Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobry den,
    myslim ze by nebolo zle absolvovat bezne preventivne vysetrenie u vseobecneho lekara, ktory by ho nasledne odoslal napr. na endokrinologiu /hormonalny problem, problem stitnej zlazy.../, skontrolovat cukrovku, imunologiu /aj problemy s imunitou, kedy sa tvoria antispermatozoidní protilátky, moze robit problem/, niektore ochorenia obliciek, lieky na krvny tlak mozu tiez sposobit takyto problem... A samozrejme zivotosprava - neviem ako je to s jeho vahou, stravovanim, fajcenim, ci alkoholom, a tiez prostredim v ktorom pracuje /vypary.../. Casto byva znizenie plodnosti ako sekundarny symptom niektoreho ochorenia, ktore ani nemusi robit evidentne tazkosti a pride sa nan az ked je problem s plodnostou...
    Pekny den
    Eva

PS: ten Selen+ mu urcite neuskodi, ten by mohol uzivat dlhodobejsie, ak ho este nebral
  2.  
    Dakujem za odpoveď p. Evka,
    manžel užíval profertil 6 mesiacov a nič sa nezmenilo... Aké vyšetrenia myslíte, viete o nejakých konkrétnych a to posiela gynekológ?
  3.  
    Mila Scarlett ,
    bohuzial problem muzskej neplodnosti sa objavuje stale castejsie... V poslednom case sa zacalo pisat o tom, ze dovodom je mnozstvo pouzivanej hormonalnej antikoncepcie, ktorej spotreba sa v poslednych rokoch rapidne zvysila. Tieto hormony sa dostavaju do spodnych vod a nasledne aj k muzom, u ktorych tieto zenske hormony sposobuju pokles muzskych hormonov.
    Neviem, vam odporucit odbor, ktory sa tymto zaobera, kedze my sa venujeme skor tomu ako pocat, resp. vyhnut sa pocatiu prirodzenym sposobom. Myslim, ze vas lekar by ho mal odporucit aj na rozne vysetrenia, ktore by vylucili ine zdravotne problemy, ktore by mohli sekundarne ovplyvnovat aj plodnost.
    No mozem vam dat aspon nejake vseobecne rady, ktore by mohli vasmu manzelovi pomoct:
    vhodné je vyhýbať sa saune a horúcim kúpeľom, nosiť voľné oblečenie, odbúrať stres, vyvážene sa stravovať, a doplniť stravu najmä o selén, zinok, vit.C, A a skupinu vit.B. Odporuca sa užívať niektorý vit. komplex, ktorý by mal obsahovať tieto základné prvky (napr. Selén plus
    http://www.vegall.cz/nas-sortiment/selen-plus/
    http://www.lekarna.cz/hema-selen-plus-tbl-28/
    ale dobry je aj Profertil /mozno vo vasom pripade aj kombinacia oboch naraz/
    http://www.magister.sk/-p-6535.html
    Drzim vam palce
    Eva
  4.  
    Mila Monika,
    V case po porode sa moze postupovat dvojako:
    1) mozete pouzivat tzv. "Laktacnu amenoreu" -
    Laktačná amenorhea (LAM) sa využíva ako vysoko efektívna úvodná metóda po pôrode pre dojčiace matky. Jej spoľahlivosť je podložená prirodzenou neplodnosťou spôsobenou hormónmi, produkovanými vplyvom dojčenia.
    LAM je definovaná troma základnými podmienkami:
    - žena dojčí plne, alebo takmer plne, s prestávkami medzi dojčením min. 6 hodín;
    - zatiaľ sa neobjavila menštruácia;
    - je menej ako 6 mesiacov po pôrode;
    Ďalšou “odporúčanou” podmienkou je tiež informovanosť – odporúča sa kontakt s inštuktorom.
    Pokiaľ sú všetky tri podmienky splnené, pravdepodobnosť otehotnenia nepresahuje 2% /cim nizsie cislo, tym vyssia spolahlivost/.
    2)druhou moznostou, ktora je spolahlivejsia /max.1%/, je Symptotermalna metoda. Sledovanie a vyhodnocovanie sa trochu lisi od toho bezneho mimo dojcenia.
    Dolezite je odsledovat neplodny hlienový obraz - t.j. neplodný obraz hlienu, ktorý sa vyskytuje počas dojčenia. Jeho výzor je individuálny, niektoré ženy majú sucho, bez hlienu /ako spominate vy/, iné popisujú hlien, väčšinou neplodnej kvality /hustý, biely, žltkavý, hrudkovitý.../. Treba tento hlien vyhodnotit aspon za tri tyzdne.
    Teplota bude najprv "nehodnotiteľná" /ako spominate/, a budete sa orientovať len podľa hlienu. V dňoch typického neplodného hlienového príznaku ste neplodná, ak niektorý deň nastane zlepšenie kvality hlienu, považujte sa za plodnú, a tiež ešte 4dni po vymiznutí príznaku. Nástup plodnosti bude signalizovať ustálenie teploty na relatívne rovnakej /s rozptylom do 0,2°C/ nižšej úrovni, a tiež nástup plodnejšieho hlienu. V týchto dňoch môže nastať vzostup teploty, čo potvrdí priebeh ovulácie. Toto vyhodnocujeme ako pri bežnom cykle, ale po potvrdení vzostupu v prvom cykle po porode rátame ešte jeden plodný deň navyše. /nejake informacie su aj tu http://www.elep.sk/symptotermalna-metoda-v-obdobi-dojcenia /

Neviem, ci mate nejake skusenosti so Symptotermalnou metodou pred porodom, resp. tehotenstvom, ak nie, tak potom by som vam konkretne na vasom cykle vysvetlila ako dalej, a pomohla vam to vsetko vyhodnotit. Pokojne sa mi mozete kedykolvek ozvat na eva@elep.sk
    Mozem vam poslat aj zaznam. harok, ktory si mozete vytlacit a zapisovat, a taktiez zapisovat elektronicky, a ak budete potrebovat, tak mi to mozete poslat na vyhodnotenie.
    Taktiez nejake priklady - beznych cyklov, aj pri dojceni...
    Pekne dni
    Eva
  5.  
    Dobrý deň,
    chcela by sa spýtať či by ste mi nevedeli poradiť ohladom manželovej azoospermie.Ked sme boli prvý krát na spermiograme tak tam mal manžel 6-8 milionov spermii, bol mu predpísaní agapurim a coenzyme Q10 po 3 mesačnej liečbe sa mu stav znížil na 2-3mil. a po mesiaci na 0 a odvtedy má už 4 roky 0 preto by som vás velmi chcela poprosiť, či by ste nám nevedeli ohladom tohoto poradiť, boli sme na genetickom vyšetrenía všetko máme obaja v poriadku. Existuje nejaký odbor čo sa tomu bližšie venuje? Dakujem veľmi pekne za odpoved. Scarlett
  6.  
    Dobry den. Prosim Vas, ako je to s navratom plodnosti po porode? Rodila som 4.5. 2010, pouzivam symptotermalnu metodu, plne dojcim, v noci tiez 1-2x. Avsak hlien nepozorujem skoro ziaden a ani teplotny vzostup, ktory by svedcil o tom, ze som uz mala ovulaciu (vzdy sa nejaka teplota pri tych vyssich zrazu znizila). Pre spokojnost som skusala robit aj ovulacne testy, avsak vzdy mi vyslo, ze test bol vraj nespravne vykonany. Za odpoved dakujem. Monika

TOPlist TOPlist