Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".
Dobrý den, chcela by som sa vas spytať..beriem duphaston pretože mam malo progesteronu...ale beriem ho už od januara 2009...a myslim si že mi nepomaha.....doktor mi ho nasadil pretože vždy týžden pred menštruaciou som slabo krvacala a po týždni som začala krvacať normalne..a takto to je každy mesiac.....viete mi nejako pomocť..čo mam robiť??? prečo stale krvácam pred menštruáciou??dakujem
Dobrý deň, Duphaston je vlastne progestín /syntetický progesterón/, vačšinou sa používa pri zníženej hladine progesterónu a symptómoch s tým súvisiacich. Konkrétnejšie info nájdete tu: http://www.nobelplus.sk/web/humanne-lieky/detail/duphaston-5979.html Vedľajším účinkom, najmä pri snahe o počatie je, že sa nasadí ešte pred ovuláciou, čím ju zablokuje a cyklus je anovulačný, a teda snaha o počatie nulová. Ostatné vedľajšie účinky sú podobné ako pri iných syntetických hormónoch a nájdete ich v príbalovom letáku. Pekný deň Eva