Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Milá Zuzka,
    áno, teplota v čase krátko pred, počas, alebo krátko po /je to individuálne/ menštruácii opäť klesne, a všetko začína odznovu, a opäť to môže byť iné ako v cykle predtým... V pravidelných cykloch býva ovulácia /vzostup BTT, a vrchol hlienu/ približne v rovnakom čase, ale počas dojčenia je to všetko relatívne a veľa záleží od častosti a množstva dojčenia, prikrmovania...
    Sú ženy, ktoré dojčia 2,5roka a až po 3.roku od pôrodu sa im cykly ako tak ustália a stanú pravidelnými, a sú tiež ženy, ktorým nabehne cyklus 2mesiace po pôrode, a je relatívne pravidelný stále /napriek plnému dojčeniu/, zmeny sú možno len v dĺžke poovulačnej fázy, ktorá sa s postupným ustupovaním dojčenia stáva vždy dlhšou.
    A potom je veľa rôznych variantov medzi tým...
    Pekné dni
    Eva
  2.  
    Milá Evka, dakujem pekne za odpoveď prebiehalo to s tou teplotou ako ste popísali, zvýšenie prebehlo neskôr ako sa popisuje v štandardných cykloch a aj poovulačné obdobie bolo kratšie pretože menštruáciu som dostala na 30. deň cyklu....

ešte som sa však chcela opýtať ohľadom teploty..
    teplota klesne opäť dole počas menštruácie?....

ďakujem za odpoveď a majte sa dobre.
    ZUzka
  3.  
    Milá Zuzka,
    váš cyklus je určite ovplyvnený kojením, ktoré "znižuje" plodnosť. Po pôrode sa môže cyklus úplne zmeniť, a ak dojčíte môže sa stať, že cykly budú veľmi predĺžené, či skrátené, nepravidelné /napriek tomu, že ten predchádzajúci vyzeral byť ok, nemusí to tak zostať/. Ovulácia býva väčšinou v strede cyklu, ale v dlhších cykloch to tak nemusí byť. Väčšinou však v zdravých cykloch býva 12-16dní pred menštruáciou. Váš cyklus je však ovplyvnený dojčením, takže sa dá predpokladať, že ovulácia bude oneskorená /o koľko nevieme predpokladať, je to individuálne/, poovulačná fáza býva pri dojčení často skrátená /čiže menštruácia príde skôr ako po 12-16dňoch od ovulácie/, a kvalita hlienu býva väčšinou zhoršená, alebo býva hlienu veľa, no rozdiely v kvalite nemusia byť také výrazné...
    V každom prípade musíte čakať na potvrdenie priebehu ovulácie bazálnou telesnou teplotou, pretože tzv. vrcholov hlienu sa môže v cykle objaviť viac /ale len jeden súvisí s ovuláciou/. A niekedy sa môže stať, že sa žena pomýli, a podľa hlienu si myslí, že ovulácia prebehla, a myslí si, že je neplodná, no môže prísť ešte jeden vrchol hlienu a s ním skutočná ovulácia potvrdená i teplotou, a následne i neplánované počatie.
    Ak by ste sa mi ozvali na eva@elep.sk, poslala by som vám záznam. hárok, kde by ste mi presne zaznačili vaše hodnoty teploty a kvalitu hlienu, a pomohla by som vám konkretne sa v tom orientovať.
    Pekný deň
    Eva
    PS: viac o Symptotermálnej metóde a dojčení nájdete na našej stránke www.elep.sk v časti dojčenie a PPR
    • zuzka55
    • 8.10.2009 13:11:33 Zmenené

pekný deň prajem!

takže volám sa Zuzka, rodila som 13.7 svoje druhé dieťa....a hned 20.8 som dostala svoju prvú menštruáciu...ale nesledovala som si poctivo cyklus no viem s urcitostou povedat ze som mala ovuláciu na 20 den....bol to uplne riedky ťahavý hlien....z nicocho nic..sa zjavil a potom som mala lepkavý pocit....aj lepkavý hlien...menštruáciu som dostala 20.9 a odvtedy si sledujem aj teplotu....na 9 den už som začala mať taký biely hlien...dosť málo...dovtedy bol pocit sucha bez hlienu....vodnatejší začal byť až na 12.deň a odvtedy sa skvalitňoval....dnes je devätnásty deň....včera som mala pocit až takej mazľavosti klzkosti....dnes je pocit mokra....hlien je riedky ale biely...no nie je este lepkavy....myslíte si že ovulácia sa po pôrode može tak opozdiť a nebyť v strede cyklu?...aj ked pred tým ako som este nerodila...som ju mala v strede...až keď hlien začne byť hustý biely lepkavý sa dá vyhodniť vrchol?

a este otázočku...teplota je od 36,3-36,5.... v noci dvakrát kojím...no vzostup teploty som nepostrehla...ako mám s istotou vedieť že ovulácia prebehla?môže to byť ovplyvnené dojčením?

ďakujem za odpoveď...dúfam že z tých mojich poznámok vyjdete:)
    zuzka

TOPlist TOPlist