Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobry den,
    pojem kolisava teplota je relativny, v urcitom rozmedzi je normalne, ak teplota kolise. Pocas uzivania ATB, a najma pocas akehokolvek zapalu v tele je bezne, ked teplota kolise, resp. pocas ochorenia stupne, a teda merania nemusia byt objektivne, to vsak neznamena, ze neprebehne ani ovulacia. Ta prebehnut moze, len z dovodu ovplyvnenych hodnot BTT ju nevieme presne identifikovat.
    Pokial sa da potvrdit vzostup BTT podla metodiky Symptotermalnej metody, tak ovulacia s velkou pravdepodobnostou prebehla, i ked je zopar vynimocnych pripadov, kedy teplota sice stupla, no folikul pravdepodobne nebol v poriadku, lebo vajicko sa neuvolnilo, i ked folikul sa zmenil na zlte teliesko, a teda teplota stupla. No toto sa stava naozaj vynimocne, a ak sa to aj stane, dalsi cyklus uz moze byt v poriadku... Teda bezne sa to ani nezisti, len ak by zena v priebehu ovulacie podstupila viacero UZV vysetreni...
    Ak by ste mali zaujem o presnejsie vyhodnotenie cyklu, kedze mate pocit, ze teplota prilis kolise, ozvite sa mi na eva@elep.sk, poslem vam prazdny zaznam. harok, ktory mozete vyplnit a nasledne mi poslat na vyhodnotenie...
    Pekny den
    Eva
  2.  
    Dobrý deň,

začala som si merať BT pred nedávnom. Prvý cyklus bol pekný, bolo vidieť kedy prebehla ovulácia, potom mi doktor na predpokladaný zápal predpísal ATB kde išlo o tabletky, aj o guľôčky ktoré sa zavádzali do pošvy. Začala som ich brať a keď som si merala BT počas antibiotík, dosť kolísala. Guľôčka vytvárala nejakú tekutinu vo vnútri, je možné že meranie nebolo objektívne? Ovplyvňujú meranie antibiotiká?
    Je isté že ovulácia prebieha, ak to ukazuje teplota?

Čo to znamená, keď teplota kolíše? Na ultrazvuku bol na tomto vaječníku neprasknutý folikul. Ale práve v strede cyklu som cítila miernu bolesť a na ultrazvuku už potom nebol. Jednalo sa o cyklus ktorý bol kolísavý, aj keď z 13. na 14. deň bolo radikálne zvýšenie teploty. Ale potom raz hore raz dole.

Ďakujem za odpoveď

TOPlist TOPlist