Vitaj u nás

Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".

Vanilla 1.1.2 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

1.  
    Milá Grétka,
    u niektorých žien klesá teplota až počas menštruácie, a občas dokonca až po skončení. Ak klesá pred tým, tak veľmi krátko predtým, väčšinou až v deň začatia krvácania.
    Pekný deň
    Eva
    • Gretka
    • 16.12.2008 18:45:52 Zmenené

Dobrý večer,
    chcela by som sa opýtať, či bazálna teplota pred menštruáciou musí vždy klesať, lebo ja by som mala dostať asi o 2dni a dnes t.j.26 deň cyklu mi vystúpila z 36,8 na 36,9°C. Aj pred mesiacom mi vystúpila z 36,5 na 36,8°C a na ďalší deň som dostala menzes. Meriam si ju každé ráno v tú istú hodinu a jedným teplomerom. Za odpoveď veľmi pekne ďakujem.
    • magic
    • 15.12.2008 08:28:10

Dobrý deň, takže včera začala bazálna teplota klesat, tak očakávam menštruáciu. Myslím že dnes dojde.
  2.  
    Dobrý deň,
    je to možné, v ranom štádiu tehotenstva môžu byť podobné príznaky ako pred menštruáciou, či počas nej. Myslím, že o 2-3 dni by mal byť tehot. test objektívny...
    Potom sa ozvite...
    Pekný víkend
    Eva
    • magic
    • 11.12.2008 17:43:54

Dobrý večer,
    na 26. den cyklu, teda 7. den od ovulácie sa mi bazalna teplota zvyšila o jeden stupen a pretrvava. Pobolieva ma však v podbrušku, menštruáciu by som ale mala dostať až o 6-7 dni. Môže isť o tehotenstvo?
  3.  
    Dobry den,
    ano, teraz az do menstruacie bude teplota zvysena. Pokial nastane tehotenstvo, moze sa este kusok zvysit /asi okolo 10.dna od ovulacie/, a potom zotrva na tejto zvysenej urovni aj v case ocakavanej menstruacie a dlhsie. Ak 18.den od 1.dna potvrdeneho vzostupu BTT /v tomto pripade vami oznaceny 12.den/ bude okolo 37°C, je velka pravdepodobnost, ze ste tehotna. Ale tehotensky test by mal byt objektivny uz skor.
    Ak nebudete tehotna teplota kratko pred menstruaciou, alebo pocas nej klesne.
    To ze nemate ziaden vytok je v poriadku, tak to v poovulacnej faze byva - bud sucho, alebo "nekvalitny" husty hlien.
    Drzim palce
    Eva
    • magic
    • 8.12.2008 08:27:37

Dobrý deň,
    v prvom rade ďakujem za skoru odpoveď. Chcem sa ešte opýtať, ak mi teplota uz niekolko dni (presne 5 dni) pretrváva na 36,7, je to v poriadku. Má to tak byť az do menstruácie, alebo som tehotná? Mám momentálne obdobie sucha, teda ziadny vytok. Dakujem
  4.  
    Dobrý deň,
    prvým dňom cyklu je prvý deň menštruačného krvácania.
    Pokiaľ ste bazálnu telesnú teplotu merali podľa pravidiel (t.j. každý deň v rovnakú hodinu ihneď po zobudení, rovnakým teplomerom), tak vzostup teploty nastal už 12.deň /od 1.dňa krvácania 19.deň/. Kvalita hlienu sa však zlepšila až neskoršie, čo býva väčšinou opačne /aj keď môže sa to občas prejaviť i takto/. Nemohlo sa však stať, že ste si poplietli hlien s tekutinou uvoľňujúcou sa pri vzrušení, ktorá je cervikálnemu hlienu veľmi podobná a môže sa objavovať aj niekoľko hodín po styku? Pokiaľ nie, tak plodné obdobie nebude trvať do 15.dňa večera ale dlhšie, do 17.dňa /vrátane/.
    Ak by ste mali záujem, ozvite sa mi na mail, a pošlem vám elektronický záznam. hárok, prostredníctvom ktorého sa lepšie komunikuje a pomáha s vyhodnocovaním cyklu.
    Pekný deň
    Eva
    • magic
    • 6.12.2008 23:11:44 Zmenené

Dobrý večer,
    SMT metodu som zacala pouzivat len teraz, prvy cyklus. Mam v tom nejake medzery, hlavne pri vyhodnoteni :-), ale verim, ze sa to casom naucim. posielam Vam moje doterajsie merania, pomohli by ste mi s vyhodnotenim?
    poslednu mestruaciu som mala 14.11.08 do 18.11.08, potom nasledovali 2 dni špinenia, takze teplotu som este nemerala 1. den spinenia ani 2. den. (mala som?) treti som uz začala špinenie bolo nepatrne, ten den som považovala za 1. den cyklu a tu su teploty:
    1. den cyklu - nepatrne špinenie - 36,5
    2. den cyklu - nepatrne špinenie - 36,4
    3. den cyklu - bez hlienu - 36,3
    4. den cyklu - hrudkovity výtok, lepkavy - 36,4
    5. den cyklu - lepkavy - 36,4
    6. den cyklu - lepkavy - 36,5
    7. den cyklu - lepkavy -36,2
    8. den cyklu - lepkavy -36,5
    9. den cyklu - lepkavy -36,2
    10.den cyklu - lepkavy -36,3
    11. den cyklu - lepkavy - 36,2
    12. den cyklu - lepkavy - 36,6
    13. den cyklu - riedky hlien - 36,7 (v tento den bol pohlavny styk)
    14. den cyklu - riedky hlien intenzivny - 36,6
    15. den cyklu - riedky hlien - 36,7
    16. den cyklu - rano este riedky, vecer uz ziadny vytok - 36,7

Dalsie merania budem pokracovat. Ja si podla toho myslim, ze ovulacia prebehla v 13. den cyklu, kedze sa mi zvysila BT. No neviem, mozte to posudit vy? Ak sa nam podarilo otehotniet, tak kedy si urobit tehotensky test? na 10 den od 13. dna cyklu? Mam nepravidelny cyklus, najkratsi za poslednych 10 mesiacov 31 dnovy a najdlhsi 41 dnovy. Mozte mi poradit a pomoct vyhodnotit doterajsie merania? Dakujem

TOPlist TOPlist