Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobry den Zuzula,
    aj pre vas plati nieco z odpovede pre Ninu...
    Okrem toho, ak ste uz menstruaciu dostali, a sledovali ste aj ovulaciu, pravdepodobne uz plodnost nabehne, no nemusi to byt este pravidelne, moze byt zase kratky cyklus, ale i dlhy /mozno aj 2-3mes. nic.../. Je vsak potrebne, aby ste sa sledovali, pretoze nevieme, co sa bude v organizme diat. Spinenie urcite nebolo menstruaciou, taktiez podla teploty neprebehla zatial ani ovulacia /ak su vsetky merania platne, t.j. nie su ovplyvnene okolnostami/. Je vsak mozne, ze ovulacia sa coskoro dostavi. Je vhodne sledovat si aj kvalitu hlienu...
    Urcite sa nemozete riadit tym, co bolo pred tehotenstvom, vsetko zacina od zaciatku, i ked je pravdepodobne, ze po case to bude opat podobne.
    Ak by ste mali zaujem, potrebovali kedykolvek poradit, vyhodnotit vase sledovania..., ozvite sa mi na eva@elep.sk, pokusim sa vzdy co najskor odpovedat.
    Pekne dni
    Eva
  2.  
    Dobry den,
    mozete otehotniet aj pred prvou menstruaciou, niektore zeny ovuluju este pred prvou menstruaciou. Odporucam vam sledovat sa podla pravidiel STM /bazalna telesna teplota, hlien/.
    Teplota bude kolísať až do návratu plodnosti. Tento vám oznámi najmä váš hlien /a postupné ustálenie teploty na približne rovnakej (+-0,2°C) nižšej úrovni/. Dá sa predpokladať, že plodnosť nabehne podobne ako po ostatných pôrodoch, ak sú aj podmienky podobné /plné dojčenie, čas a intenzita dojčenia.../. Nie je to však pravidlo.
    Aktuálne sa orientujte podľa hlienu - určite si tzv.hlienový obraz - obraz neplodného hlienu v čase dojčenia objavujúci sa po dobu 2-3 týždne /niektoré ženy hovoria o suchu bez hlienu, iné o vlhku bez hlienu, niektoré zas majú biely hustý hlien, alebo aj belavý hustejší.../. Pokiaľ budete sledovať svoj neplodny hlienový obraz, môžete sa považovať za neplodnú. Ak však nastane v niektorý deň zmena k "lepšej" kvalite hlienu /hlien bude redší/, považujte sa za plodnú až do skončenia výskytu tohto hlienu. Potom posledný deň plodného hlienu označte ako vrchol a nasledujúce 4 dni sa považujte ešte za plodnú. V tomto čase intenzívnejšie sledujte teplotu, či sa neustaľuje na priblizne rovnakej urovni /rozptyl medzi hodnotami do 0,2°C/, a nenastal aj vzostup teploty. Ak nastane vzostup postupujte pri vyhodnotení ako bežne ale v prvom cykle po pôrode treba pridať ešte 4.deň nad líniou. Nejake informacie o tom najdete aj na stranke /www.elep.sk/. Ak sa vám to bude zdať komplikované, alebo niecomu nebudete rozumiet, ci si budete neistá..., ak by ste kedykoľvek potrebovali pomoc, ozvite sa na eva@elep.sk, rada vám pomôžem.../mozem vam tiez poslat zaznam. harok v elektronickej podobe, pripadne nejake cykly na ukazku/.
    Drzim palce
    Eva
  3.  
    Dobrý deň Aj ja by som sa chcela spýtat na tuto metodu aj ja kojim 10 mes. menzes som dostala hned po sestonedelí a potom asi 5 mes. nic a teraz asi mesiac si meriam teplotu,(merala som si aj pred tehotenstvom(. Minulý mesiac mi bol jasný na pocas ovulacie sa mi zdvihla teplota na 37 C a neskor aj 37,2C az do konca. Tento mesiac som dostala menzes 5. 11 .7až8den cyklu som mala 36,9 C
    9 až 11 36,7C
    12 den 36,9 C
    13 až 15 36,7 C
    16 až 17 36,9 C
    18 den 36,7 C
    a 19 až 22 36,9 C
    Ale na ten 21 den teda vcera som trochu špinila nie krv ale bledo hnede a to iste aj dnes.TEraz nevie ci som mala ovulaciu ale asi ten 15 den ale teplota sa mi zdvihla len na tých 36.9 C,(aj pred tehotenstvom som mala vzdy nad 37 C.Malu kojím Asi 4 X cez den a 3 -4x v noci. Čím može byt to špinenie ? Dakujem za odpoved. Z.
    • nina
    • 24.11.2009 13:38:49 Zmenené

Zdravím, rada by som sa opýtala na túto metodu počas kojenia. Ešte nemán menštruáciu. Máme už tri deti( 5, 3,5, 4mes.) a radi by sme začali používať túto metodu. v januári už začneme s príkrmami a budem menej kojiť, mám čakať až na prvú menštruáciu, možem otehotnieť aj skor? teda nerada by som:-). dakujem za odpoved, n.

TOPlist TOPlist