Chceš sa niečo opýtať alebo inakšie prispieť do diskusie? Prihlás sa ak už máš účet, alebo si zaregistruj nový účet kliknutím na odkaz "Zaregistruj sa".
môžem sa ešte spýtať, ak som to správne pochopila aj z inej literatúri, co som citala, ked je teda najredsi hlien, je zena najplodnejsia?, môzem to mat uz na 12 den. ale samozrejme si zacnem od novej menstruacie merat aj bazalnu teplotu. dakujem
Milá Jana, produkcia hlienu akú spomínate je úplne v poriadku. Najprv po menštruácii hlien redne, u vás vrcholil 12.-13.deň /potom ste podľa metodiky ešte tri dni plodná (+ pri STM sa to ešte porovnáva s príznakom bazálnej telesnej teploty)/. Potom hlien zmizne, alebo sa objavuje v "zhoršenej" kvalite až do nasledujúcej menštruácie. Dĺžka cyklov v rozpätí do 10 dní sa ešte považuje za pravidelný cyklus. Pekný deň Eva
snazime sa o druhe dietatko a nasla som vasu metodu pozorovania hlienu. Nepozorovala som hlien hned po menstruacii, ale az ked som mala uz hlien uplne riedky priesvitny to bol presne 12-ty deň od zaciatku poslednej menstruacie. Tento hlien som mala len 2 dni, t.j. 12 a 13-ty den a potom som nepozorovala 3 dni ziadny hlien, co je podla vasej tabulky oznacenie 0- t.z., ze by som mala byt neplodna a na 6 den + dalsich 5 dni t.j. do teraz mam uplne husty, biely mierne zltkavy. Nemam to nejako poprehadzovane. Cyklus mavam nepravidelnu ale vacsinou na 30 den ale stane sa aj na 27 alebo 32. dakujem Jana
Milá Magic, pokiaľ by ste chceli potvrdiť, že ste ovulovali 2.1., potrebovali by ste na to 6 meraní pred týmto dňom, ktoré by boli nižšie ako toto meranie /ide o pravidlo vzostupu teploty oproti 6 predchádzajúcim meraniam/. Zapísali ste len posledné tri, takže neviem vám to potvrdiť. ale ani vylúčiť. Dôležité je tiež uvedomiť si, že nie je dôležité o koľko stúpne teplota - stačí aj o 0,05°C... Dôležité je, aké sú nasledujúce dve merania. V 1.deň stúpania si určíme líniu - t.j.odrátame si posledných 6 nižších meraní, určíme najvyššie z nich a tam urobíme líniu /táto akoby horizontálne oddeľovala predovulačnú a poovulačnú fázu/. Nasledujúce dva dni porovnávame hodnoty bazálnej telesnej teploty s líniou - druhé by malo byť nad líniou, a tretie zvýšené o min. 0,2°C nad líniou /!existujú aj výnimky/. Vrchol hlienu bol jednoznačne 3.1., pretože vtedy bolo mokro a nasledujúci deň len vlhko bez prítomnosti hlienu. Neviem, či som vám dobre odpovedala na otázku... Lepšie by ste tomu možno porozumeli, ak by ste to videli v záznam. hárku. Ak by ste mali záujem, ozvite sa mi na eva@elep.sk, pošlem vám záznam. hárok, skúsite ho vyplniť a ja vám pomôžem vyhodnotiť ho, a vysvetlím vám konkrétne podrobnosti. Pekný večer Eva
chcela by som zacat s metodou SMT. Neviem, ale ako mam posudit hlien. Nie je niekde navod ako urcit, ci je "lepkavy", "vlhky" a pod. Rada by som si tym bola istejsia, lebo to zaznamenavam len tak odoka:) taktiez mam zaujem o ten elektronicky zaznamovy harok. Kde sa da ziskat? dakujem
Dobrý deň, chcem sa spýtať ako si určiť ovuláciu, ked mi začala bazalna teplota stupať každý deň o jeden stupeň. Nie ako minulý cyklus pekne stupla o 4 dieliky. 30.12. (16. den cyklu) - 36,4 - intenzivyn hrudkovity hlien poobede, doobeda sucho, vecer styk 31.12. (17. den cyklu)- 36,3 - ráno ťahavý, poobede sucho 1.1. - (18. den cyklu) - 36,4 - sucho 2.1. - (19. cen cyklu) - 36,5 - pocit mokra 3.1. - (20. den cyklu) - 36,6 - pocit mokra 4.1. (21. den cyklu) - 36,7 - vlhko 5.1. (22. den cyklu) - 36,7
Keď to počítam, tak ako ste mi napísali, tak presne na 10 deň od ovulácie mi stúpla teplota z 36,6 na 36,8°C a menštruáciu som ešte nedostala. Počítam na 27 dňový cyklus, tak ako som mala aj minulý mesiac. Skúsim si urobiť test. Ďakujem a prajem pekný deň. Gréta
Milá Grétka, Pri kratších cykloch môže byť ovulácia aj 9.deň, ale je to skôr výnimočné. V poovulačnej fáze zvykne teplota stúpať aj v prípade ak nastane oplodnenie, a začne sa uvoľňovať HCG, čo býva väčšinou okolo 10.dňa od ovulácie. Neviem, či je možnosť, že by ste boli tehotná, prípadne si skúste urobiť tehotenský test, ak je to možné. Takáto hodnota v poovulačnej fáze však nie je výnimkou, najmä ak ešte nenastala menštruácia. Pekný deň Eva
Dobrý deň, ďakujem za odpoveď, ale aj dnes ráno som si merala a zase mi vystúpila na 37,0°C. Nemalo by sa to držať na jednej teplote od ovulácie? A keď som pri ovulácii, tak sa chcem opýtať, či k nej môže dochádzať aj na 9 deň od začiatku menštruácie.