Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

• Aňa
    • 25.8.2009 22:09:03

Dobrý večer, pani Evka!
    Ovuláciu som si podľa STM počítala tak ako Vy. Dva dni som mala teplotu o 0,1 a ďalšie dva dni
    o 0,2 vyššiu nad líniou. Stále ma pobolieva v podbrušku, tak si tiež myslím, že asi príde menzes
    skôr, ako som si myslela. Som rada, že ste mi potvrdila výpočty ovulácie.
    Pekne ďakujem. Aňa
  1.  
    Milá Aňa,
    pokiaľ sa pri tých vyšších dala podľa pravidiel potvrdiť ovulácia - t.j. tretie meranie o 0,2°C nad líniou, alebo 4 merania nad líniou podľa výnimky...viď. www.elep.sk symptotermálna metóda/, tak sa nachádzate už v neplodnom období. Vyššie teploty /nad líniou/ by sa mali držať až do nasledujúcej menštruácie, ale je možné, že poovulačná fáza bude skrátená a teda pokles hodnôt /ak nie je spôsobený okolnosťami/ môže znamenať, že menštruácia príde skôr ako ju očakávame.
    Pekné dni
    Eva
    • Aňa
    • 24.8.2009 09:52:55 Zmenené

Prajem pekný deň, pani Evka!
    Svoj cyklus si vyhodnocujem a značím do záznamových hárkov. Neskor Vám ich pošlem, aby boli kompletnejšie. Chcem sa ale spýtať, keď je teplota taká nižšia, ako som popisovala a potom vystúpi na 3-4 dni na 36,7 - 36,8 a následne zasa klesne na 36,6 alebo až 36,5, može sa takéto
    obdobie považovať, že už ovulácia prebehla, alebo by zvýšená teplota mala pretrvať až po menzes? Hlien už prítomný nie je, ako v neplodné obdobie. Dnes je už 28 deň cyklu.
    Ďakujem Aňa.
  2.  
    Milá Aňa,
    bol by fajn, keby ste mi radšej do mailu poslali vaše sledovania - teplotu i hlien, pozrela by som sa na to podrobne. Ťažko sa to takto dedukuje, len na základe zopár informácií, asi by to nebolo spoľahlivé...
    Pekný deň
    Eva
    • Aňa
    • 17.8.2009 14:11:14 Zmenené

Milá pani Evka!

Ďakujem Vám za odpoveď. Skúsim to s tým Sarapisom, niektoré vitamíny či minerály už dopĺňam aj si značím teplotu a hlien pre prípadné neskoršie vyhodnotenia. Zatiaľ ale cyklus prebieha veľmi nejasne. Opakujú sa zo dva dni suché a vzápatí 2-3 dni s čírym alebo belavým ,
    ale ťahavým - elastickým hlienom. Teploty sú stále v rozm. 36,4 - 36,6.
    Iné príznaky menopauzy nemám a cítim sa fain, len ma znepokojuje, že nemožem vyhodnotiť správne neplodné dni. Keď budem mať viac záznamov ohlásim sa aj na Váš mail.
    S úctou Aňa.
  3.  
    Milá Aňa,
    myslím, že by vám mohol pomôcť Sarapis, aj keď samozrejme menopauzu nedokaže "odohnať", ale mohol by upraviť cyklus, pomôcť hlienu...
    Ak by sa u vas objavili aj ine priznaky menopauzy, aj tie sa daju aspon do urcitej miery riesit vitaminovymi doplnkami. Dobre rady by ste nasli v knihe Plodnost, cykly a vyziva /M.M. Shannonova/. Ak by ste mali zaujem, mozete sa mi ozvat na eva@elep.sk, mozem vam nieco z nej naskenovat...
    Pekny den
    Eva
    • Aňa
    • 14.8.2009 18:49:37 Zmenené

Dobrý deň pani Evka!

Ja s manželom sa riadime meraním bazálnej teploty pri PPR už pomaly 25 rokov. Funguje to
    k našej spokojnosti. Mám 45 rokov a asi sa začínajú ohlasovať prvé náznaky menopauzy.
    Už druhý mesiac sa mi nedarí namerať zvýšené hodnoty bazálnej teploty, tak ako to bolo v minulom období bežné. Menzes dostanem aj napriek tomu, ale asi neprebehne správne ovulácia.
    Mám však obavy, aby som nezostala tehotná. Taktiež hlienová metóda nie je jednoznačná ako predtým. Akoby sa opakovali plodné dni s čírym hlienom aj v čase, keď by som už mala
    mať neplodné dni. Bola by so vďačná, keby ste mi poradila, veľmi mi záleží na tom, aby sme
    mohli s manželom pokračovať v manželskom spolužití podľa viery.
    Ďakujem, Aňa-

TOPlist TOPlist