Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobry den,
    prepacte, ze odpovedam neskorsie - sonom sa da urcit velkost folikulu, a taktiez potvrdit, ci praskol /teda ci prebehla ovulacia a uvolnilo sa z neho vajicko/. Ak sa tak stane, zlte teliesko zacne produkovat progesteron, ktoreho vyssia hladina sposobi, ze endometrium /sliznica/ zacne viac rast. Ak by vsak stale bola prilis nizka /co by mohlo robit problem pri uhniezdovani sa oplodneneho vajicka/, nasadzuje sa Duphaston, alebo Utrogestan /oba su v principe rovnake, akurat Duphaston je synteticky a Utrogestan prirodny, ale ucinky by mali byt rovnake/. Dolezite je nasadit ich naozaj az po ovulacii - prasknuti folikulu, pretoze inak mozu sposobit zablokovanie ovulacie - folikul prestane rast, nepraskne, no po vysadeni liekov hladina progesteronu prudko poklesne, co sposobi, ze nastane krvacanie /no nejde o bezne menstruacne krvacanie, kedze mu nepredchadzala ovulacia - cyklus bol anovulacny/.
    Pokial sa rozhodnete sledovat /bazalna telesna teplota a hlien/, cim tiez dokazete nielen zistit, ci a kedy ovulacia prebehla, a teda kedy je spravny cas na nasadenie Utrogestanu, ale tiez ktore dni su idealne na pocatie, aka dlha je poovulacna faza...
    Ak by ste mali o sledovanie zaujem, ozvite sa mi na eva@elep.sk, poslem vam zakladne informacie, pomozem v zaciatkoch...
    Okrem toho by som vam odporucala multivit. pripravok Prenatal, ktory mozete pokojne skombinovat aj so spominanymi liekmi, no on doda organizmu vsetky mineraly a vitaminy potrebne pre spravne fungovanie cyklu.
    Pekny den
    Eva
  2.  
    Dobrý deň
    chcela by som vás poprosiť o radu. V apríli som začala užívať duphaston a clostilbeghyt, nakoľko som nemávala pravidelnú menštruáciu (lepšie povedané som nemávala skoro vôbec) a ani som neovulovala, ale duphaston my bol vymenený za utrogestan. posledný mesiac mi clostil nezabrala, lebo mi na folikulometrii nebol zistený žiaden folikul. a ešte som zabudla dodať že mávam nízke/nízko endometrium (neviem ako je to správne)... Septembri som clostil neužívala, nakoľko mala moja pani doktorka dovolenku a teraz 3.10 som bola na folikulometrii a mala som endometrium 8mm a ľavý folikul 20mm, ale mňa by zaujímalo či aj napriek tomu ten folikul nemusi prasknuť a ovulacia neprebehne? a da sa nejako zistiť či praskol- myslím krvou, vyšetrením, bazálnu teplotu si nemeriam, chcela by som začať od ďalšieho cyklu.
    Ďakujem
  3.  
    Dobry den,
    Polycystický ovariálny syndróm /PCOS/ je charakterizovaný vysokou hladinou luteinizačného hormónu /LH/, čo spôsobuje, že folikul predčasne prestane rásť. Toto môže sekundárne spôsobovať sekréciu vysokej hladiny "mužských" hormónov /androgénov/.
    Podľa novších výskumov však PCOS môže spôsobovať aj vysoká hladina inzulínu, čo následne zvyšuje hladinu LH. Preto by som vám odporúčala /ak ste toto vyšetrenie ešte neabsolvovali/, aj vyšetrenie na cukrovku.
    Často sa pri tejto diagnóze objavuje aj nadváha /neviem, či je to aj váš problém/, prvou vecou je znížiť hmotnosť na primeranú úroveň - stravou a cvičením /dôležité je najmä vyhýbať sa jedlám a návykom, ktoré zvyšujú hladinu krvného cukru/.
    Dobrým východiskom je tiež používanie kvalitného multivit. prípravku ako napr.:
    Professional Prenatal Formula: http://www.nextag.com/Life-Time-Professional-Pre-546480864/prices-html /tento prípravok sa ale u nás nedá zohnať, no pokiaľ by ste mali možnosť niekde v zahraničí.../, alebo u nás sa dá zohnať Pre-Natal: http://www.magister.sk/-p-1684.html K tomu by bolo vhodné doplniť ešte Magnézium /1000mg denne/, v súvislosti s nadváhou /ak je príznakom/ aj chróm /chromium pocolinate 400mcg denne/, a vanádium /30mg denne/. !Diabetici by sa mali pred užívaním chrómu poradiť s lekárom, pretože je natoľko efektívny, že možno bude nutné zmeniť ich dávkovanie liekov.
    Viac informacii ohladne stravy vam mozem poslat na mail ak sa mi ozvete na eva@elep.sk
    Pekny den
    Eva
  4.  
    Dobry vecer,
    po dalsich vysetreniach mi bol nakoniec diagnostikovany PCO syndrom, nefunkcnu druhu polovicu cyklu. Od juna uzivam GLUCOPFAGE 800 2x denne. V septembri mam ist na prvu kontrolu. Napriek tomu by som Vas chcela poziadat, ci by ste mi vedeli poradit ako upravit stravu,ako ste aj spominali v prvom maily.Jeden z lekarov mi odporucal schudnut, o co sa snazim uz dlhodobo, ale akosi sa to aj napriek mojej uprave stravy a cviceniu nedari. Dakujem. Zuzana
  5.  
    Dobry den,
    vas pripad je potrebne urcite sledovat lekarom, a uzivat nim predpisane lieky, no pokial by ste mali zaujem, mozete si sledovat cyklus. Bud podla Symptotermalnej metody /sledovanie bazalnej telesnej teploty, a hlienu - viac info a materialy na eva@elep.sk/, alebo symptotermalnym pocitacom /viac na http://www.antikoncepcia-cyclotest.sk/cyclotest-kupit/cyclotest-2-plus.php , alebo tiez na eva@elep.sk/.
    Prostrednictvom sledovania cyklu dokazete nielen najst tie najidealnejsie dni na pocatie, ale dokazeme tiez diagnostikovat, kde moze byt v ramci cyklu problem, a mozeme skusit stravou, vitaminmi... cyklus upravit.
    Pekny den
    Eva
  6.  
    Dobry vecer,
    v roku 2009 som potratila v rannom stadiu tehotenstva. Po absolvovani endokrinologickeho vysetrenia - kde bolo vsetko v poriadku a hematologickeho vysetrenia kde sa potvrdila mutacia MTHFR A 1298C homozygotna forma a ine, taktiez trombofofilia so zvysenou dispoziciou k tromboembolizmu a tehotenskym komplikaciam sme sa od septembra 2010 opat zacali pokusat a dietatko. Zatial je to neuspesne a od toho septembra 2010 mam uplne rozhadzany cyklus od 30 do 42 dni. . Po opakovanej hematologickej kontrole, si mesiac picham denne fraxiparine 0,3ml . No napriek tomu sa nam nedari. Prosim preto o radu, alebo odbornu pomoc, ako mame postupovat. Velmi pekne vopred dakujem. Zuzana

TOPlist TOPlist