Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobry den.Prosim vas mohli by ste mi daako poradit.
    S priatelom sa 3 roky pokusame o babatko ale sa nam nedary. Mam 24 rokov a priatel ma 27 rokov.
    Momentalne som sa zacala liecit na neplodnost,navstevujem lekara.Zistili my Diabetes 2heho typu-beriem Methformyn Teva .
    Odstranil mi z pravej steny na posve jeden vyrastok,hornonalne obrazi mam v poriadku,podstupila som uz v decembry aj HSG,priatel bol aj na spermograme ktory dopadol vyborne-vraj v nom nieje problem. Mne zistili ze nemam ovulaciu,lekar mi nasadil clostilbegyt 1/1 tabl.denne. Chcem sa spitat,myslite ze mi to pomoze a podary sa mi zostat tehotna?????dakujem za odpoved.prosim vas poradte mi ako by sa nam to mohlo podaryt.PS:kontaktujte ma na moj mail:danisovasabina@gmail.com.dakujem
  2.  
    Mila Katka,
    najvacsia sanca na pocatie je najma v dnoch riedkeho hlienu. Pokial sa dokazete sledovat podla bazlnej telesnej teploty a hlienu, dokonca ak viete sledovat ak krcok, nie je nutne aby ste pouzivali aj ovulacne testy, su niekedy dokonca menej spolahlive ako spominane priznaky.
    Sanca na pocatie je aj zo styku niekolko dni pred ovulaciou /nemusi to byt prave v dany den/, pretoze spermie dokazu v tzv. idealnom prostredi zenskeho tela prezit ovela dlhsie. Za idealne prostredie povazujeme prave riedky, tahavy, priehladny...hlien - taketo prostredie spermie nielen vyzvuje /a teda dokazu dlhsie prezit/, ale im svojou strukturou umoznuje lahsie sa v zenskom tele pohybovat /teda su aj rychlejsie/. Potom zalezi na muzovi, teda na kvalite jeho spermii, aku kvalitu hlienu potrebuju na to aby sa dostali k vajicku /teda kolko preziju, ake su rychle.../.
    Ak sa vam dlhsie nedari, odporucala by som vam skontrolovat aka dlha je vasa poovulacna faza Hovorite, ze ovulaciu mate, "kvalitny" hlien taktiez, teda este by mohol byt problem na strane uhniezdenia sa oplodneneho vajicka. Pokial je poovulacna faza dostatocne dlha /norma je 12-16dni/, sliznica ma cas dorast do potrebnej vysky a vajicko ma tak dost casu dozriet do potrebneho vyvinoveho stadia, a uhiezdit sa. Pokial je skratena /11dni a menej/, sanca klesa. Dlzku poovulacnej fazy vyratate od 1.dna potvrdeneho vzostupu BTT, po posledny den pred menstruaciou /vratane, za menstruaciu sa rata aj spinenie/. Ak by ste s tym mali problem, mozete sa mi ozvat na eva@elep.sk, pomozem vam. Ak ste v oktobri a novembri urcili ovulaciu ako 1.den potvrdeneho vzostupu BTT, tak v tieto cykly bola poovulacna faza pravdepodobne skratena.
    Ak by bol v tomto problem, odporucila by som vam uzivat Sarapis http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-od-a-po-z/sarapis-60-kps/ - prírodný produkt na báze materskej kašičky, pôvodne určený ženám v prechode, ale keďže ich problémy tiež súvisia so stratou plodnosti, je veľmi efektívny aj u žien v plodnom veku pri nepravidelnostiach v cykle.
    Odporúča sa začať užívať spolu s novým cyklom v dávkovaní prvých 10dní 3x1, nasledujúcich 10dní 2x1, a potom až do vysadenia 1x1. Väčšinou sa odporúča užívať ho aspoň 3-4cykly. Materská kašička sa však neodporúča počas tehotenstva, preto je vhodné po zistení tehotenstva ho vysadiť /prípadne nahradiť iným kvalitným prípravkom odporúčaným pre tehotné/.

Okrem toho by bol fajn podporit preventivne aj plodnost vasho manzela. Tu su take vseobecne rady, mozno tam nieco najdete, co by vam obom mohlo pomoct...
    ...ženám sa odporúča upraviť váhu (zvýšiť/znížiť) - ak je to nutné, spať v úplnej tme, obmedziť kofein na prijateľné množstvo, príp. doplniť organizmus o niektoré vitamíny a minerály (napr. zo skup.vit.B, C... príp. vit.komplex na to určený napr. velmi dobry je Pre-natal http://www.magister.sk/product_info.php?products_id=1684
    alebo Sarapis (resp. iny s obsahom materskej kasicky) http://www.magister.sk/-p-5623.html
    Na podporu plodnosti u muža je vhodné vyhýbať sa saune a horúcim kúpeľom, nosiť voľné oblečenie, odbúrať stres, vyvážene sa stravovať, a doplniť stravu najmä o selén, zinok, vit.C, A a skupinu vit.B. Vhodné je užívať niektorý vit. komplex, ktorý by mal obsahovať tieto základné prvky (napr. Selén plus
    http://www.vegall.cz/nas-sortiment/selen-plus/
    http://www.lekarna.cz/hema-selen-plus-tbl-28/
    alebo http://www.vegall.cz/nas-sortiment/sarapis-pro-muze/

Ak by ste mali konkretnejsie otazky, ozvite sa mi na mail.
    Pekny den
    Eva
  3.  
    Mam 24 rokov, manzel ma 35 rokov, a mame syna vo veku 2 a pol roka a
    snazime sa o druhe dietatko. Pri synovi sme sa snazili pol roka a to bez
    akehokolvek sledovania bazalnej teploty, hlienu, krcka maternice ci
    ovulacie ako takej. Teraz sa snazime uz 9 mesiacov a stale nic. Mavala
    som 30DC +- 2 dni, no posledne tri mesiace som mala-Oktober 34DC kde
    ovulacia nastala na 24DC, mesiac November bol 28DC a ovulacia bola na
    18DC a December bol 30DC a ovulacia prebehla na 16DC. Sledujem si
    bazalnu teplotu, aj hlien a krcok maternice a pouzivam ovulacne testy a
    stale nic. Podla lekara sa mame pokusat dalej, ze zdravotny dovod vraj
    nevidi.- hoci nam nerobil ziadne vysetrenie.
    Moja otazka spociva v tom, ze dnes som 9DC a styri dni po skonceni
    menstruacie, a vcera, teda na 8DC som zaznamenala vodnaty hlien, trochu
    konzistencia ako lotion, krcok mam kratky a polomakky a pootvoreny,
    bazalnu teplotu neviem ako vyhodnotit, lebo meriam len 4ty den od
    skoncenia menstruacie, ale podla mna ovulacii nenasvedcuje. 6DC - 36.6
    7DC - 36.4 8DC - 36.5 9DC - 36.4. Skusila som si spravit ovulacny test
    na 7DC a bol uplne negativny, 8DC bola uz slaba ciarka(viem ze sa stale
    poklada za negativny) a dnes na 9DC je trosicku silnejsia, no stale
    slaba takze stale negativny vysledok. No kedze testovacia ciarka
    pomalicky silnie, tak si myslim ze ovulacia nastane v najblizsich dnoch.
    Normalne mi chodila ovulacia medzi 14DC-18DC. Je mozne, ze by tentokrat
    prisla takto skoro? A je mozne pri takto skorej ovulacii otehotniet?
    Zacala som pred mesiacom uzivat kyselinu listovu znacky Femibion800, je
    mozne ze by preto prisla ovulacia skorej? Dnes som v hliene spozorovala
    akoby krvavu zilku, nechapem co to mohlo znamenat. Viete mi poradit co
    mohla znamenat aj ta "zilka" aj tieto moje "priznaky "na ovulaciu? Podla
    toho co pisem, mohli by ste mi napisat svoj nazor na moju sancu
    otehotniet?
    Vopred Vam dakujem za Vas cas a odpoved. S pozdravom Katka
  4.  
    Mila Kika,
    samozrejme ovulacia moze nastat, je bezne, ze teplota stupne az nasledne, resp. sucasne s ovulaciou, no my to zistime az par hodin potom /rano, ked meriame teplotu/.
    Okrem toho sanca je vyssia ak sa snazime o pocatie pred zvysenim BTT /pred ovulaciou/, ako po jej zvyseni. Hlien byva totiz najtekutejsi prave pred ovulaciou, a takyto riedky hlien vytvara pre spermie priatelske prostredie - vyzivuje ich, a tak dlhsie preziju, lahsie cezen prechadzaju, a tak sa lahsie a rychlejsie dostanu k vajicku, resp. kedze dlhsie preziju, dokazu si na ovulaciu pockat aj niekolko dni.
    Drzim palce
    Eva
  5.  
    Dobry den, potrebujem si poradit...uz 7 mesiacov sa snazim otehotniet a doktorka mi nasadila Duphaston a potom Cloestibegyt a v utorok mi pichli pregnyl, bola som na ultrazvuku a mam 19 cm folikul. Meriam si bazalnu teplotu hned pri vstani, ale velmi sa nezvysilo, chcem sa spytat ze ci sa moze nastat ovulacia po Pregnylu aj ked nemam velmi zvysenu teplotu?
    Kika
  6.  
    Dobry den,
    sanca na pocatie pri styku tri dni pred menstruaciou je viac-menej nulova. Pravdepodobne bude nutne travit viac casu s manzelom, co je vlastne nevyhnutne pre kvalitne fungovanie rodiny /s dietatom/ ;-)
    Pekny den
    Eva
  7.  
    Dobry den.Mohli by ste mi poradit.S manželom mame už davnejšie nechraneny sex a velmi by som si už želala otehotniet.Problem je ale v tom že pracujem v zahraniči a ked sa bliži prichod domov vždy mi to vychadza že o 3 dni po prichode mam menštruáciu.A tak sa chcem opytat či je možne aby som otehotnela aj 3 dni pred menštruaciou?A zas ked mi menštruacia skonči musim zas odist do prace.

TOPlist TOPlist