Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobrý deň,
    pokiaľ má žena 18.deň od 1.dňa potvrdeného vzostupu bazálnej telesnej teploty teplotu 37°C a viac, tak je s veľkou pravdepodobnosťou tehotná.
    Bazálna telesná teplota je teplota meraná ráno, ihneď po zobudení v niektorej z telesných dutín /ústa, pošva, konečník/.
    Pekný deň
    Eva
  2.  
    Dobrý den, chcela by som sa spýtat či je to pravda že ked 37.2C ma žena v pošve tak je tehotné!dakujem
  3.  
    Dobrý deň,
    z cyklu sa dá predpokladať, že ovulácia prebehla 16.deň /nie je nutné, aby teplota predtým klesla, a tiež ani to, aby po ovulácii klesala - po ovulácii sa drží na vyššej úrovni nad líniou/. Nemôžem však na 100% potvrdiť priebeh ovulácie, pretože na druhý deň /17/ ste nasadili Duphaston, a ten teplotu ovplyvňuje. 16.a 17.deň však mala teplota stúpajúcu tendenciu, a teda predpokladám, že ten 18.deň sa to mohlo s veľkou potvrdiť.
    Držím palce
    Eva
    • gabaa
    • 27.3.2009 14:21:11

Dobrý deň! Začala som s meraním BT a mám zopár otázok. Snažíme sa o bábätko tak som si už niečo o tejto metóde prečítala... No a môj graf je trošku iný... Myslím, že tesne pred ovuláciou by mala teplota klesnúť na nižšiu a po ovulácii klesať. Mne však v mojom grafe teplota pred stúpaním neklesla, držala sa na rovnakej úrovni. Môže to niečo znamenať? Napr. že som nemala ovuláciu? Vďaka za odpoveď:)
    Tu je môj graf:
    http://www.wunschkinder.net/forum/zanzeige/userid=68360/nummer=2
  4.  
    Milá Petra,
    dôležité je skontrolovať, či sú dodržané všetky ostatné pravidlá pre meranie bazálnej telesnej teploty - ráno, ihneď po zobudení, v rovnakú hodinu, na rovnakom mieste /ústa, pošva, konečník/, rovnakým teplomerom celý cyklus.
    To, že je teplota vyššia, ako teplota meraná v podpazuší je normálne.
    Bazálna telesná teplota takejto výšky je však typická pre poovulačnú fázu, určite nebýva v zdravom cykle ne rovnakej, takto vysokej úrovni, celý cyklus.
    Pekný deň
    Eva
  5.  
    Zacala som si merat bazalnu teplotu v posve a mam ju cely cas vyssiu ako 37stC (hoci telesnu teplotu mam inak normalnu). Co moze byt pricinou takej vysokej teploty?
    Cyklus mam pravidelny, 26 dnovy (vynimocne 28).
    Dakujem za odpoved.
    Petra
  6.  
    Dobrý deň,
    Dolezite je merat si bazalnu telesnu telotu vzdy rano, ihned po zobudeni, kazdy den v rovnaku hodinu, rovnakym teplomerom cely cyklus v niektorej telesnej dutine /usta, posva, konecnik/. Akukolvek okolnost, ktora by mohla ovplyvnit teplotu je vhodne zapisat /iny cas merania, caste budenie v noci, malo spanku, choroba, stres, cestovanie.../.
    Najväčší rozptyl medzi teplotami v predovulačnej a poovulačnej fáze je minimálne 0,2°C.
    Duphaston môže niekedy dopliesť, pretože spôsobuje zvýšenie teploty, a taktiež pokiaľ sa nasadí ešte pred ovuláciou, môže ju zablokovať, a cyklus je potom anovulačný, teda nezaznamenáme potvrdený vzostup BTT.
    Pokiaľ by ste potrebovali pomoc s vyhodnocovaním vašich hodnôt, rada vám pomôžem, ozvite sa mi na eva@elep.sk.
    Pekný deň
    Eva
  7.  
    Dobrý deň! Chcela by som sa opýtať merala som si teplotu a najvyššiu mám tak 36,6 stupňov. Stúpa my to len o jeden stupeň a potom to zas klesne. Neviem ako by som si zistila plodné dni. Teraz užívam duphaston na upravenie menštruácie rada by som vedela kde robím chybu pri meraní. Je pravda že sa to musí merať v rovnakú hodinu a rovnako dlho? Ďakujem

TOPlist TOPlist