Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobrý deň,
    teším sa, že ste sa v snahe o počatie posunuli kúsok dopredu...
    Hodnoty bazalnej telesnej teploty /BTT/ však nie je možné objektívne vyhodnotiť, ak je meranie prerušené a nahradené iným teplomerom. Medzi jednotlivými teplomermi môže byť totiž odchyľka až 0,5°C. V každom prípade, zvýšenie /vzostup/ BTT nastáva vo väčšine prípadov až po vrchole hlienu. T.j. ak sledujete riedky plodný hlien, je vhodné rátať s vysokou plodnosťou, pretože takýto hlien napomáha spermiám, vyživuje ich aby dlhšie prežili, a pomáha im rýchlejšie a ľahšie sa pohybovať, na rozdiel od hustého hlienu. No vzostup teploty môže nastať aj o niekoľko dní neskôr /i keď väčšinou je to 1-2/.
    V prvej faze cyklu je teplota nizsia, v case ovulacie stupa a potom ostava na vyssej urovni az do menstruacie, ak nastalo tehotenstvo, zvykne sa po zacati vylucovania HCG este kusok zvysit, vacsinou je okolo 37°C.
    Zakladne info o sledovani a vyhodnocovani jednotlivych priznakov - BTT, i hlienu je na stranke /www.elep.sk/, no mozete sa mi ozvat aj na eva@elep.sk, poslem vam nejake materialy, a samozrejme pomozem aj pri vyhodnocovani...
    Pekny den
    Eva
  2.  
    Dobrý deň, na Vašu stránku som natrafila už pred časom a dokonca už som aj písala, aby ste mi poradili, nakoľko túžime po druhom dieťatku a nedarí sa. Vtedy ste mi, p. Evička, napísali, že mi odporúčate SARAPIS. Priznám sa, nekúpila som si ho, ale dala som si po naliehaní mojej kolegyne, vyšetriť štítnu žľazu a dala som si z krvi "urobiť" hormonálny profil. A zistilo sa, že mám zníženú funkciu štítnej žľazy, čo možno vysvetľuje aj niekoľkoročné bezúspešné snaženie sa o druhé dieťatko. Začala som užívať Euthyrox 50-hormón (od 4.9.2009), každý deň ráno nalačno. Dovtedy som mala cyklus 21 dňový, dosť krátky a už tretí cyklus mám 26 dňový. Užívam aj vitamín E, Calibrum Babyplan, pijem čaje (bylinkové mixy - odporúčané) a tento cyklus som si začala merať aj BT. Priznám sa, že som s tým začala až 12. deň cyklu, preto si myslím, že hodnoty, ktoré mám zapísané ešte asi nemôžu v mojom prípade viesť k tomu, aby bolo zrejmé a jasné, ktoré dni sú tie plodné. Ale aj tak ma niečo zaráža a to skutočnosť, že keď som si myslela, že podľa hlienu, "stavu" krčka maternice a bolestí v podbrušku mám ovuláciu, ale moja BT bola iba 36,4 a to dva dni po sebe a aj v deň, keď som si myslela, že je najplodnejší. Potom som jeden deň meranie vynechala, lebo som si myslela, že mám pokazený teplomer (verná kópia ortuťového, ale namiesto ortute je v ňom akási modrá tekutina, stojí okolo 3,50 EUR - neosvedčil sa mi), tak som si zabezpečila digitálny teplomer a už 4. deň po sebe mám teplotu 36,8. Posledný MS som mala 7.11.2009 a najbližší by mi mal prísť 2.12.2009.
    Od nasledujúceho cyklu chcem s meraním BT začať hneď po MS a preto by som Vás chcela poprosiť o pomoc hlavne v tom, ako si sama správne vyhodnotiť BT, pretože mám už 34 rokov, po druhom dieťatku veľmi túžime a naše pokusy nám zlýhavajú už 5 rokov. Dcérka má 6 rokov a 5 mesiacov a už aj ona si pýta súrodenca... :o) a v neposlednom rade po konzultácii s mojim gynekológom sme sa dohodli, že ak sa nám do konca januára 2010 nepodarí otehotnieť, tak mi odporúča absolvovať laparoskopiu, pri ktorej budem mať prefuknuté vajíčkovody, rozrazené zrasty, nakoľko ich po operácii ľavého vaječníka mám a tie môžu brániť oplodneniu (operáciu vaječníka som absolvovala ešte ako 21 ročná, dávno pred mojim prvým tehotenstvom) a pochopiteľne by som sa laparoskopii radšej chcela vyhnúť.... Pomôžete mi? Ďakujem Vám za odpoveď, Vaša "čitateľka" a fanúšička Tina :o)

TOPlist TOPlist