Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobrý deň,
    šanca otehotnieť tu určite je, aj keď neviem, nakoľko je daný ovulačný test spoľahlivý. Pokiaľ vás pobolieva v podbrušku, môže to znamenať ovulačnú bolesť, ale tá väčšinou po ovulácii prestane, ale je možné že by mohlo ísť aj o predmenštruačný syndróm /prípadne príznak tehotenstva/.
    Vodový mokrý výtok so slabým špinením na druhý deň po styku nemohol súvisieť aj so stykom /stekajúci ejakulát, tekutina uvoľňujúca sa pri vzrušení.../?
    Pokiaľ vajíčko nedozreje, ovulácia nenastáva, buď sa čaká na dozretie, alebo sa môže niekedy stať, že nedozreté vajíčko sa zmení na žlté teliesko bez toho, že by nastala ovulácia, teda uvoľnenie vajíčka z folikulu.
    Držím vám palce a prajem príjemné sviatky
    Eva
    • winnie
    • 8.4.2009 15:48:44 Zmenené

Dobrý deň p. Eva, dala som si záväzok, že si budem merať teplotu, ale v mojom prípade to nejde, lebo mám tak rozhádzaný harmonogram, že keď idem neskoro spať a nastavím si na meranie aj budík, tak sa ani na ten nezobudím. Bola som u lekára na prehliadku aj ultrazvuk, všetko je v poriadku, chcem sa Vás ale opýtať: lekár mi dal ovulačné testy, mám 28 dňový pravidelný cyklus, dal mi 5ks, testovať som mala začať od 12 dňa, tak prvé tri testy vyšli negatívne, štvrtý jasne pozitívny -rovnako tmavé čiarky- a piaty bol už zasa negatívny.MA mám dostať 14 dní po tomto pozitívnom výsledku. V deň keď bol test pozitívny /v poludňajších hodinách/ sme to skúsili večer. Myslíte, že by to mohlo vyjsť? Keď bol styk asi 10 hodín po pozitívnom výsledku? Na teste je písané, že pri pozitívnom výsledku ovulácia nastane do 40 hodín najneskôr. Na druhý deň som mala vodový mokrý výtok so slabým špinením a odvtedy žiadne špinenie, len ma už 5ty deň pobolieva pravý vaječník. Myslíte, že sme sa trafili presne do ovulácie? Aká je šanca otehotnieť v takomto prípade? Chcem sa ešte opýtať, či je možné, aby došlo k ovulácii ak nie je vajíčko dozreté, teda nie je schopné oplodnenia. Ďakujem pekne za trpezlivosť a Vašu odpoveď
  2.  
    Milá Vierka,
    dobrá je kniha od Shannonovej M.M., Plodnosť, cykly, výživa. Vydala ju LPP na Slovensku, ale neviem, či sa dá zohnať /možno skúste v Dobrej knihe, alebo Lúči/, ak nezoženiete, ozvite sa mi na eva@elep.sk, môžem vám z toho niečo naskenovať...
    Pekný deň
    Eva

Čo sa týka tej stravy, tu je z toho nejaký výber:
    Strava pri PMS a skrátenej luteálnej fáze

 obmedziť rafinovaný cukor (5pol.lyžíc/deň), soľ (3g/deň), červeného mäsa (90g/deň), alkoholu (30g/deň), kávy, čaju a čokolády;
     obmedziť fajčenie;
     obmedziť príjem bielkovín (1g/na 1kg telesnej váhy denne)
     ako zdroje bielkovín uprednosťovať viac ryby, hydinu, celé obilniny a strukoviny, a menej červené mäsá a mliečne výrobky;
     obmedziť príjem mliečnych výrobkov na 2 porcie denne;
     obmedziť príjem tukov, najmä nasýtených a tepelne spracovaných (menej ako 20%kalórií);
     zvýšte príjem komplexných uhľohydrátov (60-70% kalórií);
     zvýšte príjem zelenej listovej zeleniny, strukovín, celých zŕn a obilnín;
     zvýšte príjem potravín obsahujúcich kys. cis-linolovú (dobrým zdrojom je saflorový olej – napr.1-2lyžice nezohrievaného oleja denne do šalátu)

Je dobré zapamätať ssi, že pohár mlieka obsahuje 8g bielkovín, 120g mäsa okolo 20g, jedno vajce 6g, a krajec celozrnného chleba s arašidovým maslom má okolo 10g bielkovín. Ideálny príjem bielkovín v gramoch sa rovná telesnej váhe v kg. Čiže ak vážite 57kg, odporúčaná dávka bielkovín je 57g.
  3.  
    Milá Annika88,
    pokiaľ má žena 18.deň od 1.dňa potvrdeného vzostupu bazálnej telesnej teploty teplotu 37°C a viac, tak je s veľkou pravdepodobnosťou tehotná.
    Bazálna telesná teplota je teplota meraná ráno, ihneď po zobudení v niektorej z telesných dutín /ústa, pošva, konečník/.
    Pekný deň
    Eva
  4.  
    Dobrý deň, chcem sa opýtať čo pomáha pri PMS, čítala som o tom, že treba zmeniť stravu, existuje o tom nejaká kniha?
    Ďakujem
  5.  
    dobrý den,chcela by som sa spýtat či je to mozne ked zena má BT 37,2C či je tehotné.lebo mne viacere povedali že pravdepododbne ano.tak ako je to terazz?prosím pomôžte mi.dakujem
  6.  
    Dobrý deň,
    samozrejme môžete sa mi ozvať aj počas cyklu, a poslať vaše záznamy (najlepšie na eva@elep.sk - môžem vám poslať aj čistý záznam. hárok .xls).
    Čo sa týka Sarapisu, pôvodne je určený ženám v prechode, ale využíva sa aj v iných vekových kategóriách, pretože napomáha prirodzenej regulácii hormonálnych procesov v tele ženy, čím upravuje nepravidelnosti v cykle. Neviem či by zafungoval vo vašom prípade, nemám s tým skúsenosti, nie je pôvodne na to určený. Ale je to prírodný produkt, zhoršiť by to nemal.
    Pekný večer
    Eva
  7.  
    Milá Strunka,
    na zistenie tehotenstva podľa bazálnej telesnej teploty je nutné sledovať sa celý cyklus, aby sme vedeli určiť, kedy nastala ovulácia, pretože len vtedy môže dôjsť k počatiu. Za deň ovulácie považujeme 1. deň potvrdeného vzostupu BTT /s presnosťou +-1deň/. Pokiaľ je teplota na 18.deň od tohoto dňa nad 37°C, a žena nekrváca, s veľkou pravdepodobnosťou je tehotná.
    Čiže predpokladám, že vo vašom prípade je ešte skoro na to, aby sme podľa teploty vedeli zistiť, či ste tehotná.
    Pekný deň
    Eva
  8.  
    Chcem sa ešte opýtať, čítam na tejto stránke o doplnku Sarapis. Mám problém s krčkom /bola robená aj konizácia, po tomto zákroku som mala pol roka pokoj, ale na poslednej prehliadke bolo zasa niečo vidieť ako zmenu tkaniva na krčku. Bola mi odobraná vzorka, je tam mierne zhoršenie, ale zatiaľ v norme. Mohol by Sarapis pomôcť aj v tomto prípade, alebo nie je na to vôbec určený? Pred konizáciou som nemala žiadne výtoky ani mimomenštruačné krvácanie, po zhojení od zákroku mám občas /nie každý cyklus/ mimomenštruačné špinenie. Nie je to čistá krv, ani to nie je silnej intenzity, ale obťažuje ma to. Po prehliadke pred 3 mesiacmi mi lekár povedal, že je všetko v poriadku, aj ultrazvuk je O.K., maternica v poriadku. Aj tento mesiac /už som Vám o tom písala/ som špinila v strede cyklu, aj 3-4 dni pred menštruáciou.
  9.  
    Dobrý deň p. Eva,
    tak som si odmerala teplotu, meriam ortuťovým teplomerom 6 minút v ústach pod jazykom v tú
    istú hodinu hneď po prebudení. Na 4 deň od začiatku krvácania bola teplota 36,7, takže tehotenstvo asi už môžem vylúčiť. Aj test bol negatívny. 5 a 6 deň bola teplota 36,7 a 36,6. Tak budem merať ďalej, uvidíme, či vôbec nastane ovulácia. Len ja mám stále pocit, že ovulácia u mňa prebieha na konci menštruácie. Cítim pobolievanie na pravej strane aj hlien je veľmi mokrý, ešte zmiešaný s krvou. Počas mesiaca pozorujem iba hustejší, skalený hlien. Tak uvidíme. Chcem Vás poprosiť, potom na konci cyklu, môžem sa s Vami poradiť, že Vám zašlem moje údaje z merania? Ďakujem za pomoc a želám príjemný víkend. S pozdravom Gabriela.

TOPlist TOPlist