Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobry den,
    Duphaston sa casto pouziva na upravu cyklu, no nie vzdy aj pomoze. Vacsinou preto, lebo nie je nasadeny v spravny cas. Niektore zeny maju totiz cykly dlhsie, ako lekar predpoklada, a Duphaston nasadi este pred ovulaciou, ten potom ovulaciu moze zablokovat /to je prirodzena reakcia organizmu na zvysenu davku daneho hormonu, progesteronu/. Potom sa sice zda, ze cyklus sa upravil, pretoze menstruacia pride pravidelne po vysadeni Duphastonu /tiez prirodzena reakcia organizmu na znizenu davku progesteronu/, ale cyklus je vacsinou anovulacny, t.j. bez ovulacie, a ak nie je ovulacia, teda uvolnenie vajicka, neda sa vlastne pocat, kedze nie je co oplodnit, laicky povedane...
    Cize ja by som vam odporucala sledovat sa podla Symptotermalnej metody /viac o nej najdete na www.elep.sk/, podla ktorej dokazete zistit kedy prave v aktualnom cykle prebieha ovulacia, a podla toho si dokazete spravne nasadit Duphaston /ak by ste mali zaujem naucit sa pouzivat tuto metodu, rada vam pomozem, ozvite sa mi na eva@elep.sk/. Alebo je moznost, neviem, ci ju zvolil aj vas lekar, pocas cyklu robit folikulometriu, prostrednictvom ktorej dokaze lekar zistit, kedy ovulacia prebieha a odporuci vam presne nasadit Duphaston.
    Popritom by som vam odporucila uzivat Sarapis http://www.magister.sk/-p-5623.html - prírodný produkt na báze materskej kašičky, pôvodne určený ženám v prechode, ale keďže ich problémy tiež súvisia so stratou plodnosti, je veľmi efektívny aj u žien v plodnom veku pri nepravidelnostiach v cykle.
    Odporúča sa začať užívať spolu s novým cyklom v dávkovaní prvých 10dní 3x1, nasledujúcich 10dní 2x1, a potom až do vysadenia 1x1. Väčšinou sa odporúča užívať ho aspoň 3-4cykly. Materská kašička sa však neodporúča počas tehotenstva, preto je vhodné po zistení tehotenstva ho vysadiť /prípadne nahradiť iným kvalitným prípravkom odporúčaným pre tehotné/.
    Pekny den
    Eva
  2.  
    Dobry den ,chcem sa spytat..menstruacia mi meskavala stale niekedy aj 2 mesiace...s partnerom sa snazime uz rok o dietatko,lekar ma vysetril a povedal ze mam vsetko ok. a predpisal mi duphaston.myslite ze to pomoze k tomu aby som otehotnela? teraz som este len zacala brat 4 den. chceme velmi babatko a stale nic..prosim poradte
  3.  
    Dobry den,
    po Duphastone menstruacia vacsinou vzdy pride, i ked stava sa, ze to nie je uplne presne ako sa predpoklada. Skuste po 2-3 dnoch zopakovat test /najlepsie z ranneho mocu/, je mozne, ze test este nebol objektivny, alebo malo citlivy...
    Drzim vam palce
    Eva
  4.  
    dobry den, rada by som sa opytala ci duphaston moze mat aj opacby ucinok a moze mi kvoli tomu meskat menstruacia. snazim sa otehotniet, po ovu mi lekar predpisal duph., meska mi menstruacia ale teh. test je negativny.

TOPlist TOPlist