Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobry vecer,
    je mi velmi luto, ze sa to takto skoncilo... rozumiem vasmu smutku... musime verit, ze Niekto vedel, preco sa to stalo, a ze to tak bolo dobre, i ked nerozumieme preco...
    „Ashermanov syndróm“ je vlastne komplikacia ktora moze nastat po kyretazi /cisteni/, kedy sa moze „príliš zoškrabať“ sliznica maternice. V maternici sa potom vytvoria zrasty a žena nemenštruuje, alebo len veľmi slabo, pretože sliznica je veľmi nízka alebo takmer žiadna. Riešenie tohto problému spočíva v operačnom odstránení zrastov v maternici (hysteroskopická operácia), a hormonalnej liecbe. Mozno preto vam vtedy pomohol Sarapis, ten je velmi dobry ak je sliznica nizka, a myslim, ze by vam pomohol aj teraz. Zalezi, kedy vam budu vsetky vysetrenia robit, myslim, ze zo zaciatku ten efekt nebude az taky silny, ale samozrejme ze po case uzivania moze ovplyvnit vysledky vysetreni k lepsiemu.
    Strach tu asi bude stale, no je tu aj viera a nadej, a ta zomiera posledna...
    Drzm vam palce, aby ste uz podobnu skusenost nemuseli zazit, a coskoro sa tesili z nadherneho zazraku...
    Eva
  2.  
    Dobrý večer pani Evka,

tak sa Vám teda ozývam, ale s uboleným srdiečkom. S tým UTZ ste mali pravdu, bolo ešte priskoro. Začala som však trocha špiniť a išla som do nemocnice s podozreným na mimomaternicové tehotenstvo. Tam o týždeň bolo vidno vačok a o pár dní plod a akciu srdiečka. V predvečer ked ma už mali po 2-ch týždňoch prepustiť domov, začala som krvácať. Na sone zistili, že je tam veľký hematóm a že už nebije srdiečko :-( . Včera som bola na kyretáži a dnes ma pustili domov. Už je to druhý potrat tento rok - prvý bol v apríli. V týchto dňoch by som mala termín pôrodu. Som z toho strašne nešťastná. Vianoce budú smutné. V piatok sa chystám k svojmu dr. Už by ma mal poposielať na vyšetrenia, keďže sa to opakovalo. A zrejme pol roka si dáme pauzu. Ešte mi zistili nepravidelnosť v jednej časti maternice, vraj to vyzerá ako zrasty po tej prvej kyretáži. Možno mi budú robiť hysteroskopiu. Takže teraz tŕpnem, čo zistia. Zasa začnem brať Sarapis, len som sa chcela opýtať, či nemôže ovplyvniť výsledky testov. Neviem čo mi budú všetko robiť. Dnes som ešte dosť ubolená - pobolieva ma bruško a kríže.

Dúfam, že už sa to nikdy nebude opakovať. Aj keď som to už raz zažila, zasa ma to dosť vzalo. Veď ešte som sa úplne nevyrovnala s prvým potratom. Ten strach tu bude stále. V správe mám napísané podozrenie na Aschermanov syndróm. Neviete čo to znamená?

Pekný večer.
  3.  
    Dobry den,
    predpokladam, ze na UZV bolo este skoro. Lekari vyratavaju dlzku tehotenstva podla poslednej menstruacie, pricom predpokladaju pravidelny cyklus, v ktorom ovulacia prebehla cca14.den. Ak by to takto bolo, boli by ste uz v 6.tt. Ale vy ste sledovali ovulaciu az 26.den, a na UZV ste boli 14.den od ovulacie, to znamena, ze ste mohli byt len cca 4.tt. Bezny UZV pristroj dokaze identifikovat tehotenstvo az od 6.tt, kedy je mozne sledovat uz aj srdiecko.
    O 10 dni by to uz mohlo byt vidiet, no najistejsie by to bolo az o 12-14dni.
    Obcasne pichanie, bolesti v podbrusku mozu byt beznym priznakom tehotenstva, no pokial by to bolo stale, a velmi silne, moze to znamenat aj mimomaternicove tehotenstvo.
    Je dobre, ze vam lekar dal Duphaston, pomoze vasmu malemu cloviecikovi s uchytenim a udrzanim sa v maternici.
    Verte svojmu drobcekovi, a nestrachujte sa, bude to tak, ako je to dobre, stres nie je dobrym liekom... o par dni sa vsetko vyjasni.
    Myslim na vas...
    Ozvite sa, ako to dopadlo...
    Eva
  4.  
    Dobrý večer pani Evka,

chcela by som počuť váš názor. Po mesiaci užívania Sarapisu sa podľa merania BT konečne dostavila ovulácia. Prišla dosť neskoro na 26 deň cyklu. Teraz som asi 14 dní po ovulácii a mám pozitívny tehotenský test, bolia ma prsia, začali mi nevoľnosti. Dnes som navštívila gynekológa. Na sone však nebolo vidno nič. Čo si myslíte, je to ešte skoro na to, aby bolo niečo vidieť? Keďže ma občas mierne pichá na pravej strane v podbrušku tak ma lekár vystrašil, že či sa nejedná o mimomaternicové tehotenstvo. Pre istotu mi dal duphaston (pretože v apríli som mala missed abort) a zobral krv na HCG. Mám prísť na sono o 10 dní. Veľmi sa bojím. Vôbec nekrvácam a dnes ani nepociťujem pichanie.

Ďakujem za odpoveď.

TOPlist TOPlist