Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobrý deň,
    na úvod gratulujem k vášmu materstvu...:-)
    Obdobe dojčenia je naozaj veľmi náročné na sledovanie sa podľa STM, a tiež veľmi individuálne. Postup, ktorý dodržiavate ohľadne sledovania hlienu je dobrý. Pokiaľ sa už dostavilo krvácanie, a tiež občas špinenie, musíme rátať s možným návratom plodnosti. Myslím, že by bolo vhodné napriek okolnostiam sledovať aj teplotu. Viem aj z vlastnej skúsenosti, že je to v tomto období komplikovanejšie, ale pokúste sa merať si teplotu ihneď po zobudení, v aspoň približne rovnakú hodinu. Dôležité je zapisovať si okolnosti, ak vstávate v noci, zapíšte to, a najmä ak to bolo príliš často, alebo ste boli hore v noci dlhšie. Možno budú dni, kedy budeme musieť merania škrtnúť /ignorovať/, pretože s veľkou pravdepodobnosťou boli ovplyvnené okolnosťami, ale možno zistíme, že sa väčšinou okolnosti opakujú, a že noci, i keď nie sú ideálne, sú aspoň približne rovnaké, a teda dá sa aspoň niečo z meraní vyčítať. Potrebovali by sme najmä zaznamenať ustálenie sa teploty na približne rovnakej nižšej úrovni, čo sa objaví pravdepodobne spolu s kvalitnejším hlienom, a bude to signalizovať návrat plodnosti, očakávanie ovulácie...
    Pokiaľ ste sledovali "lepkavý pocit", alebo i hlien tri týždne, pravdepodobne pôjde o váš neplodný hlienový obraz, a teda takéto dni môžete považovať za neplodné. Plodné budú dni, kedy sa objaví hlien či pocit od tohoto kvalitnejší /plodnejší/.
    Ak by ste mali záujem, môžem vám s tým pomôcť, ozvite sa mi na eva@elep.sk, pošlem vám záznam. hárok a môžeme spolu komunikovať konkrétne o daných dňoch vo vašom cykle.
    Pekný večer
    Eva
  2.  
    Dobry den,
    chcela by som vas poprosit o radu ohladom PPR pocas dojcenia, lebo hoci som si precitala informacie na stranke, neviem si cyklus sama vyhodnotit. Som 10 tyzdnov po porode a babatko plne dojcim podla jeho potrieb, v poslednej dobe 8 krat dennne, par tyzdnov dozadu to bolo aj menej, ale vzdy minimalne 6 krat... Po porode som sa cistila 5a pol tyzdna a uz par dni potom- po siestich tyzdnoch som dostala menstruaciu, ktora bola pravdepodobne neovulacna, trvala dva krat dlhsie ako normalne (12 dni) a bola aj velmi silna... Myslela som si, ze odvtedy si budem moct sledovat cyklus, ale uz niekolko krat sa u mna opakovalo obdobie hlienu, aj ked ovela menej kvalitneho ako pocas beznej ovulacie, niekedy bol s primesou krvi, no vzdy ked som chcela pockat 4 dni od mozneho vrcholu sa mi hlien vratil. Tiez som mala hnedy alebo az krvavy vytok, ale dalsiu menstruaciu som este nedostala (dnes je 31. den) Celkovo citim len zriedkavo pocit sucha, skor vlhko, a bezny obraz je zrejme lepkavy pocit velmi lepkavy priesvitny hlien a medzi to sa niekedy vyskytne trocha kvalitnejsieho hlienu (je ho malo, ak by som to nesledovala velmi pozorne, mohla by som ho lahko prehliadnut). Dalsiu menstruaciu som este nedostala, no citala som, ze to moze trvat aj niekolko mesiacov napriek tej skorej prvej menstruacii. Problemom je aj to, ze si nemozem merat teplotu, kedze v noci vstavam k malemu a kedze ho casto boli brusko, sme hore aj vyse hodiny, nosim ho na rukach a podobne, co si myslim, ze by urcite malo vplyv na zmenu teploty. Je vobec mozne nejako urcit neplodne dni, alebo musim pockat na najblizsiu menstruaciu a nasledny obraz hlienu pocas celeho cyklu a az potom budem moct rozoznat plodne dni aspon podla jedneho priznaku (hlienu)? Dakujem velmi pekne za cas a odpoved a prajem krasny den:-)
  3.  
    Dobry den,
    k ovulacii pred prvou menstruaciou pravdepodobne nedoslo. Je vsak mozne, ze teraz sa ovulacia dostavi. Nie je nutne, aby teplota tesne pred ovulaciou klesla, ci uz v case po porode, alebo aj inokedy. Nutne je, aby nastal vzostup, ktory je mozne podla pravidiel potvrdit.
    Ak by ste mali zaujem, ozvite sa mi na eva@elep.sk , pomozem vam s vyhodnocovanim. Je vsak mozne, ze teraz bude este dlhsie trvat, kym ovulacia pride /v zavislosti od dojcenia, aj od individuality vasho organizmu/.
    Pekny den
    Eva
    • lucia18
    • 16.8.2009 11:17:42 Zmenené

Som 9 týždeň po pôrode a dojčím približne 6-7 krát do dňa; v siedmom týždni po pôrode som dostala prvú menštruáciu, keďže som si predtým nemerala bazálnu teplotu, neviem posúdiť či došlo k ovulácii. Teplotná krivka je naozaj veľmi kolísavá a nakoľko je toto už 17 deň cyklu a nedošlo k vzostupu teploty znamená to, že toto obdobie bude bez ovulácie alebo ešte k nej môže dôjsť? Čítala som, že pred ovuláciou dochádza k zníženiu teploty,no je tento pokles trvalejší alebo je to záležitosť jedného dňa? Neviem, totiž ako je to s ovuláciou počas dojčenia. Prosím o radu. Ďakujem.

TOPlist TOPlist