Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".
ďakujem Vám za odpoveď. Teplomer už mám kúpený (meria síce len na jedno desatinné miesto) a začínam merať od zajtrajšieho rána. Čo sa týka užívania Sarapisu, kúpila som si ho na druhý deň cyklu a v ten večer som ho začala aj užívať. Ale chcem sa ešte spýtať: môže Sarapis spôsobiť potrat, keby som nevedela, že som tehotná? Mám ho pre istotu prestať užívať v období po ovulácii až do nástupu menzesu? Alebo v takom skorom štádiu je ešte neškodný? Stačí keď ho vysadím až pri zistení tehotenstva? Určite sa Vám ozvem na e-mailovú adresu kôli tomu formuláru, lebo z toho vyhodnocovania mám už teraz hrôzu. Vôbec sa v tom nevyznám. Ešte raz ďakujem.
Pekný deň! Ja by som Vás chcela troška upokojiť, pani Ľubka, aspoň podľa toho, ako som to mala ja. Po potrate sa mi veľmi rýchlo vrátili ovulačné cykly, tie anovulačné mám až teraz vo vyššom veku/45/. Inak som anovulačné cykly mala možno 1x za 2-3 roky. Tak mi to aspoň teplota a hlien vždy potvrdzovali. Teplotu som si merala pravidelne každý mesiac, len ortuťovým teplomerom. Verím, že Vám SARAPIS pomože s hlienom, no a teplotu posúdite až meraním. Držím pršteky. Aňa
Milá Lubkabb, teplomer nemusí byť na dve desatinné miesta, odporúča sa to kvôli väčšej presnosti, ale u nás je ťažšie "zohnateľný", a veľa žien používa na jedno desatinné miesto, a je to v poriadku /a taktiež ortuťový teplomer niektoré ženy ešte používajú - je menej pohodlný, pretože treba dodržať určitú dĺžku merania, ale niekoho to neobťažuje/. Ohľadne Sarapisu, neviem v akej fáze cyklu ste - väčšinou sa začína užívať s novým cyklom v dávkovaní - prvých 10dní 3x1, nasledujúcich 10dní 2x1, a potom až do skončenia užívania 1x1. Po potrate sa veľmi odporúča, mal by upraviť hlien, dĺžku poovulačnej fázy, a tým aj dĺžku cyklu. Množstvo jednotlivých vitamínov je v príbalovom letáku, skúste si to porovnať s dennou dávkou pre jednotlivé vitamíny... Len podľa hlienu ťažko povedať, či ovulácia prebehla, alebo nie, ale u niektorých žien s horším hlienovým príznakom tiež môže prebiehať ovulácia /potvrdí sa to len teplotou, či USG/, ale počatie je náročnejšie, pretože neplodný hlien nie je pre spermie priaznivý, a je to pre ne veľká námaha, aby cezeň prešli tam kam majú... Ohľadne tých vyšetrení sa skúste poradiť s lekárom, prípadne aj s iným prekonzultujte situáciu, ak si nie ste istá, či váš lekár správne postupoval. Ja nie som lekárka, takže vám neviem v tomto konkrétne poradiť. Ak by ste mali záujem, môžete sa mi tiež ozvať na eva@elep.sk, môžem vám poslať prázdny záznam. hárok v elektronickej podobe, a neskoršie, ak budete potrebovať pomoc s vyhodnocovaním teploty, môžete sa kedykoľvek ozvať... Pekné dni Eva
ďakujem za Vašu reakciu na môj príspevok. S tým teplomerom som to už vzdala, bude musieť stačiť meranie na jedno desatinné miesto. Ani v lekárni mi ho nie sú schopní objednať. Z toho merania mám trocha obavy, možno z toho, že zistím, že vôbec nemávam ovuláciu. Myslíte si, že po potrate môžu byť anovulačné cykly? Dá sa to upraviť, nemusím sa obávať? Od potratu už ubehlo 5 mesiacov. Prvé tri mesiace sme mali zakázané otehotnieť, tak som sa ani veľmi nesledovala. Viem len, že menzes som mávala slabší než obvykle a rýchlejšie skončil. Tento posledný je už dosť silný.
Ešte si počkám aj na odpoveď pani Evky. Najmä čo sa týka užívania Sarapisu.
Milá Ľubka! Nie som v tejto oblasti profesionál, ale sledujem si BT už 25 rokov, takže Vám chcem napísať svoj názor k tej teplote a teplomeru. Ja som si vždy merala teplotu len obyčajným teplomerom a nikdy som nemala problém rozpoznať ovuláciu, pokiaľ bola. Keď bola teplotná línia napr. okolo 36,5-36,6 počas cyklu, pred ovu obyčajne klesla na 36,2-36,4 a vzápatí po ovu vystúpila na 36,8-37,1. Takto to funguje v klasických normálnych cykloch, takže presnosť na 2 desatinné miesta tu nie je potrebná. Možno, že ste aj Vy tá šťastná, že budú teplotné rozdiely tiež výrazné. To zistíte až meraním a nič nepokazíte, keť to skúsite aj obyčajným teplomerom. Je však veľmi doležité, aby tam ovulácia bola, ktorú predchádza aj hlien. Cyklus, ktorý ste popísala na ovu veľmi nevyzerá, ale treba len vyčkať zopár cyklov, hlavne keď bol aj potrat. Aj tým som prešla. Mne sa teraz objavujú anovul. cykly, kde teplota lieta hore dole a plodného hlienu mám naopak veľa. U mňa ale začína menopuza. Teraz napr. po 80tich dňoch prišla MS a ovu prebehla krásne aj s potvrdeným hlienom a teplotou, pred ovu to bol len zmatok hormó-nov,teplota a hlien bez ladu a skladu. Vy ste mladučká, skúste sa upokojiť,stres nám nepomože ani jednej. Ak ste veriaca, vložte to do rúk Pána. Prajem Vám nech to dobre dopadne. Odbornú odpoveď Vám dá iste pani Evka.
Dobrý deň za pár týždňov budem mať 30 rokov a nedarí sa nám otehotnieť. V apríli sa nám aj zadarilo, ale dopadlo to potratom (zamĺknutým tehotenstvom) v 7-mom týždni. Príčinu nikto nezisťoval. Robili mi aj kyretáž. Teraz sa už snažíme 3 mesiace a vôbec sa nedarí. Bojím sa, či nemám anovulačný cyklus. Minulý mesiac som sa sledovala, ale neviem či bola ovulácia. Nemala som vôbec plodný hlien. Môj hlien bol skoro po celý čas krémový, hustý a lepkavý. Teplotu zatiaľ nemeriam, ale idem začať po menštruácii. Menštruácia mi posledný cyklus meškala až 7 dní, dostala som ju na 35DC. Obvykle som mávala na 28DC, len po kyretáži prvé 2 cykly mi zvykla meškať 6-7 dní. Predposledná však už bola v obvyklom čase. Dočítala som sa tu, že odporúčate sarapis a tak som si ho pred 2-ma dňami kúpila. Len neviem, ako ho mám dávkovať. Zatiaľ beriem podľa návodu 2krát denne. Má sa užívať pred jedlom, alebo po jedle? Píšete tu aj, že by sa nemal v tehotenstve užívať. A čo by sa stalo, keby som ešte nevedela, že som tehotná a užívala by som ho? Mohol by uškodiť? A môžem s ním užívať iné vitamíny. Beriem: 1-krát denne vitamín E 400, vitamín C a kyselinu listovú. Čo by ste mi ešte odporučili užívať? A ešte sa vás chcem opýtať, či nemám ako pacientka nárok na nejaké vyšetrenia - ako napr. na trombofíliu alebo ureaplazmu. Môj gynekológ ma zatiaľ neposlal na žiadne vyšetrenie. To treba naozaj čakať na to, kým sa to znova nezopakuje? Ešte som sa nezmierila s tým potratom. A keby som si tie vyšetrenia zaplatila? A ešte jedna otázočka k meraniu bazálnej teploty. Treba mať digitálny teplomer, ktorý meria na 2 desatinné miesta? Zatiaľ som taký nenašla. Ďakujem za vaše odpovede.
Dobrý deň, je mi ľúto, že ste prežili toľko smutných situácií... Sarapis sa po potrate odporúča, najmä ak bol potrat sprevádzaný kyretážou /čistením/. Mrzí ma, že ste sledovali zo Sarapisu vedľajšie účinky, neviem v akom dávkovaní, ste ho užívali, je možné, že bolo pre vás silné. No niekedy sa na druhej strane môže stať, že cyklus sa najprv predĺži a ovuláciu i poovulačnú fázu sprevádzajú silné príznaky. Býva to najmä v prípadoch, kedy predchádzajúce cykly boli anovulačné, a zrazu sa ovulácia vyprovokuje, no trvá to dlhšie a je sprevádzaná silnými príznakmi /neviem však potvrdiť, či to mohol byť váš prípad/. Taktiež v prípade, kedy je sliznica v poovuačnej fáze nízka /s čím súvisí krátka poovulačná fáza a slabé menštruačné krvácanie, a niekedy i potrat/, a Sarapis spôsobí, že sliznica začne rásť na vyššiu výšku, a taktiež jej odlupovanie počas menštruácie je potom silnejšie, a často i bolestivejšie. Neviem, či sa sledujete /bazálna telesná teplota a hlien/, myslím, že by bolo fajn sledovať sa podľa Symptotermálnej metódy, čím by sme vedeli zistiť, čo sa počas cyklu v organizme deje, či a kedy prebieha ovulácia, či je poovulačná fáza dostatočne dlhá... /ak by ste mali záujem ozvite s mi na eva@elep.sk ak máte odsledované cykly tak sa skúsim na ne konkrétnejšie pozrieť, či nenájdeme príčinu vašich ťažkostí, ak sa nesledujete a budete mať záujem, môžem vám s tým pomôcť.../ Pekný deň Eva
Dobrý den, měla jsem 2 spont. potraty a 1 zamlklé těhotenství, vždy hned ze začátku těhotenství, 6-8 týden. Mám velmi slabou menstruaci (2dny), která je nepravidelná po 35 - 40 dnech. Také mi dost padají vlasy, to vše podle mně svědčí o hormonálních problémech, ale když mi udělali vyšetření všech hormonů, bylo vše v pořádku. Rozhodla jsem se tedy zkusit Sarapis, ale můj cyklus se ještě prodloužil a chtěla bych se zeptat co to může znamenat a jestli mám v užívání i dále pokračovat. Místo 35-40 dnů se menstruace dostavila až za 52 dní a posledních 14 dní jsem si připadala jak těhotná (těhotenství však vylučuji, neměla jsem nechráněný styk), měla jsem zvětšená bolestivá prsa, potila jsem se a cítila mírnou bolest v podbřišku. Můžete mi prosím poradit? Děkuji.