Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Dobry den,
    ospravedlnujem sa, ale z rodinnych dovodov som nemala moznost nejaky cas odpovedat na otazky...

Dakujem Lubke, ze ma zastupila a velmi pekne Vladke odpovedala. Vladka ak by ste potrebovali este nejaku pomoc pri sledovani a vyhodnocovani, mozete sa mi ozvat aj na eva@elep.sk.

Mila Nikittka24 predpokladam, ze vase tehotenstvo sa potvrdilo...

Mila Zeta, ak by ste potrebovali moju pomoc, ozvite sa mi na eva@elep.sk, poslem vam nejake materialy, pomozem s vyhodnotenim...

Dakujem za pochopenie a prejem pekne dni
    Eva
  2.  
    Ďakujem krásne Ľubka za Vašu odpoveď. Ja viem, že to nie je dlho (4 mesiace) :-) Som strašne rada, že existuje takáto metóda. Aspoň máme možnosť lepšie spoznať naše telo a naučiť sa s ním komunikovať. Super by bolo, keby sa niečo podobné dalo využiť pri rôznych ochoreniach :-(
    Ešte raz ďakujem a želám krásne dni ;-)
    • Luba
    • 6.5.2010 13:06:03

Milá Vladka, pani Eva tu už istý čas neprispieva, tak Vám skúsim aspoň ja trošku odpovedať. BT by sa mala v čase ovulácie zvýšiť asi o 0,2 °C alebo aj viac oproti predchádzajúcim 6 meraniam. Táto zvýšená teplota by sa mala udržať až do najbližšej menštruácie. Toto obdobie sa volá luteálna fáza, mala by trvať cca 12-16 dní od prvého dňa zvýšenia teploty potom zasa klesá pokiaľ nepríde k otehotneniu. Inak bazálna teplota klesne niekedy deň pred menštruáciou, u mňa niekedy až ku koncu menštruácie.
    Z toho čo ste tu vy popísali odhľadne BT vyzerá, že ovulácia prebehla, len máte vynechané merania počas ktorých už mohlo prísť k ovulácii, takže z tohoto nie je možé zistiť kedy presne prebehla. Ak si meriate BT stále tým istým teplomerom a pred tým ako vstanete z postele, stále na tom istom mieste - tak to robíte dobre:-)
    Štyri mesiace snaženia je ešte pomerne málo, zbytočne sa nestresujte, milovanie si užívajte a ak Boh dá, tak aj to bábätko príde.
  3.  
    Dobrý deň,
    s manželom sa snažíme o bábätko síce nie dlho, len 4 mesiace, ale mne sa to zdá večnosť. Začala som hľadať na internete niečo o bazálnej teplote (BT) a narazila som na vašu úžasnú stránku. Nemám v tom celkom jasno, ale začala som si zapisovať každé ráno hneď po zobudení BT, ale tri rána som vynechala. Menštruáciu som mala 7.4. a teplotu som si začala merať až od 15.4. (vtedy som sa o tejto metóde dozvedela). BT sa držala v rozpätí 36,5-36,7 od 15.4. do 23.4. a potom som tri dni vynechala. Následne:
    27.4. 36,9
    28.4. 37,0
    29.4. 37,1
    30.4. 36,9
    1.5. 36,9
    2.5. 36,8
    3.5. 36,8
    4.5. 37,1
    Ako je to s BT pred menštruáciou? Niekde som tu čítala, že by mala byť po ovulácii rovnaká a tesne pred menštruáciou by mala klesnúť. Nerozumiem tomu, že mi stúpla a menštruáciu čakám cca 7.5. Viete mi v tom prosím poradiť. Meriam si to správne? Používam digitálny teplomer a BT si meriam každé ráno o 6:00 (+- 10 minút).
    Ďakujem. Vladimíra
    • zeta
    • 6.4.2010 21:20:51

dobrý deň,
    chcela by som začať používať STM, mohla by som poprosiť nejaké materiály, rady..?
    ďakujem.katka
  4.  
    Dobry den,chcela by som sa spytat,meska mi menstruacia 10 den, asi 13 den si meriam bazalnu teplotu,drzi sa stale medzi 37.1 - 37.3,moze aj nejaka cysta alebo zapal ovplyvnit vyssiu BT? Sice som si robila tehotensky test,ale bola tam len slaba ciarka a nesilnie nejako extra. Tak sa bojim. Dakujem za odpoved.pekny den.
  5.  
    Dakujem vam pekne za odpoved .Martina
  6.  
    Dobry vecer,
    pokial uzivate Sarapis, nie je vhodne uzivat aj matersku kasicku, a naopak. Sarapis je totiz produkt vyrobeny z materskej kasicky, cize uz by jej mohlo byt prilis vela. Rozhodnite sa len pre jeden produkt. Materska kasicka, resp. produkt z nej vyrobeny podporuje plodnost, harmonizuje hormonalne procesy v tele zeny, a to sekundarne sposobuje aj upravu kvality hlienu pocas cyklu. Niekedy sa efekt objavi uz v prvom cykle uzivania pripravku, najlepsie je vsak uzivat matersku kasicku 3-4 cykly.
    Ovulacia moze vo vasom cykle prebiehat napriek tomu, ze vas hlien je horsej kvality, alebo ho nesledujete vobec, takisto je mozne i otehotniet napriek tomu, ze plodny hlien sa neobjavuje /i ked je to pre spermie komplikovanejsie/. Ak vsak lekar nasadi hormonalnu liecbu na vyvolanie ovulacie, vacsinou to podpori aj tvorbu plodneho hlienu. Ak vsak ovulacia prebieha, len je malo /ci ziadny/ plodneho hlienu, nie je nutne nasadit hned hormonalnu liecbu, skor by som odporucila spominany Sarapis, alebo Pre-natal, a spat v noci v uplnej tme.
    Pekny den
    Eva
  7.  
    este by som k tej mojej otazke dodala mam 36 rokov snazime sa o babetko mame s manzelom uz deti posledny porod som mala pred 10 rokmi a teraz sa nam nedari pozorujem ze nemam skoro ziadny hlien bola som u lekara spravy mi hormonalne vysetrenie a potom bude kontrolovat sonom ovulaciu prosim vas co moze sposobovat nedostatok hlienu? doktor mi povedal ze ak nemam ovulaciu liekmi mi ju vyvola ale to upravi aj hlien?
  8.  
    Dobry vecer chcem sa vas spytat ako mam zacat merat bazalnu teplotu po menstruacii?este by som sa rada spytala ked uzivam sarapis mozem zaroven uzivat aj vceliu matersku kasicku vcelar mi ju odporucil malu lizicku denne aky je vas nazor dakujem Martina

TOPlist TOPlist