Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobry vecer,
    ovulacne testy zo slin alebo hlienu patria skor medzi tie menej spolahlive. Najma sliny su velmi lahko ovplyvnitelne, a vas hlien je tiez aktualne ovplyneny najma dojcenim. Preto ste ani nemuseli sledovat maximalnu kvalitu hlienu, a preto ju ani nemohol test zachytit. To vsak neznamena, ze ste nemohli ovulovat. Ovulacia prebehnut mohla i za pritomnosti menej kvalitneho hlienu.
    Plodne obdobie je u zeny velmi kratke, len asi 12-16hodin - to je cas ovulacie. No spermie dokazu v priaznivom prostredi zenskeho tela prezit podla niektorych vyskumov az 7 dni. To znamena, ze je mozne otehotniet aj zo styku max. 7 dni pred ovulaciou.
    Idealne je to najma v dnoch velmi riedkeho hlienu - vodnaty, elasticky, priesvitny, vaj.bielok, mokro... pretoze toto je to najprieznivejsie obdobie pre spermie. Toto je ten hlien papradovitej struktury, ktory spominate, ktory sa bjavuje vo vacsine pripadov kratko pred ovulaciou. Takyto hlien spermie vyzivuje, aby dlhsie prezili, a taktiez im jeho struktura umoznuje rychlejsie sa pohybovat...
    Podla Symptotermalnej metody /sledovanie nazalnej telesnej teploty a hlienu/ dokazeme urcit ovulaciu s presnostou +-1den, ak k tomu priratame spominanych 7 dni, je to max. 10 plodnych dni v cykle. No najvacsia sanca na pocatie je prave zo styku v dnoch co najredsieho hlienu, co najblizsie ovulacii...
    Pekne dni
    Eva
  2.  
    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na účinnosť ovulačného testu. Prednedávnom som si kúpila ov. test, kde si zo slín alebo hlienu môžem zistiť ovuláciu, nakoľko mám nepravidelnú menštruáciu. Momentálne ešte kojím 15 mesačnú dcérku, ale už aj pred týmto tehotenstvom som s ovuláciou mala problém. Tento mesiac som prvý krát po dlhom čase zaregistrovala ten priesvitný bielkový výtok a bolo to na 25.deň cyklu. Pohl. styk sme s manželom mali v v 22. a 23. deň cyklu kedy som si pred každým stykom aj robila test a vyšiel negatívny (bez papraďovitej štruktúry). Hneď v ten deň ako som mala ten výtok (čiže 25. deň) som si urobila test a ukázal mi tú papradiu štruktúru ale len na jednom mieste a v návode sa píše, že to je prechodné obdobie. Po vytečení toho hlienu som mala hneď suché obdobie aj podľa testu. Na koľko sú tieto testy spoľahlivé? Ako je to s tým hlienom? Kedy je to plodné obdobie? Aj pár dní pred tým ako vytečie alebo len presne v tej chvíli keď sa objaví? Ďakujem

TOPlist TOPlist