Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".
Dobrý deň, Duphaston sa vždy užíva len v prvom trimestri, pretože potom už dieťatko vyživuje placenta /dovtedy nie je vytvorená/, čiže potom už treba podniknúť iné kroky. Myslím, že váš lekár to sleduje, a samozrejme aj vy, ak budete cítiť nejaký problém /bolesti, krvácanie.../, sa musíte čo najskôr ozvať, aby sa zasiahlo ešte kým je čas. I keď, ak sa má niečo stať, ani lekári nezabránia tomu, aby sa to nestalo... Držím palce, aby to dobre dopadlo Eva
čafte. Nom mne lekár dnes predpísal Duphaston, bo som tehotná a že mám maternicu otočenú naopak a mala som aj preoblémy že som mala menšiu maternicu, tak na udržanie.... Ale mi hovorila jedna kamoška, že ona mala zmenšenu maternicu a že uživala 3 mesiace niečo na udržanie, ale že ked to vysadila tak potratila... Tak sa trocha bojím aby sa mi nestalo to isté... či si telo nejako nemohlo zvyknuť na jeho prísun a po skončení užívania je nejako zošokované... Baby prosím ukludnite ma že je to v poho, bo sa akosik bojím :(
Milá Luccy, prvý a posledný trimester tehotenstva je na lietanie rizikovejší, ale je to individuálne, a mnoho žien lieta bez problémov aj v týchto fázach tehotenstva... Vy budete práve končiť 1.trimester, tak si myslím, že ak nebudete mať iné problémy, malo by to byť v poriadku. Držím palce Pekné dni Eva
Dakujem velmi pekne za odpoved. Volala som so sestrickou a povedala mi, ze doktor to preventivne predpisuje kazdej tehotnej na lepsie uhniezdenie vajicka a ze sa nemusim obavat...Tak ale asi este zavolam doktorovi, nech mi to lepsie vysvetli... Este som sa chcela opytat - ideme letecky o dva tyzdne do Bruselu - mozem v tomto stadiu tehotenstva vobec letiet ? Nie je to nebezpecne? Dakujem.
Mila Luccy, niekedy sa Duphaston, /alebo Utrogestan/ dava, ak sa predpokladaju nejake komplikacie, ak je zlte teliesko nedostatocne /nazyva sa to insuficiencia zlteho telieska/, a predpoklada sa, ze by sa mohlo skomplikovat uhniezdenie oplodneneho vajicka, pripadne by mohol nastat rany potrat. Niekedy sa nasadia tieto lieky aj vtedy, ak uz nastalo spinenie, zena ma bolesti, alebo nie je dobre UZG vysetrenie... Do tretieho mesiaca sa totiz drobcek vyzivuje cez zlte teliesko, az v tomto obdobi sa vytvori placenta, ktora zlte teliesko v jeho funkcii nahradi /preto do tretieho mesiaca/. Zvlastne, ze vas lekar neinformoval o dovodoch, preco liek nasadil, v kazdom pripade verim, ze tak urobil pre dobro vas a vaseho dietatka, ak by ste mali pochybnosti, najlepsie bude prekonzultovat si ich s nim. Drzim palce Eva
Dobry den, chcela by som sa opytat, preco mi lekar predpisal Duphaston - bola som vcera na kontrole, potvrdil mi tehotenstvo - som v 9-tom tyzdni. Menstruacny cyklus som mavala pravidelny, ale nie 28 dnovy ale az 35 dnovy. Lekar povedal, ze duphaston je na podporu a udrzanie tehotensta a mam ho brat do konta tretieho mesiaca. Zabudla som sa ho vsak opytat, preco mi ho predpisal - je mozne ze predpoklada nejake komplikacie, alebo mi ho dal len preventivne? Dakujem za odpoved.
Ja som tiež užívala nejaký čas Duphaston, bolo to na upravenie cyklu, ale tiež ma nikto neupozornil, že blokuje ovuláciu. Ak si dobre pamätám, bolo to od 11dňa cyklu, takže našej snahe otehotnieť to asi nepomohlo. Jediné pozitívum, ak nerátam pravidelný menzes, bolo, že sa mi zväčšili prsia.
Milá Erina, Lucia, Lesinka Spinenie pred menstruaciou moze sposobovat znizena hladina progesteronu, ta vsak moze byt znizna aj vplyvom zvysenej hladiny prolaktinu, cize priciny mozu byt rozne. Predpokladam, ze lekar vam urobil hormonalny profil a na zaklade neho vam Duphaston nasadil. Problemom vsak moze byt, ako ste uz asi citali, ze Duphaston by mal byt nasadeny az po ovulacii, inak ju zablokuje. Nie kazdy lekar rata s tym, ze ovulacia moze u danej zeny prebiehat aj neskorsie, a casto ho odporuca nasadit v kazdom pripade rovnako... Kazda sme vsak individualita, a nase organizmy nefunguju rovnako... Vacsinou zenam odporucam sledovat sa podla Symptotermalnej metody, takto si zena dokaze urcit relativne presne den ovulacie v danom cykle a po nej nasadi Duphaston. Alebo niektore zeny Duphaston ani nepotrebuju, a ich problemy dokaze vyriesit aj pripravok z materskej kasicky, napr. Sarapis / http://www.magister.sk/-p-5623.html /, trva to samozrejme dlhsie, pretoze tento liek nenahradza chybajuci hormon, ale povzbudzuje organizmus k prirodzenym procesom na vytvorenie hormonalnej rovnovahy. Ak by ste mali niektora zaujem naucit sa pouzivat Symptotermalnu metodu, mozete sa mi ozvat na eva@elep.sk, rada vam s tym pomozem /viac informacii o nej najdete na www.elep.sk/. Pekny vikend Eva
Dobry den, pridavam sa k otazke Lucie3. Tiez som dostala duphaston a tiez ho mam brat od 11.-25.dna cyklu. O tom, ze brani ovulacii, a tym tehotenstvu, som netusila! Dakujem/e za odpoved.
Dobrý deň, Pokúšame sa už dva roky o dieťa, mam 34 rokov. Ovulujem asi 14 deň MC a lekár mi predpísal duphaston od 11. do 25. dňa. Je možné, že ovulácii zabráni, ak ho mám užívať už tak skoro? Má to vôbec význam?