Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobrý deň,
    máte pravdu, graf nie je dobre vyhodnotený, resp. nie dobre podľa Symptotermálnej metódy, ktorú vyučujeme. Ovulácia nastáva podľa tejto metódy 1.deň potvrdeného vzostupu BTT, s presnosťou +-1deň, čo v tomto prípade bolo 18.deň.
    Neviem, či si sledujete aj hlien, niekedy môže veľmi pomôcť pri určovaní blížiacej sa ovulácie. Pokiaľ sa stáva redším, ovulácia sa blíži. V dňoch "kvalitného", plodného hlienu je šanca na počatie veľmi vysoká. A platí to aj naopak, niekedy môže byť všetko v poriadku, "len" hlien nie je v čase ovulácie "až taký kvalitný". A toto môže /najmä pri zhoršenom spermiograme /komplikovať šancu na otehotnenie.
    Na zlepšenie kvality hlienu pomáha najma Sarapis, a tiež spať v úplnej tme, obmedziť cukry a kofein, ak je to nutné...
    Držím palce a prajem príjemné prežitie sviatkov Veľkej noci.
    Eva
    • marci
    • 8.4.2009 12:38:44

Pro 218anicku218: tak jak tak čtu Váš příspěvek, jsme na tom stejně:-)), od začátku roku se snažíme, a dokonce poslední menses jsme měly ve stejný den tedy 12.3.2009, anicko nesmíme to vzdávat a hlavně se stresovat....a určitě taky budem jednou těhule:-)
    • marci
    • 8.4.2009 12:36:59

Dobrý den,

od jisté doby jsem si přisvojila vědomosti týkající se měření bazální teploty. Moc mi pomohly i Vaše rady a také knížka od MUDr. Šipra.

Snažíme se od ledna tohoto roku počít dítě, máme jedno pětileté, po celou dobu manželství jsme nepoužívali žádnou antikoncepci. Mám čestvě 30. let.

Nyní si zapisuji bazální teplotu jak na vaši tabulku tak na server fertilityfriend, který automaticky vyhodnocuje ovulaci. Tento měsíc podle mého názoru ovulaci vyhodnotil špatně, jelikož se domnívám, že k ní došlo již 17. den cyklu, jelikož byla potvrzena třetí zvýšenou teplotou v 20. dni cyklu (zvýšení o 0,3 st.).

Tady je odkaz na mé teploty a tuto tabulku:
    http://www.fertilityfriend.com/home/2605f0

Mohu se Vás zeptat na Váš názor?

Děkuji
  2.  
    Milá Anička,
    odpísala som vám na vašu otázku cez email, kedze ste ju poslali i tam...

Dobry vecer,
    2 mesiace je skutocne kratka doba na to, aby ste sa strachovali... Stres, a najma stres z toho, ze je nejaky problem komplikuje sancu na pocatie, vas manzel ma pravdu.
    Pokial by ste vsak chceli spoznat vlastne telo, zistit, ci je vsetko v poriadku a kedy nastava v danom cykle ovulacia, odporucam vam sledovat sa podla Symptotermalnej metody. Viac najdete na nasej stranke www.elep.sk
    Ak by ste mali zaujem, posielam vam nejake materialy, a mozem vam pomoct v zaciatkoch...
    Pekny den
    Eva
  3.  
    Dobrý deň pani Eva. S manželom sa pokúšame o dieťatko 2 mesiace. Viem, že to nie je dlhá doba, ale mňa to už začína trápiť. Nikdy som nebrala hormonálnu antikoncepciu. Moja menštruácia nie je pravidelná naposledy 12.januára, 7. februára, 12. marca. Tento mesiac som bola aj na gynekologickej preventívnej prehliadke, tam bolo všetko v poriadku. Začala som si merať aj bazálnu teplotu v ústach, ale neviem sa z toho vyznať. Raz je to okolo 36,2 -36,4 a potom okolo 36,6-36,8. Problém u mňa je, že si neviem vypočítať ovuláciu. Necítim ani boľavé prsníky ani žiadne príznaky toho, že mám ovuláciu. Skúšame to približne v plodné dni a stále nič. Manžel mi tvrdí, že to môže byť aj zo stresu, ale neviem. Poraďte mi prosím vás ako si mám vypočítať tú ovuláciu?
    Ďakujem pekne 218anicka218
    • FUKSA
    • 30.3.2009 11:48:27

Ahoj baby!!!! Chcem sa prida t k vasim debatam su rozne a premna aj dost zauimave.Mozno aj preto ,ze mam tiez nico na srdci.Mala som pekny vztah este ho aj mam.S tym rozdielom,ze som sa vydala a bolo aje to este viac super.Mali sme krasnu svadbu,naplanovana svadobna cesta do Grecka a prve babätko......Ale chceli sme druhe a vyedy to prislo,nedarilo sa nam tak som sla k svojemu lekarovi a ten mi diagnostikoval iba obycajnu cistu.Asi po pol roku mi ju museli operovat a vtedy mi zistili endometriozu.Zacala som liecbu LUCRINOM osem mesiacov.Mala som ju v druhom stadiu.Bolesti pretrvavali a tak mi moj lekar odporucil odbornika,ten po vysetreni povedal ,ze podla neho ta endometrioza je tam stale.PO operacii sa jeho slova potvrdili,enometrioza uz v stvrtom stadiu ktomu este zrasty,cisty miomi.Dalsia liecba DEKAPEPTIL. teraz zevraj je vsetko celkom dobre ale vraj mam si uvedomit ,ze endometrioza je agresivna choroba a nanu zabera agresivna liecba,takze mat druhe babätko bude vykon.Ja uz tomu velmi neverim.Preto sa chcem opitat je tu niekto kto po liecbe endometriozi otehotnel a mal babo???Napiste.PROSIM.Pa FUKSA:
  4.  
    Milá Ivanka,

Vo Vašom prípade by bolo vhodné u Vás vyšetriť hladiny protilátok proti spermatozoam u Vás aj u partnera. Ak bude zvyšená hladina to môže byť príčinou prečo nemôžete počať bábätko.
    Zvýšená hladina protilátok proti spermatozoam sa lieči tak, že sa zabráni ďaľšej senzbilizácii imunitného system recipienta antigenmi donora ( v ludskej reči - 6 až 12 mes. môžete mať styk len s kondomom.) V prípade že ste veriaca - použitie kondomu za učelom propulačného je prípustne ThDr. Miroslav Vančo )

Držím Vám palec. MUDr. Anton Potanko , klinický imunolog,
    e-mail: dr.raymann@gmail.com
  5.  
    Milá Ivana,
    tabletky sú rôzne, ale každé pôsobia na niečo iné, aj v súvislosti so snahou otehotnieť. Možno by vám pomohol vit. komplex Pre-Natal a manželovi Profertil, ale tiež vám neviem zaručiť, že potom určite otehotniete. Oba prípravky však podporujú plodnosť.
    Ja si myslím, že dieťa je zázrak, a aj keby sme akokoľvek chceli, a čokoľvek robili, pokiaľ sa ten zázrak stať nemá, tak sa nestane.
    Pekné dni
    Eva
  6.  
    dobry den,mam 2 deti z predchadzajuceho priatelstva,teraz mam priatela 2roky a nemozem otehotniet,liecil sa mal v spermii niaky bacil uz druhy mesiac je z toho vylieceny spermograf ma v poriadku.o babetko sa pokusame v aprili2009 bude tomu rok tak neviem ci mohla byt chyba v nom.ja som v poriadku chodim pravidelne na prehliadky.pocula som ze su niake tablety ktore dopomozu otehotniet,moj doktor mi nato povedal ze take nieco nieje a viem ze su tie tablety lebo vela zien zostalo snimi tehotne prosim o niaku pomoc,velmi tuzime po babetku a nedari sa nam.dakujem

TOPlist TOPlist