Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobry den,
    obcasne kratke krvacanie /spinenie/ moze byt sposobene aj kolisanim hormonalnych hladin, no neda sa povazovat za menzes. Pri dojceni sa to moze objavovat, a dni krvacania povazujeme za plodne, posledny den krvacania oznacujeme ako vrchol hlienu, a nasledujuce 4 dni ako plodne. Pokial sa uz objavuje v noci prestavka 6-8 hod. medzi dojcenim, postupne mozeme ocakavat navrat plodnosti /i ked je to velmi individualne, kazda zena reaguje rozdielne/. Kojenie pred meranim, alebo telesna aktivita /akekolvek vstanie z postele, dokonca aj lezanie bez spanku/ moze ovplyvnovat hodnotu BTT. Radsej vlozit teplomer do ust a az potom dojcit, odmerat teplotu radsej o hod. skor, ked idete na toaletu...
    Co sa tyka hodnotenia hlienu, je normalne, ze sa meni, a cim vyraznejsie a castejsie su tieto zmeny, tym skor mozeme nastup plodnosti ocakavat. Zakladne pravidla pre vyhodnocovanie je na stranke v casti dojcenie a PPR - Symptotermalna metoda a dojcenie. Ak by ste potrebovali pomoct s konkretnym vyhodnocovanim, ozvite sa mi na eva@elep.sk, rada vam pomozem.
    Pekny den
    Eva
  2.  
    Dobrý deň, poprosím Vás o radu.
    Asi 8-my tyžden po porode sa mi objavila svetlá krv v malom množstve, slabe krvacanie trvalo asi 1,5 dňa, cca po dvoch týždňoch znova, ale krv sa objavila len raz zrana. Mam to povazovat za nastup menzes alebo je to len prejav hormonalnych zmien po porode? Iné krvácanie zatial nebolo. Plne kojim, avsak v noci som mala obcas aj 6-8 hod. prestavku. (Vysetrenie po sestinedeli bolo v poriadku.)
    Bazalnu teplotu si meriam, je kolísava, častejšie nižšia, nedá sa mi vyhodnotit podla klasického modelu. Može mať vplyv na ňu kojenie pred meraním, toaleta alebo jedlo na "zahnanie hladu" (cca hodinu pred meraním)?
    Objavuje sa mi plodný i neplodný typ hlienu, mení sa po niekoľkých dňoch.
    Može to znamenať nástup plodnosti, obnovenie ovulačného cyklu?
    Vopred ďakujem za odpovede.

TOPlist TOPlist