, ale aj tak ma trochu sklamalo, ze sa myom nezmensil. Neviem, co by som este mohla skusit, aby som zvysila sance na tehotenstvo. Dakujem za radu.

TOPlist TOPlist