Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobry den pani Eva,

na zaklade odporucania mojej lekarky som taktiez zacala sledovat svoju teplotu a zaznacovat jud o kalendara aj s ostatnymi udajmi. Prestudovala som aj Vasu stranku, ale bohuzial nikde som nenasla odpoved na otazku: ako podla teploty vlastne zistim ze som tehotna? Nastane vobec nejaka zmena?

Uz piaty den mam teplotu 37 - 37,1 , som v 19 dni cyklu (28dni).

Dakujem za odpoved..

S.
  2.  
    S tými testami máte pravdu, nie všetky sú dostatočne citlivé, často sľubujú viac ako sú schopné zaručiť /bohužiaľ/... Je to však aj dosť individuálne...
    Držím palce
    Eva
  3.  
    Veľmi pekne ďakujem za skorú odpoveď. Zajtra ráno si skúsim odmerať teplotu. Zatial som sledovala iba hlien, tak skúsim metódu merania, ktorú na tejto stránke opisujete. Priznám sa, že som sa doteraz "spoliehala na prírodu", keďže meranie každé ráno je premňa z dôvodu výkyvov dľžky spánku a iných okolností nepohodlné, ale keďže sa už rok nedarí, tak prestanem byť pohodlná. Ďakujem ešte raz za pomoc... ešte chcem dodať, že tehotenským testom neviem či môžem veriť na 100%, lebo poznám viac prípadov, kedy test indikoval tehotenstvo až v 7-8 týždni. Želám pekný deň, s pozdravom Gabriela.
  4.  
    Milá Gabika,
    máte pravdu, že niektoré ženy krvácajú aj v prvých mesiacoch tehotenstva, nie je to však normálne... Pokiaľ ide o krvácanie v čase predpokladanej menštruácie, už by mal byť v tomto čase objektívny aj tehotenský test. Skúste si urobiť test, prípadne ho po pár dňoch zopakovať. Taktiež bazálna telesná teplota (meraná ráno, ihneď po zobudení v niektorej z telesných dutín - ústa, pošva, konečník) by vám mohla napovedať - pokiaľ bude vysoká /okolo 37°C, šanca, že ste tehotná je vysoká. Pokiaľ bude nízka, pravdepodobne tehotná nie ste, a začínate nový cyklus.
    Pekný deň
    Eva
  5.  
    Dobrý deň p. doktorka,
    veľmi pekne Vám ďakujem za odpoveď, ale pravdu povediac, to čo Ste mi napísali, som aj čakala:-) chcela by som sa ešte opýtať, menštruáciu som teda mala dostať 21.3.09, špiniť som zasa začala už 17.3., trvalo to asi 5 dní a 22.3 som dostala akoby riadnu menštruáciu, ale je o niečo slabšia, ani bolesti nie sú také, ako mávam. Prsia ma stále bolia. Môže to byť nejaká hormonálna porucha alebo má na to vplyv psychika, nakoľko to dieťatko veľmi chceme? Moja svokra tiež mala 4 mesiace menzes, takže až v 4-tom mesiaci vedela, že je vlastne v druhom stave. Je možné že sa deje toto? Mám si ešte urobiť tehotneský test alebo sa mám rovno vybrať ku gynekológovi? Viem, že tieto otázky sa dajú odpovedať asi len po vyšetrení, ale je to aspoň psychická podpora. Tak ešte raz veľmi pekne ďakujem za odpoveď. S pozdravom Gabriela.
  6.  
    Dobrý večer,
    príznaky, ktoré spomínate môžu byť príznakom tehotenstva, ale nedá sa len na ich základe tehotenstvo potvrdiť.
    Čo sa týka vrodenej vady, ktorú spomínate, neviem sa k tomu vyjadriť, keďže nie som lekár, myslím, že ba bolo lepšie poradiť sa s vašim lekárom...
    Pekný večer
    Eva
    • sia
    • 18.3.2009 19:28:33

a tiezž sa chcem spýtať či je príznakom tehot aj časté močenie slintavosťmierna náladovosť spavosť závraty a a nadúvanie... pocit prejedenia aj keď som skro nič nejedla...
    • sia
    • 18.3.2009 18:59:29

je možne otehotnieť aj keď mám vrodenú vadu: pošvu mám rozdelenú na 2 tenkou stenou a aj maternicu...??
  7.  
    Dobrý večer,
    príznaky, ktoré spomínate často sprevádzajú tehotenstvo, ale ako sama spomínate, môže ísť aj o príznak PMS.
    Máte tiež pravdu, že u niektorých tehotných sa objavuje špinenie, či krvácanie v začiatkoch tehotenstva najmä v čase menštruácie. Pokiaľ je to však cca 10 dní pred očakávanou menštruáciou, skôr by som predpokladala, že išlo o ovulačné špinenie /tiež to nie je úplne v poriadku, ale občas sa to u žien objavuje/.
    Aktuálne asi nemôžete robiť nič iné, len čakať, čo sa bude diať, a dúfať...
    Držím vám palce
    Eva
    • winnie
    • 16.3.2009 16:03:04 Zmenené

dobrý deň, snažíme sa už rok o miminko...tento mesiac už po týždni od skončenia MS mám taký divný pocit...keď na mňa príde hlad, je mi na odpadnutie, niekedy mám pocit, že mi pláve žalúdok a tretí týždeň som začala slabo krvácať resp. špiniť - MS má prísť až o 9 dní, podbruško bolí ako pri MS, ale slabšie, aj prsia mám naliate a citlivé, ale to týždeň pred MS stále...tak ja neviem....počula som, že v čase keď má prísť MS môže dôjsť k špineniu alebo slabému krvácaniu, ale 10 dní pred? test bol zatial negatívny /asi aj tak bolo ešte skoro na testovanie/ MS mám pravidelne 28 dní, ale podľa sebapozorovania mám ovuláciu asi hneď po jeho skončení..je možné, že som konečne v tom? ultrazvuk bol pred mesiacom v podriadku, žiadne cysty, zrasty ani nič podobné, folikulov bolo viac, dominantný však v tom čase nebol žiaden...hormonálnu antikoncepciu som nebrala, akurát pred pol rokom som brala 3 mesiace po 5 tabletiek od 5teho dňa cyklu clostillbegit na podporu ovulácie, vraj na anovulačné cykly, ktoré mi boli zistené iba jediným odberom okolo 20teho dňa cyklu...ďakujem za odpoveď

TOPlist TOPlist