Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Mila Miaa,
    PCOS sa zistuje najma sonom, kde sa sleduju cysty, a tiez hormonalny profil, kde je zvysena hladina androgenov a sekundarne mozu byt ovpyvnene aj ine hormony.
    V poslednom case sa vela diskutuje o tom, ze za touto dianozou moze byt problem so spracovanim inzulinu, cize urcita mozno iba hranicna forma cukrovky, preto je vhodne i vysetrenie na cukrovku. (Zenam, ktore maju problem aj s obezitou velmi pomaha chrom /ci uz su liecene na cukrovku alebo nie/. )
    Vo vasom pripade predpokladam, ze za tym moze byt stitna zlaza /ak islo o znizenu funkciu, mozno by bolo vhodne brat na udrziavanie pripravok Kelp - vytazok jodu z moskych rias./ Dalej mohla vas cyklus ovplyvnit HAK, casto sa stava, ze po vysadeni HAK pri dlhodobom uzivani je organizmus zmateny, a ma problem s nabehnutim na normalne fungovanie - prejavuje sa to najma znizenou hladinou progesteronu, co sposobuje niekedy az anovulacne cykly, v lepsom pripade len spinenie, skratenie poovulacnej fazy, prilis husty hlien v plodnych dnoch...
    Myslim, ze ste dobre urobili, ze ste dali organizmu pauzu na synteticke hormony, no myslim, ze Sarapis mozete brat nadalej, a pripadne i Kelp v pripade ktory som spominala, alebo nejaky komplex vit. a mineralov napr. Prenatal.
    Pekny den
    Eva
    • Miaa
    • 26.5.2010 13:00:46

Dobry den, dakujem za odpoved a radu....posledny hormonalny profil po uzivani sarapisu bol v poriadku...co ma vsak prekvapuje je, ze doktorka odporuca brat duphaston nadalej a hlavne dlhodobo (alebo brat namiesto neho hak). Vraj ak chcem mam si dat 3 mesiace prestavku a brat to znovu, tak teraz som bez a cakam, ci sa cyklus aspon trochu znormalnil.
    Na internete som nasla vela odkazov na polycysticke vajecniky (asi by som to nemala tolko studovat :)) a zda sa mi, ze okrem obezity mam vsetky priznaky (ale len v miernej forme akne a ochlpenie)...len sa chcem spytat, ci je mozne, ze by pani doktorka mohla nieco take prehliadnut (lebo raz aj pri vysetreni sonom hovorila, ze jeden vajecnik je zvacseny). Akymi vysetreniami sa toto ochorenie zistuje?
    O babetko sa este nesnazime, ale uz je to len otazkou casu, kym sa ten cyklus nejako upravi...
    Dakujem za trpezlivost..
  2.  
    Dobry den,
    prepacte, ze odpovedam tak neskoro...
    Ano, mozete takto uzivat Sarapis, pripadne uz mozete aj davku znizit na udrziavaciu 1x1, a takto pokracovat este aspon 2-3cykly.
    Pekny den a dakujem za pochopenie
    Eva
    • Miaa
    • 24.3.2010 09:15:57

Dobry den,

dakujem pekne za odpoved. Od maja 2009 mam stitnu zlazu regulovanu Thyroxinom 75 a uzivam aj Kelp. Na Vasu radu som si kupila pripravok Sarapis a od posledneho cyklu som si ho nasadila. Uzivam 1 tbl rano a 1tbl vecer. Je to spravne?
    O dva mesiace idem opat na rozbor HP, tak snad to bude lepsie. Dakujem.
  3.  
    Dobry den,
    tazko povedat co sposobilo vase problemy, podobne problemy sa bezne objavuju u zien po dlhodobom uzivani HAK. Ak je problem so stitnou zlazou, treba to riesit, pretoze to moze nielen sposobovat problem s plodnostou, ale aj ine tazkosti. Ak je vsak toto znizenie len minimalne, resp. prechodne, da sa to upravit aj prirodnym pripravkom Kelp http://www.prirodna-lekaren.sk/Kelp---morske-riasy----100-tbl
    Pokial je znizena hladina progesteronu, odporucala by som vam tiez uzivat pripravok s obsahom materskej kasicky /napr. Sarapis/, s ktorym mame v takychto pripadoch velmi dobre skusenosti /nedajte sa pomylit, ze je urcenym zenam v menopauze, ich problemy totiz zacinaju prave s problemami s plodnostou a cyklom/.
    Neviem, ci aktualne uzivate nejake lieky, treba dat tiez pozor na to, ako sa Duphaston nasadzuje, ak je to len tak pausalne, moze sa stat, ze sa nasadi este pred ovulaciou, a moze sposobit jej zablokovanie, a teda cyklus je anovulacny, cize sanca na otehotnenie sa znizuje, resp. vylucuje. Vtedy je vhodne sledovat cyklus, ci uz u lekara folikulometriou, alebo sledovanim sa napr. Symptotermalnou metodou /bazalna telesna teplota a hlien/, a vhodne nasadit Duphaston az po ovulacii.
    Ak by ste mali zaujem naucit sa sledovat podla tejto metody, mozete sa mi ozvat na eva@elep.sk, rada vam pomozem. Prostrednictvom nej dokazete zistit aj hladinu progesteronu v poovulacnej faze, resp. ci nie je znizena, a teda ci je poovulacna faza dost dlha, zistite, ci prebieha ovulacia a kedy, a dokazete si najst dni najvhodnejsie na pocatie.

Samozrejme sanca na pocatie urcite je, no pravdepodobne tomu bude treba trosku pomoct napr. spominanym sposobom.

Drzim vam palce a prajem pekne dni
    Eva
    • Miaa
    • 19.2.2010 14:11:15

Dobry den,
    posledne vysetrenie hormonalneho profilu ukazalo, ze mam zvysenu hladinu luteinizacneho hormonu...aj napriek 6-mesacnej liecbe duphastonom....
    Moj problem za zacal pred rokom a pol po vysadeni HAKu...velmi nepravidelny cyklus po nejakych vysetreniach odhalil spomalenu funkciu stitnej zlazy a znizenu hladinu progesteronu v druhej polovici cyklu...takze nasledoval duphaston.
    Nikdy som pravidelnu menstruaciu nemala, v 18 rokoch som zacala s HAKom, takze sa to vyriesilo tym.
    Moze to byt vsetko sposobene tym, ze som mala zrejme dlhodobo neliecenu stitnu zlazu?
    Je mozne otehotniet, ked je hladina luteinizacneho hormonu zvysena?
    Dakujem.

TOPlist TOPlist