Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobry den,
    ak ovulacia nenastava, k otehotneniu prist nemoze, pretoze sa neuvolni dozrete vajicko, a teda laicky povedane, nie je co oplodnit.
    Ale netvrdila by som 100% len na zaklade nizkej hladiny progesteronu, ze ovulacia neprebehla. Preto je mozne, ze ste ovulovali, a teda aj otehotneli.
    Taktiez nie je iste, ci nasadenie Duphastonu vyprovokuje ovulaciu, ak neprebieha... Je vsak vhodne nasadit ho az po ovulacii /myslim, ze 16.den by uz malo byt po nej, ak teda prebieha/.
    Ak ste neotehotneli, skor by som vam odporucila Sarapis http://www.magister.sk/-p-5623.html , alebo Pre-natal http://www.jamiesonvitamins.sk/?id=product&prodid=78 - tento je dobry aj v case tehotenstva.
    Pekny den
    Eva
  2.  
    Dobrý deň,
    mám k Vám otázku ohladom duphastonu a ovulácie. Lekár mi po odbere krvi zistil, že počas cyklu nedošlo k ovulácii. Na základe toho mi predpísal duphaston (16.-25. deň cyklu). Momentálne mi mešká menštruácia dva dni. Chcem sa opýtať, či výsledok testu mohol byť skreslený tým, že som ešte pred odberom krvi otehotnela? a či vôbec môže dôjsť k otehotneniu ak nedochádza k ovulácii a ako to duphaston môže ovplyvniť.
    ďakujem veľmi pekne
  3.  
    Dobrý deň,
    môže sa to stať, i keď nie je to bežné, väčšinou začína krvácanie až po doužívaní. Nemusí to však byť problém, ak ovulácia bola skôr a poovulačná fáza tak bola dostatočne dlhá...
    Neviem, prečo vám lekár odporučil Duphaston, a taktiež kedy sa začal cyklus skracovať, či už viackrát, alebo to bolo len v tomto cykle, či počas užívania Duphastonu, alebo ešte predtým...
    Predpokladám, že už ste boli u lekára, a dal vám konkrétnu odpoveď na vaše otázky...
    Pekný deň
    Eva
  4.  
    dobrý večer, pan doktor mi tiež predpísal duphaston od 16 do 25 dna cyklu,čiže berie sa 10 dní , dnes ráno som vzala 8 tabletu a práve teraz na 8den večer som začala špinit ako by som mala dostať menštruáciu. stretli ste sa už z niečim takým.Je to normálne alebo to môže niečo znamenať. Ráno sa chystám k doktorovi lebo neviem či môžem užiť ráno dalšiu tabletu.
    cyklus mam pravidelný 25-26dni, ale v poslednej dobe sa mi začína skracovať na 24dni
    ďakujem za každu odpoveď
  5.  
    Dobrý večer,
    pravdepodobne máte zníženú hladinu progesterónu, ktorý je potrebný na to, aby sa vytvorila dostatočne vysoká výstelka maternice, aby sa prípadné oplodnené vajíčko mohlo na nej uchytiť. Krátko po ovulácii sa zvyšuje hladina progesterónu, pretože pri uvoľnení vajíčka vzniká žlté teliesko, ktoré ho produkuje.
    Duphaston je nutné nasadiť krátko po ovulácii, aby pomohol produkovať progesterón. Nie je vhodné nasadiť ho skôr, pretože zvýšená hladina tohoto hormónu by mohla ovuláciu zablokovať.
    Pekný večer
    Eva
    • ingrida
    • 4.1.2009 15:31:48 Zmenené

dobry den, doktorka mi predpisala duphaston od 16 do 25 dna cyklu, mam aj nepravidelny menzes a nizku hladinu nejakych hormonov chcem sa opytat co to znamena

TOPlist TOPlist