Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Moje meno je Gabika a mám takmer 38 rokov. V roku 2006 som stretla muža, s ktorým sme sa rozhodli mať dieťa lásky, dieťa chcené. On mal v tom čase 43 rokov.
    Bolo to prvý krát kedy som zvažovala takýto krok, stať sa matkou. S nástupom pohlavnej aktivity sa môj, inak viacročne 28 dňový pravidelný menštruačný cyklus zmenil na z môjho pohľadu nepravidelný a to 20-25 dní.
    Po asi pol roku snahy a neúspechu a vzhľadom na môj vek som sa rozhodla, že začnem „pátrať“ prečo. Keďže internet ponúka možné aj nemožné, to bola moja prvá zastávka.
    Netrvalo dlho a našla som stránky rôzneho druhu o neplodnosti, ženskom tele, počatí............. no viete, nedá sa to ani všetko vymenovať. Čítala som krížom-krážom, spočiatku som mala zmätok v hlave. Postupne som zistila, že plus/mínus sa informácie zhodujú, sú síce možno rozlične napísané ale viac menej zrozumiteľné.
    Rozhodla som sa nasledovať Symptotermálnu metódu popísanú na stránkach www.elep.sk -
    ďakujem za ochotu pomôcť mi spoznať samú seba, svoje telo a pochody v ňom. Od januára 2008 som si pravidelne merala teplotu a zistila som, že ovulácia prebieha v 12-14 deň cyklu. Problém som isto mala s identifikovaním hlienu a zrejme aj príznak bol slabý. Pomaly som všetko začala „rozšifrovávať“, nevzávajte sa.
    Ono je síce pekné, že človek o tom vie, ale v našom veku „naaranžovať“ pohlavný styk, nieje až také jednoduché. A zrejme platí pravidlo, čím viac chceš tým menej to ide.
    Celkovo asi po trištvrte roku snahy som sa rozhodla absolvovať základné gynekologické vyšetrenie, ktoré dopadlo OK. Následne na to môj patner absolvoval spermiogram, ktorý bol taktiež OK. A stále nič, naše vytúžené dieťatko si dalo načas. Už nedúfajúc, bez sĺz pri každej došlej menštruácii zrazu v decembri neprišla. Dnes na potešenie nás oboch vo veku takmer mojich 38 a partnerových 45, sme v radostnom očakávají nášho potomka, ktorý má práve 14 týždňov , 8cm a my dúfame, že aj po amniocentéze, ktorú ako viac ako 35 ročná musím absolvovať, dopadne všetko dobre.
    Neviem ani ako poďakovať, neviem ani čo poradiť. Jedine azda sa nevzdávať a veriť.

TOPlist TOPlist