Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

• Luba
    • 20.4.2009 14:55:33

Milý Ľubomír,
    ďakujem za odpoveď, ja som sa v mojom príspevku nesprávne vyjadrila. Ako si písal častým problémom je nedôvera v spoľahlivosť metódy. Tú nedôveru som po čase prekonala ja a následne o pár mesiacov aj manžel, takže tam problém už nie je, alebo je len minimálny. Problém je, že s manželom na určité veci nemáme rovnaký názor, takže v neplodnom období žijeme podľa STM a v plodnom berie na seba zodpovednosť manžel.
    Je to celé naozaj o životnom štýle OBOCH a zosúladiť ho bude ešte nejaký ten čas asi trvať.
    Ešte raz ďakujem.
  1.  
    Milá Luba,
    som Evin manžel a na tvoju otázku by som ti rád odpovedal ja.
    Myslím, že pri PPR ide o niečo iné ako o presviedčanie opačnej strany... podľa mňa je to niečo viac – životný štýl oboch.
    Preto to vidím pomerne jednoducho -
    Ak je ON sebecký - nechá JU, aby si "problém" s plodnosťou riešila sama - napr. hormonálnou antikoncepciou (HA) a kvôli vlastnému komfortu mu nezáleží na tom, či vedľajšie účinky môžu byť abortívne a negatívne vplývať na jej zdravie.
    Ak JEMU na NEJ záleží a má ju naozaj rád - plodnosť vnímajú ako dar, obaja sú do procesu rozpoznávania plodnosti a neplodnosti zainvolvovaní – čo ich vzťah ešte viac posilňuje.
    Častým problémom je, že buď jeden z nich, resp. obaja neveria spoľahlivosti metódy – tu je jedna zaujímavá linka http://www.oxfordjournals.org/eshre/press-release/freepdf/dem003.pdf, kde sa hovorí, že spoľahlivosť symptotermálnej metódy je na úrovni HA, ak metódu užívatelia dobre ovládajú. To je aspoň pre mňa ohromujúce zistenie. Ak si uvedomím, že je tu niečo, čo je porovnateľne spoľahlivé ako HA a nemá to žiaden negatívny vplyv na zdravie ženy - s výberom by som neváhal ani na chvíľu.
    Tu je ešte zopár zaujímavých článkov na tému HA a zdravie ženy - http://www.lekarenkarmel.sk/archiv-clanky.html.
    • Luba
    • 14.4.2009 12:48:51

Milá pani Eva,
    chcem Vás poprosiť o radu, ako presvedčiť na metódy prirodzeného plánovania rodičovstva svojich manželov či partnerov. Ja sa snažím toho svojho presvedčiť asi rok a stále sa mi to nedarí. Viem že takéto problémy má dosť párov.

TOPlist TOPlist