Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Milá pani Evka, veľmi pekne ďakujem za odpoveď. Začala som dnes užívať vitamíny podľa Vášho odporúčania. Poslala som Vám mail s mojimi grafmi, veľmi pekne Vás prosím pozrite sa na ne. Ešte raz veľká vďaka.
  2.  
    Dobrý deň,
    máte pravdu, že aj stres sa môže sčasti podieľať na vašich ťažkostiach, ale pravdepodobne nie len ten. No určite by som vám odporučila Sarapis, pomáha predĺžiť luteálnu fázu, odstrániť špinenie, zlepšiť kvalitu hlienu v plodnom období... Taktiež by nebolo zlé doplniť vit.B6 - pomáha upraviť cykly po/pri nadprodukcii prolaktínu, čo môže byť podľa príznakov tiež príčinou vašich ťažkostí. Sarapis i B6 /max.200-600mg/deň/ môžete pokojne brať spolu s kvapkami i čajom. Najlepšie ak so Sarapisom začnete ihneď v dávkovaní 10dní 3x1, nasledujúcich 10dní 2x1, a potom 1x1 stále aj v ďalších cykloch, najlepšie spolu aspoň 3-4cykly, i keď zlepšenie by sa mohlo objaviť aj skôr.
    Ak by ste potrebovali pomoc s vyhodnotením vašich záznamov, ozvite sa mi na eva@elep.sk.
    Pekné dni
    Eva
  3.  
    Milá pani Eva, chcela by som Vás poprosit o radu. Mám 3r. syna, ktorého som dojcila 20mesiacov, pocas ktorych som nemala 12mesiacov menzes, potom nabehol relativne pravidelny cyklus okolo cca 30dni, co bolo u mna normalne aj pred porodom. Po odstaveni maleho sa mi cyklus rozhadzal, krvacala som takmer v kuse, neslo o silne krvacanie, skor islo o to, ze sa hocikedy pocas syklu na 1-2dni objavilo slabe krvacanie. Po case som to riesila navstevou lekara, nakolko sme sa chceli pokusit o druhe dietatko. Bola mi nasadena hormonalna liecba najprv na druhu fazu cyklu, potom aj na prvu. Nedoslo vsak k radikalnemu zlepseniu, cykly sa mi skratili na 24-26dni, krvacanie bolo silne. Zacala som si merat BT a zistila som, ze mam kratku LF a nebola som si ista ovulaciou, kedze lieky co som brala vlastne "obsahovali" progesteron, co mohlo teploty ovplyvnit. Lieky som vysadila a zacala som pouzivat len kvapky Femi a pijem alchemilkovy caj. Podla merania BT ovulacia prebieha na 17-19DC, aj spinenie a krvacanie cez cyklus zmizlo. Tento mesiac mam vsak velmi zvlastnu menstruaciu, zacala som krvacat 21.10., prve dni isli zo mna aj vacsie zrazeniny, ale krvacanie nebolo nejak silne ani bolestive, trvalo to 4dni, 3dni som bola bez krvacania a vcera /29.10 - 8DC/ som zacala opat krvacat. Krvacanie nie je silne, len ma zaraza ta 3 dnova "prestavka" a BT mam stale na urovni 36,80 /teplota mi klesa pred menstruaciou na cca tuto hodnotu, cez menzes som nezvykla merat, len teraz som zmerala/. Moze to byt sposobene stresom?
    Rozmyslala som nad uzivanim Sarapisu, chcela by som vediet Vas nazor, pripadne co este by ste mi doporucili. Velmi pekne dakujem za odpoved.
  4.  
    Milá Ľubka,
    možno budú údaje trochu skreslené, a nebude sa dať úplne presne určiť ovulácia ak ste mali horúčky prave počas nej, ale ak označíte dni choroby, a dni užívania liekov, i druh, tak bude sa možno z toho niečo dať vyčítať, minimálne to, či vôbec ovulácia bola. A spätne nám to upresní menštruácia.
    Neviem, aký druh ATB užívate, ale niektoré sa môžu užívať aj v tehotenstve, nepredpokladám, že by mohli v tak ranných dňoch uškodiť. Ak tak by pravdepodobne mohli skomplikovať počatie /prípadné oplodnené vajíčko ak by bolo poškodené, pravdepodobne by sa neuchytilo, a nastal by mikropotrat už niekedy v čase menštruácie, o čom by sme ani nemuseli vedieť/.
    Ak budete mať nejaké záznamy, a nebudete si vedieť rady, pošlite mi ich na eva@elep.sk, pozriem sa, či sa tam dá niečo vyčítať...
    Skoré uzdravenie
    Eva
  5.  
    Pani Evka,

chcela by som sa ešte opýtať, ako skoro po dobratí antibiotík sa môžme snažiť o bábatko? Totižto som ochorela a už 7 dní som na PN. Od piatka beriem antibiotiká, už sa cítim dobre, ale budem ich brať do 29.10. Som v strede cyklu a dali sme si radšej pauzu. Je pravda, že keby som otehotnela počas užívania ATB, tak by som mohla ohroziť dieťatko? Či sú ATB nebezpečné až počas tehotenstva, ked je už plod uchytený?
    Tento cyklus som začala merať bazálnu teplotu, ale bude to k ničomu, lebo som mávala horúčky a výsledky budú skreslené :-( Takže teraz asi nezistím, či vôbec bude alebo už bola ovulácia. Takže mi asi neostáva iné, len čakať na ďaľší cyklus :-( .

Prajem pekný deň.

Ľubka
  6.  
    Dobry den,
    Sarapis soja nemam az tak overeny, ale logicky by mal byt vhodny najma u zien, ktore maju problem najma s hormonmi v predovulacnej faze, kedze soja obsahuje fytoestrogeny. Vo vasom pripade by som radsej stavila na klasiku, a kupila len samotny Sarapis, aj ked nevylucujem, ze so sojou by to tiez bolo efektivne, no ako hovorim, nemam skusenost v takomto pripade.
    V tehotenstve je dobry napr. Pre-natal /najma v zaciatkoch, ked byva zle, pretoze je prirodny a nie je tazky na zaludok, okrem toho z aktualnej ponuky je asi najkomplexnejsi/, no je dostupnych viacero produktov, takze je z coho vyberat. Myslim si, ze ani s doplnkami v tehotenstve to netreba prehanat /ak to stav nevyzaduje/, najdolezitejsie je to v prvom trimestri, a potom zalezi aj na strave, zivotnom style... mozno staci znizene davkovanie... je to individualne.
    Drzim palce
    Eva
  7.  
    Milá pani Evka,

som rada, že môžem Sarapis pokojne užívať až do zistenia tehotenstva a neobávať sa nepriaznivého účinku. Pozorujem u seba, že od kedy užívam Sarapis som pokojnejšia a netrápim sa už tak veľmi kôli tomu potratu. Predtým som sa veľmi trápila. Možno si to len nahováram, ale to je jedno, hlavne že mi je lepšie. Dúfam, že mi jeho užívanie dopomôže k otehotneniu.

Čítala som na letáčiku, že je ešte aj Sarapis Soja. Ktorý je podľa Vás lepší na podporu plodnosti? Čím je najlepšie nahradiť Sarapis v období tehotenstva?

Prajem pekné dni.

Ľubka
  8.  
    Milá Ľubka,
    potrat určite Sarapis nespôsobí, nie je však podrobne preskúmané jeho pôsobenie na bábätko, predpokladá sa, že materská kašička môže minimalne zvyšovať riziko vzniku alergie, ale nie je to presne preskúmané, preto sa radšej neodporúča. Predpokladám, že v tak rannom štádiu by nemal mať takýto negatívny vplyv, a preto stačí vysadiť ho až keď zistíte, že ste tehotná. Na druhej strane totiž Sarapis veľmi priaznivo pôsobí na sliznicu maternice /jej rast a kvalitu/ a teda môže napomôcť udržaniu tehotenstva, ak by sliznica v prvých dňoch poovulačnej fázy nebola dostatočná pre uchytenie oplodneného vajíčka.
    Držím palce
    Eva
    • Tingi
    • 17.10.2009 14:05:00

Děkuji pěkně za odpověď, začala jsem si tento měsíc měřit teplotu a po měsíci bych se ozvala a poprosila vás ještě jednou o radu s grafem. Přeji hezký den.
  9.  
    Milá Aňa

aj Vám ďakujem za Vaše povzbudenie. Dúfam, že máte pravdu a čoskoro sa mi upraví cyklus.

Prajem pekný víkend.

Ľubka

TOPlist TOPlist