Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobry den,
    ak je 22.9. prvým dňom vzostupu BTT, potom je dnes len 9.deň poovulačnej fázy. Ak nastalo v čase ovulácie počatie, HCG hormón sa začína uvoľňovať cca 10.deň. To by znamenalo, že môžete byť tehotná, ale hladina HCG je veľmi nízka, a preto ju test nemusí zachytiť. Neviem, kedy ste si testy robili, z ranného moču je to istejšie, pretože je koncentrovanejší, taktiež záleží aj od testu, každý môže byť rôzne citlivý na danú hladinu.
    Teplota je dosť vysoká, ale nedá sa na základe nej tvrdiť, či ste, alebo nie ste tehotná. Odporúčam vám zopakovať test /najlepšie z ranného moču/, a potom len čakať.
    Prípadne mi môžete na eva@elep.sk poslať vaše merania a sledovania, aby som sa na váš cyklus pozrela konkrétnejšie...
    Pekný deň
    Eva
  2.  
    Dobry den.
    Meriam si teplotu od augusta.trosku som z toho popletena, nakolko moja teplota sa od 22.09 pohybuje od 36.93-37.00 C. meriam teplotu vzdy rano, v tom istom case..nemam pravidelnu menstruaciu, posledna bola 20.08, tazko sa mi urcuju plodne dni nakolko moj menzes je nepravidelny a po spontannom potrate (v aprili 2009) sa to este zhorsilo s mojim menzesom..
    urobila som si tehotensky test..najskor vysli dve ciarky, z toho jedna slabucka tak som si urobila druhy test a ten bol negative, vazne neviem ci som tehotna, ci nie..citim sa nafuknuta,unavena a vone, ci zapachy ma drazdia,hned blednem a je mi zle, ale nie som si ista ci je to priznak tehotenstva ci mam cakat menzes dnes je moj 37 den od poslednej mestruacie. test positivny,druhy negativny a teplota zvysena..poradte prosim..

velmi pekne dakujem,
    s pozdravom
    Katarina
  3.  
    Dobrý deň,
    pravidlo "mínus8"má prednosť pred všetkými pravidlami, ale úplnu až od 13.sledovaného cyklu. Dovtedy sa ním len kontroluje určenie začiatku plodného obdobia /samozrejme pri kontrole hlienom - t.j.ak podľa pravidla začína plodné obdobie 9.deň a hlien sa objaví už 8.deň, treba sa považovať za plodnú už 8.deň/.
    Pravidlo "prvých5dní" sa používa u žien, ktoré sa nikdy nesledovali, ani si neznačili dĺžku svojich cyklov. Tieto sa prvých 12 cyklov orientujú podľa pravidla "prvých 5dní", samozrejme pri kontrole pravidlom "mínus8" /t.j.vyrátame si začiatok plodného obdobia podľa oboch pravidiel a ktoré číslo je nižšie, to uplatníme v danom cykle/, a hlienom.
    Pravidlo "mínus20" používajú ženy, ktoré sa začali sledovať podľa STM, ale doteraz si zaznamenávali dĺžku svojich cyklov za min.12 posledných cyklov. Tieto ženy sa nemusia prvých 12cyklov riadiť pravidlom "prvých 5dní", ale pravidlom "mínus20", pri kontrole pravidlom "mínus8" a hlienom.

Koniec plodného obdobia určíme na základe vyhodnotenia hlienového a teplotného príznaku. Hlien - nájdeme vrchol hlienu, a po ňom ešte tri dni rátame ako plodné.
    Bazálna telesná teplota /BTT/ - nájdeme vzostup oproti 6 predchádzajúcim nižším meraniam, a nasledujúce dve /alebo tri, ak ide o výnimku/ merania nám vzostup potvrdia.
    Potom nám koniec plodného obdobia určí príznak, podľa ktorého končí plodné obdobie neskoršie - v ten deň večer začína byť žena neplodná.
    Vo väčšine prípadov sa najprv objaví vrchol hlienu, a až potom vzostup BTT, u niektorých žien je to narovnako a u malého percenta sa najprv objaví vzostup BTT, a až potom vrchol hlienu.

Neviem, či som dostatočne odpovedala na vaše otázky, možno by vám ohľadne určenia začiatku plodného obdobia pomohol taký ťahák, ktorý sa dá stiahnuť zo stránky vo formáte .pps, je to v časti STM, určenie neplodného obdobia - http://www.elep.sk/file_download/5/urcenie_neplodneho_obdobia_na_zaciatku_cyklu.pps

Ak by ste mali ešte nejaké otázky, pokojne sa pýtajte, aj ak by ste potrebovali pomoc pri vyhodnocovaní, kedykoľvek sa ozvite na eva@elep.sk.
    Pekný deň
    Eva
    • angie
    • 11.9.2009 19:53:16

Dobrý deň Evka!

sledujem si teplotu zatiaľ len 3.mesiac ale mám taký problém ktorému nerozumiem, že vrchol hlienu si zistím niekedy okolo 15.dňa ale 1. deň vzostupu teploty som mala najskorší 19. deň. Pritom mávam 28dňové pravidelné cykly. Pretože v bežnom cykle by mal byť neplodný už tak 16. deň ako som nadobudla pocit z Vašich grafov.... Zaujímalo by ma teda, či podľa pravidla mínus 20 (ktoré - ako som sa dočítala - sa uprednostňuje pre pravidlom mínus 8) mám rátať za plodné dni všetky dni od 8. do 22. dňa???

Vďaka za odpoveď!

TOPlist TOPlist