Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobry den,
    ovulacia prebieha v zdravom cykle 12-16 dni pred menstruaciou, no v mnohych cykloch je poovulacna faza skratena, a teda nevieme len tak presne odhadnut cas ovulacie. Toto sa da len folikulometriou /vacsinou viackrat pocas cyklu, kedy sa sleduje rast folikulu a pritomnost zlteho telieska, cim sa potvrdi, ze ovulacia prebehla/, alebo druhou moznostou /realizovatelnou doma/ je sledovanie podla Symptotermalnej metody, kedy nie podla nejakeho softveru, ale individualne v kazdom cykle dokazeme presne urcit, kedy ovulacia prebehla, ci prave prebieha. Ide o sledovanie bazalnej telesnej teploty a hlienu, kedy sa podla metodiky /vedecky overenej/, tieto symptomy vyhodnocuju, a takto sa urci cas ovulacie... Tato metoda je podla vyskumov po UZV najspolahlivejsia /presnost je +-1den oproti folikulometrii/.
    Ak by ste mali zaujem naucit sa pouzivat tuto metodu, rada vam pomozem /ozvite sa mi cez eva@elep.sk
    Pekny den
    Eva
  2.  
    Dobry den Eva,
    v prvom rade vam dakujem za odpoved. Spominane materialy ste mi uz zaslali, pozriem si ich a ak nebudem niecomu rozumiet, napisem vam.
    Moj lekar mi urcil ako prvy den uzivania Duphastonu 17. den cyklu. Moj cyklus je momentalne 35 dnovy. Ked som si vyratala v roznych ovulacnych kalendaroch dni ovulacie, tak mi vysli v roznych ovulacnych kalendaroch rozne ovulacne dni, cize neviem, kt. z nich sa mam riadit, ked je tam aj niekolkodnovy posun. Podstatne vsak je, ze ked nasadim Duphaston na 17.den cyklu ako urcil lekar - /vie ze mam 35.dnovy cyklus/, tak by som Duphaston uzivala pred ovulaciou, ktora by podla vasich slov tak mohla byt duphastonom blokovana a neprebehla by.
    Tak ako mam nasadit Duphaston, kt. den, aby som si ovulaciu neblokovala? Ked ani neviem presne urcit kedy by mali teoreticky byt ovulacne dni, lebo kazdy zdroj z internetu informuje inak, neviem si presne urcit plodne dni.
    Prosim vas o radu, ako dalej postupovat, kt. den si nasadit Duphaston v zavisloti od dlzky mojho 35.dnoveho cyklu? Nechcem to nechat len tak, ze ved to povedal lekar, ze 17. den cyklu nasadit Duphaston, tak ho nasadim nezmyselne a neefektivne. Neviem ci si lekar v tej chvili uvedomil, kedy mi prebiehaju ovulacne dni, ked mi urcil ten 17. den, co by mohlo byt este pred ovulaciou.
    Prosim vas o radu, aby som vedela ako po menstruacii postupovat, dakujem
  3.  
    Dobry den,
    problemy, ktore spominate, byvaju po dlhodobom uzivani caste, mnohokrat aj komplikovanejsie, s niekolkomesacnym vynechanim menstruacie, anovulacne cykly, prilis husty hlien v plodnych dnoch, kratka poovulacny faza...
    Vyvolavacka tento problem nevyriesi, ide len o jednorazove riesenie, ked sa menstruacia velmi dlho nedostavi. No tuto menstruaciu nepredchadza ovulacia, a teda ide len o tzv. krvacanie zo spadu, po ktorom sa ocakava, ze v nasledujucom cykle ovulacia nabehne, no pokial je problem chronicky, a nerieseny, vacsinou to tak nebyva. Duphaston sa casto nasadzuje pri takychto problemoch, no nie vzdy je nasadeny efektivne. Lekari predpokladaju, ze ak sa bude Duphaston dlhodobo uzivat od daneho dna, ovulacia sa postupne presunie pred tento den, a tak sa cyklus skrati. No nie vzdy to tak je, najma nie pri dlhsich cykloch. Pokial sa Duphaston nasadzuje pred ovulaciou, tato sa zablokuje a dany cyklus je anovulacny. Tak sa mnohokrat vytvori zacarovany kruh, kedy sa ovulacia dlhodobo nedokaze sama dostavit, pretoze je Duphastonom blokovana. Lekar to vacsinou nesleduje UZV, ci a kedy ovulacia prebieha...
    Preto by som vam odporucala nasadit Sarapis, a sucasne sa aj sledovat podla Symptotermalnej metody /sledovanie bazalnej telesnej teploty a hlienu/. Podla tohoto sledovania dokazete zistit ci a kedy ovulacia prebieha, a teda kedy je idealne nasadit Duphaston. Taktiez uvidite aka je kvalita hlienu v plodnych dnoch, aka dlha je poovulacna faza...
    Je mozne, ze popri Sarapise by Duphaston nebol ani nutny /uvidite, ako sa bude cyklus vyvijat/. Pokial by ste sa rozhodli pre sledovanie podla STM, ozvite sa mi na eva@elep.sk, poslem vam nejake materialy a pomozem pri vyhodnocovani cyklu, kym sa to sama nenaucite...
    Pekne dni
    Eva
  4.  
    Dobry den,
    pred rokom a tristvrte som vysadila HA, mala som naplast Evra. Este pred uzivanim Evry som mala idealny 28-dnovy cyklus strednej intenzity. Po vysadeni HA sa mi cyklus predlzil a velmi oslabil, ale ani jeden raz nevynechal, len sa predlzil a oslabil. Zo zaciatku bol okolo 30 -31 dni a postupne sa mi to za tie necele dva roky natiahlo na tych 35 dni a je velmi slaby. Ked som bola pred rokom na preventivke a hovorila som to gynekologovi, tak ma odbil, ze nemam hladat problem tam, kde nie je a ze moje tela si po vysadeni HA vytvorilo taky cyklus a ze je to v poriadku. A este mi vtedy potvrdil ovulaciu, kt. prave vtedy videl na ultrazvuku. Tak som to nechala tak, ze ovulaciu mam a cyklus bude dlhsi.
    Teraz som bola pro roku opat na preventivke, a uz sa mu ten moj cyklus zrazu nezdal az taky v pohode a na ultrazvuku zistil, ze nevidi prasknuty folikul, takze asi pravdepodobne neprebehla ovulacia. Ale ked som ho na problem upozornovala skor, odbil ma, ze vyrabam problemy.Teraz mi nasadil Duphaston a vitamin E. Dokupila som si sama Sarapis a Calibrum Baby plan.
    Chcem sa poradit, co este mozem pre vratenie ovulacia a normalneho cyklu urobit.?
    Nemal mi lekar nasadit vyvolavaciu injekciu? Ked som ju spomenula, povedal mi blbost, ze take nieco sa u nas nerobi, ze sa to riesi tabletkami.
    Aky je vas nazor , nepomohla by mi upravit cyklus najprv vyvolavacka?
    uvazujem, ze navstivim aj ineho gynekologa a vypocujem si iny odborny nazor
    Dakujem za radu.

TOPlist TOPlist