Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

• Elena
    • 7.3.2010 18:46:06

"Rozmyslam nad tym, preco ju to tak mrzi, ak by niekto veril informaciam na stranke, aj ak by neboli podla nu dostatocne podlozene?"
    Pretoze mam dovod mysliet si, ze su nepravdive. Celkom urcite neviem o dokazoch toho, ze by boli pravdive.
    Alebo je jedno ci je nieco pravda alebo nie? To na pravde nezalezi?
    Ja nekritizujem symptotermalnu metodu ani informacie o nej a zelam vsetkym jej uzivatelom mnoho uzitku.

"Ak je pre mna nejaka informacia dolezita, hoci by pri nej aj bol uverejneny autor, snazila by som sa o tom zistit viac, ale zato by som neobvinovala autora stranky."
    Snazila som sa o tom zistit viac uz dlho (tuto diskusiu som zacal pred rokom), a proste som nikde nenasla ziadne poznatky o ulohe ejakulatu vo fyziologii vzrusenia zeny.
    Autor stranky je zodpovedny za to, co uverejnuje. A ak je stranka o STM, tak pre plnenie svojho ucelu nepotrebuje zverejnovat ziadne informacie o inych metodach planovania rodicovstva ako STM. Preto je mi cudne, ze ELEP chce zverejnovat v podstate irelevantne informacie (ako hovorite aj vy, flower) a ani ich nevie dolozit. Potom to vyzera, ze sa snazia propagovat STM cez odstrasovanie ludi od barierovych metod cez nepodlozene tvrdenia. STM ma predsa dost vyhod, aby sa chvalila sama.
  1.  
    Viem, ze sa zapojim do diskusie, v ktorej sa pani Elena vyjadrujete k stranke a pyta sa otazku autorky stranky, ale neda mi nezapojit sa. Rozmyslam nad tym, preco ju to tak mrzi, ak by niekto veril informaciam na stranke, aj ak by neboli podla nu dostatocne podlozene? Nemyslim prvy prispevok, ale tie dalsie, ked uz bola informaciu o zdroji, aj ked tam nie je konkretna citacia. Informacie o antikoncepcii su na tejto stranke spomenute len okrajovo a myslim, ze vacsina ludi, ktori na stranku chodia sa tu dostanu preto, lebo sa chcu dozvediet viac o symptotermalnej metode, ci uz ako sposobe predchadzania pocatiu, alebo naopak pri problemoch s otehotnenim. Myslim si, ze stranka je velmi uzitocna a chcem tiez podakovat jej autorom za uzitocne informacie ohladom symptotermalnej metody a tiez pomoc v diskusiach. :-)
    Ak je pre mna nejaka informacia dolezita, hoci by pri nej aj bol uverejneny autor, snazila by som sa o tom zistit viac, ale zato by som neobvinovala autora stranky.
    • Elena
    • 23.2.2010 22:41:58

Cize sirite informacie, ktore neviete dolozit nezavislym a neutralnym odbornym zdrojom, co je neseriozne.
    Ak od niekoho ocakavate, aby vam veril, musite poskytnut aj dovod, aby vam veril, obzvlast ak sa jedna o tvrdenia zoblasti vedy, ktore sa vzdy musia dokazovat. Nemozete cakat, ze vam ludia budu verit bez dovodu.

Skoda, dufala som, ze konecne vystopujem nejaky zdroj k tomuto zahadnemu tvrdeniu.
    Dvakrat skoda, ze zverejnujete nedostatocne podlozene tvrdenia, ktore vsak vam vsak podozrivo dobre padnu do noty, a ani nemate zaujem sa pokusit ich dolozit - mozno preto, ze by sa to tazko dokladalo.

Skoro by sa zdalo, ze ide o konflikt zaujmov.
  2.  
    Ako som uz spomenula, zdroj z ktoreho sme cerpali sme uviedli, autorkou je MUDr.Lazničková - gynekológ. Ci uz tomu zdroju budete verit, alebo nie, je na vas, a na kazdom inom navstevnikovi nasej stranky.
    Ide nam o co najobjektivnejsie popisanie vsetkych informacii...
    Eva
    • Elena
    • 23.2.2010 15:54:52

Ak neviete garantovat informacie na vasej vlastnej webstranke, tak by ste nemali tie informacie zverejnovat. Na vas lezi povinnost tieto informacie dolozit ako medicinsky overene a uznavane, pretoze vy ste zverejnili tieto tvrdenia. Alebo vam nezalezi na tom, ci sirite pravdu?

Bohuzial, mam skusenost, ze ludia, ktori maju zaujem sirit PPR (aj z cirkvi)siria aj rozne dezinformacie o antikoncepcii. Nemusia to robit umyselne, pretoze mozu cerpat z materialov svojich kolegov, ktorym doveruju, a ktorych obsah vyhovuje ich zaujmom. Lenze odstrasovanie ludi od antikoncepcie nepravdami je nepoctive.

Pytam sa na to preto, ze som nikdy a nikde nenasla seriozny zdroj, ktory by uvadzal a dolozil, ze by ejakulat mal nejaku prirodzenu ulohu pri "nervovo-hormonálnych reakcií pri pohlavnom vzrušení ženy." (Pocula som to vzdy len od roznych krestanov bez medicinskeho vzdelania, ktori mali moralne namietky voci akejkolvek antikoncepcii.) Ako som uz raz uviedla, k fyzickemu sexualnemu vzruseniu zeny dochadza kazdu noc viackrat pri REM fazach spanku, u vsetkych zdravych zien. Neviem, kde ma v tomto prirodzenom jave miesto "kontakt ejakulatu s posevnou stenou".
    Ak by sa aj dokazalo, ze tento prirodzeny jav, ktoremu sa neda zabranit sposobuje u zien rakovinu (a to nie je dokazane) a semeno ma preventivne ucinky, aj tak by bolo pokrytecke tvrdit, ze barierova antikoncepcia brani "prirodzenému kontaktu ejakulátu s poševnou stenou" a tym zvysuje riziko rakoviny, a uvadzat to ako negativny ucinok barierovej antikoncepcie. To riziko rakoviny by sa aj tak vztahovalo na vsetky zeny, a sexualne neaktivne by boli ohrozene takisto a nemohli by s tym nic robit. A nic take sa nedokazalo.

Takze ak neviete solidne podlozit informacie na vasej vlastnej webstranke, tak ich nezverejnujte, pretoze potom to nie su informacie, ale propaganda.
  3.  
    Milá Elena,
    dané tvrdenie naozaj pochádza zo spomínaného zdroja, ak by ste mali zaujem, môžete sa kontaktovať na Cenap, sú to profesionáli, verím, že vám dajú kompetentnú odpoveď.
    Informácie o iných formách antikoncepcie nespadajú do náplne našej práce, len ju dopĺňajú, a tak sa príliš nevenujeme aktualizovaniu a zisťovaniu noviniek, výskumov...
    Ak však máte informácie o štúdiách, ktoré by popierali tvrdenia, ktoré na stránke uvádzame, môžete nás nimi oboznámiť, radi informácie doplníme...
    Pekný deň
    Eva
    • Elena
    • 23.2.2010 09:22:23

Jediny zdroj, ktory vidim na uvedenej stranke je "Spracované podľa materiálov CENAPu, Umělá kontracepce, 2000"

Mohli by ste dolozit toto tvrdenie nezavislymi zdrojmi, konkretne, lekarskymi studiami zverejnenymi v peer-reviewed odbornych casopisoch a inou respektovanou medicinskou literaturou?

Obzvlast toto tvrdenie "Objavuje sa výskyt rakoviny prsníkov, keďže nedochádza k prirodzenému kontaktu ejakulátu s poševnou stenou, a tým k zapojeniu dôležitých látok ejakulátu do nervovo-hormonálnych reakcií pri pohlavnom vzrušení ženy."
  4.  
    Dobrý večer,
    ospravedlňujem sa, že nie je uvádzaný zdroj, pravdepodobne sa tak stalo počas realizácie zmien na stránke. Pokúsime sa čo najskôr to vyriešiť.
    Ďakujeme za upozornenie, a pripomienky...
    S pozdravom
    Eva Šarkozyová
    • Elena
    • 17.3.2009 15:22:44 Zmenené

http://www.elep.sk/umela-antikoncepcia

"Objavuje sa výskyt rakoviny prsníkov, keďže nedochádza k prirodzenému kontaktu ejakulátu s poševnou stenou, a tým k zapojeniu dôležitých látok ejakulátu do nervovo-hormonálnych reakcií pri pohlavnom vzrušení ženy."

To je nezmysel. Nic take sa nedeje. Pohlavne vzrusenie zeny nepotrebuje ziadny ejakulat a jeho nedostatok nesposobuje ziadnu skodu pre zdravie zeny. Medzi lekarsky identifikovanymi pricinami rakoviny prsnika nic take nie je.
    K pohlavnemu vzruseniu zeny dochadza bezne pocas REM fazy spanku. Pocas jednej noci spiaci clovek prejde asi cez 4 az 5 REM faz. Bez pritomnosti ejakulatu.

Toto je zavadzanie, ktoreho ucelom je odstrasit ludi od kondomov bez ohladu na pravdu.

Ak je to pravda, ELEP by mal zverejnit, kto to dokazal.

"U dlhodobých užívateľov je popisovaný možný výskyt tehotenskej hypertenzie (vysokého krv. tlaku) v nasledujúcom tehotenstve, ktorá sa zdôvodňuje zložitosťou imunologických reakcií medzi matkou a dieťaťom."
    Dalsi nezmysel.
    Kde je to popisovane? A ako to ma sposobovat hypertenziu alebo ovplyvnovat reakcie medzi matkou a plodom?

"Mužská bariérová antikoncepcia – prezervatív (kondom) – Je to latexový obal, ktorý sa tesne pred pohl. stykom navlieka na pohlavný úd muža."
    Kondomy sa vyrabaju aj z polyuretanu. Polyuretanove kondomy su urcene pre ludi s alergiou na latex. Autori stranky by to mali vediet.

TOPlist TOPlist