Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobry den,
    Po porode je vplyvom dojcenia /prolaktinu/ plodnost znizena, alebo je zena uplne neplodna. Postupne sa plodnost vracia, no stale moze byt skratena poovulacna faza, resp. neobjavuje sa plodny hlien, no ovulacia prebiehat moze aj ked nie je viditelny plodny typ hlienu. Aj sanca otehotniet tu je, no je ciastocne skomplikovana prave zhorsenou kvalitou hlienu, pretoze tato komplikuje cestu spermiam k vajicku. Struktura plodneho hlienu je prisposobena na to, aby sa spermie dokazali cezen rychlo pohybovat, pricom takyto hlien ich aj vyzivuje, a teda dokazu v takomto prostredi dlhsie prezit. Naopak v neplodnom type hlienu sa im pohybuje tazko a ani tak dlho nedokazu zit, cize sanca, ze sa dostanu "nacas" k vajicku je nizsia.
    V takomto pripade moze pomoct spavanie v uplnej tme, alebo tiez uzivanie nejakeho doplnku, ktory podporuje plodnost vo vseobecnosti tym, ze doplna potrebne vit. a mineraly, napr. Prenatal, alebo prirodny pripravok na baze materskej kasicky Sarapis /mame s nim velmi dobre skusenosti, no neodporuca sa pocas dojcenia, tehotenstva a alergie na vcelie produkty/.
    Dalsou moznostou je aj tento pripravok http://www.otehotnenie.sk/product/gel-na-podporu-pocatia-75-ml-16/
    Pekny den
    Eva
  2.  
    Dobry den,
    chcela by som sa spytat na otazku ohladom ovulacneho hlienu. Po porode prveho babetka hned po tom ako som dostala prvu menstruaciu som spozorovala hlien asi ovulacny, biely ciry velmi tahavy, predtym sa nam velmi nedarilo otehotniet z dovodu mojich anovulacnych cyklov. Hned ako sme sa rozhodli ze by sme mohli aj zacat snazit sa o druhe babetko som spozorovala ze uz tento hlien nemam :-( Napriek tomu v obdobi ovulacie pocitujem oba vajecniky, moj dr. povedal ze ak bolia je dobre lebo vieme ze pracuju, avsak som sa zlakla ze ovulacia u mna znovu zacala strajkovat. Mozem otehotniet i napriek tomu ze tento hlien nemam? Resp. vsimla som si ze taky malilinkaty som mala ale predtym to bolo velmi zretelne. :-( Myslite ze moze prebiehat ovulacia alebo sa zase zastavila.
    Dakujem

TOPlist TOPlist