Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Milá Vierka,
    ťažko tvrdiť, či skutočne ovulácia prebehla, alebo nie. Teplota sa mohla zvýšiť /ak vylúčime oklnosti/ len pri zvýšenej hladine progesterónu a ten sa vo zvýšenom množstve produkuje práve žltým telieskom, ktoré vzniká po uvoľnení vajíčka. Len výnimočne sa objavujú situácie, že folikul síce nedozreje, a vajíčko sa neuvoľní, ale v čase ovulácie sa napriek tomu zmení na žlté teliesko, ktoré produkuje progestrón. Čiže teplota sa zvýši napriek tomu, že k pravej ovulácii neprišlo. Či sa niečo takéto stalo sa však dá zistiť len veľmi ťažko.
    Pekný deň
    Eva
  2.  
    Minuly cyklus som si merala teplotu a vzostup teploty podľa pravidiel mi potvrdil prebehnutú ovuláciu.. ale len podľa teploty..po niekoľkých dňoch som začala mať bolesti v oblasti vaječníka a gynekológ mi potvrdil cystu na vaječníku 5x3cm..podľa vysvetlenia gynekológa, vznikom cysty vlastne k ovulácii vôbec nedošlo..tak to mi trošku spochybnilo spoľahlivosť hodnotenia poovulačného neplodného obdobia..budem rada, ak sa ozve niekto s podobnou skúsenosťou..vierka

TOPlist TOPlist